Gezondheid is een kostbaar iets. Je hebt het natuurlijk niet altijd zelf in de hand hoe gezond je bent. Toch kun je op bepaalde zaken wel invloed uitoefenen. Namelijk de mate waarin je je lichaam sterker maakt om zo gezond mogelijk te blijven, ook als je ouder wordt. Een relatief eenvoudige oplossing is dat je blijft bewegen. Waarom dat van invloed is op je gezondheid lees je hier.

Bewegen maakt je spieren sterker

Als je ouder wordt, treden er allerlei veranderingen in je lichaam op. Een van de zaken is dat je botten zwakker worden en ook je spieren worden minder sterk. Dit heeft tot gevolg dat je eenvoudiger een arm of een heup kunt breken als je valt. Of dat je merkt dat bepaalde zaken je minder gemakkelijk af gaan. Een simpel voorbeeld is het opendraaien van een kraan die strak vast zit. Door het verlies aan spierkracht kost dat opendraaien ineens een hoop moeite. Dit kan je belemmeren in je dagelijks leven, maar ook in de manier waarop je nog zelfstandig zaken kunt uitvoeren. Door dagelijks wat eenvoudige oefeningen met bijvoorbeeld lichte gewichtjes te doen, houd je je spieren niet alleen soepel, je maakt ze ook weer wat sterker. 

Een positievere instelling door te bewegen

Je kunt ook bewegen met het doel je conditie op peil te houden. Dit kan je doen door in de buurt te gaan wandelen. Of gaat wat verder weg en pakt daarvoor de fiets. Zelfs als je een elektrische uitvoering hebt, heeft het fietsen resultaat. Je bent in ieder geval meer in beweging dan dat je thuis zou blijven zitten. En bovendien profiteer je van de buitenlucht. Deze manieren van bewegen zorgen er tevens voor dat je bloed beter doorstroomt. Er komt meer zuurstof vrij en dat geeft je meer energie en ook je hersenen profiteren daar van. Je zult merken dat je over het algemeen een positief gevoel krijgt als je een keer per dag buiten gaat bewegen. 

Combineer bewegen met gezonde voeding

Nu je toch werkt aan het versterken van je spieren en het verbeteren van je conditie is het ook goed om te kijken wat je dagelijks eet. Het is mogelijk dat je wat meer trek krijgt als je wat vaker in beweging bent. Probeer je voeding daar ook op aan te passen door bijvoorbeeld eiwitrijke producten te eten. Dit zijn zuivelproducten, maar ook vlees, granen en noten bevatten veel eiwit. Het is belangrijk omdat je spieren door de beweging extra brandstof nodig hebben en dat halen ze uit de eiwitten. Bovendien herstelt je lichaam zich gemakkelijker. Zo is het na een inspanning nog eenvoudiger om het bewegen dagelijks vol te houden voor een betere gezondheid.

AnalyseNederland.nl is een online vergelijkingsplatform gericht op Nederlandse consumenten. Het is ons doel om Nederlandse consumenten te helpen bij het vinden van de beste producten en diensten. Je vindt al onze product analyses in de verschillende categorieën;

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>