Iedere ondernemer weet dat tijd een vijand is. De dag waarop een project opgeleverd moet worden, staat ineens voor de deur. En buiten de grotere projecten zijn er nog tal van kleine klusjes. Deze moeten gedaan worden, maar kosten stiekem (te) veel tijd. In dit artikel staan vijf goede tips voor ondernemers die meer tijd over willen houden voor wat ze het leukste vinden: ondernemen.

Loonadministratie

Een van de meest tijdrovende klussen is de administratie van de salarissen. Het moet gebeuren, anders is je personeel niet blij. Maar er gaat veel tijd in zitten, zeker als je het zelf moet doen. Maar ook voor grote bedrijven is het goed om software voor de loonadministratie aan te schaffen. Met deze software gaat het uitbetalen van de salarissen en loonbelasting vrijwel automatisch. Het gevolg is dat je een hoop tijd overhoudt, die je aan andere belangrijke zaken kunt besteden.

HR software

Ondernemers met personeel hebben een goede HR-afdeling nodig. Personeel dat zich goed voelt, is productief en zorgt daarnaast voor een prima sfeer. Daar speelt de HR-afdeling een belangrijke rol in. Ook deze afdeling is belast met verschillende administratieve taken. Daar gaat een hoop tijd in zitten, maar gelukkig is daar een oplossing voor. HR software zorgt ervoor dat je de administratieve taken kunt automatiseren. Dan gaat het bijvoorbeeld om het invoeren van declaraties. Met goede software kan de HR-manager of HR-afdeling zich volledig op het personeel richten.

Durf harde keuzes te maken

Essentieel voor ondernemers, maar in de praktijk niet altijd makkelijk. Je hebt namelijk snel de neiging om alle klussen aan te nemen. Iedere opdracht levert namelijk weer omzet op. Daar is niks mis mee, maar het gevaar is dat je te weinig tijd hebt om je bedrijf draaiende te houden. Door harde keuzes te maken, wordt het ondernemen een stukje eenvoudiger. Een bijkomend voordeel is dat het bij klanten indruk maakt als je zegt dat je agenda vol is.

Je hebt niet voor niks personeel

Ook dit is voor veel ondernemers een lastig punt. Een bedrijf is toch een beetje als een kind. Als ondernemer wil je dan ook dat het goed gaat met je kindje. Toch ben je niet de enige die voor het kindje kan zorgen. Je hebt bekwaam personeel in dienst, anders had je ze niet aangenomen. Het is dan ook helemaal niet erg om taken aan je personeel over te laten. Een voordeel van het uitbesteden van taken is dat jij tijd overhoudt en dat je personeel het fijn vindt om vertrouwen te krijgen.

Neem tijd voor jezelf en je werk

Natuurlijk is het voor je personeel prettig dat je bereikbaar bent. Maar als er iedere 10 minuten iemand een praatje komt maken, schiet het natuurlijk niet op met je werk. Met als gevolg dat je aan het einde van de dag niks hebt gedaan. Daarom is het goed om tijd voor jezelf te nemen. Laat bijvoorbeeld de deur van je kantoor eens een paar uur dicht.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>