Het immuunsysteem is van levensbelang. Het is ons natuurlijke afweermechanisme tegen ziekteverwekkers als virussen en bacteriën. Een goed functionerend immuunsysteem is de basis voor een gezond leven. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je voldoende immuunversterkende stoffen binnenkrijgt. Daarom biedt Puur Mieke supplementen aan die het immuunsysteem op natuurlijke wijze ondersteunen.

Aanvulling van het voedingspatroon

Veel zaken zijn van invloed op het immuunsysteem, zoals het voedingspatroon, beweging, de nachtrust en de stress die ervaren wordt. Van een aantal voedingsstoffen is bekend dat zij een goed effect hebben op het immuunsysteem. Echter, door bodemverarming door intensieve landbouw, de bewerking van het voedsel en eenzijdige eetpatronen krijgen mensen vaak onvoldoende van deze belangrijke voedingsstoffen binnen. De toevoeging van supplementen aan het dieet is daarom een goede manier om het voedingspatroon effectief aan te vullen. Vitamines die de basis vormen voor een gezond immuunsysteem zijn onder andere vitamine C, vitamine D, en zink.

Vitamine C

Vitamine C is onmisbaar voor een normale werking van het lichaam. Vitamine C heeft een antioxidant functie, wat betekent dat het lichaamscellen beschermt tegen oxidatie oftewel schade. De werking van vitamine C is heel breed. Onder andere ondersteunt het het energieniveau, zorgt het voor de aanmaak van kraakbeen, en heeft het een positieve werking op het zenuwstelsel. Het menselijk lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken, maar het is in verschillende voedingsmiddelen aanwezig, bijvoorbeeld in fruit, groente en aardappelen. Kom je toch niet aan de aanbevolen hoeveelheid of heb je behoefte aan extra ondersteuning, bijvoorbeeld in geval van griep, is het raadzaam om een supplement te nemen.

Vitamine D

Vitamine D is van invloed op de regulering van de afweerreactie. Een goed werkende afweerreactie is niet te zwak maar ook niet te sterk. We halen vitamine D onder andere uit het zonlicht, dus het is één van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken. Echter, de invloed van UVB-stralingen is gedurende de wintermaanden niet krachtig genoeg om voldoende vitamine D te kunnen maken. In het eten komt vitamine D slechts in kleine hoeveelheden voor. Daarom is het verstandig om in de winterperiode extra vitamine D te nemen. Een verhoogde vitamine D inname bij ziekte heeft een gunstige invloed op het herstel.

Zink

Zink is een spoorelement dat naast het afweersysteem een rol speelt bij een groot aantal functies in het lichaam, zoals de stofwisseling, het gezichtsvermogen en het concentratievermogen. Zink draagt ook bij aan een gezonde huid. Dit mineraal is feitelijk de helpende hand voor veel enzymen in het lichaam. Enzymen zijn stoffen die bepaalde processen in het lichaam mogelijk maken, zoals de opbouw van eiwitten. We krijgen zink binnen via zuivelproducten, peulvruchten, zaden en noten en volkorenproducten. Echter, volkorenproducten bevatten ook fytinezuur, wat zich aan zink verbindt en voorkomt dat het opgenomen kan worden door de darmen. Zink als supplement is een manier om er zeker van te zijn dat je er toch voldoende van binnenkrijgt.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>