De arbeidsmarkt is de afgelopen decennia flink veranderd. Waar vroeger mensen na hun opleiding bij een bedrijf gingen werken om ervaring op te doen en daar vaak hun hele leven bleven, zijn er tegenwoordig ook veel mensen die na hun studie ervoor kiezen als zzp’er of ondernemer aan de slag te gaan. De afgelopen vijf jaar is het aantal ondernemers jonger dan 21 jaar zelfs verdubbeld. Waar je minder vaak iets over hoort? Dat ongeveer de helft van de startende ondernemers binnen de eerste vijf jaar weer stopt. Denk jij daar ook over na, om wat voor reden dan ook? Dan zou een traineeship bij de overheid wel eens iets voor je kunnen zijn.

Redenen om te stoppen met ondernemen

Uit het Jaarrapport Bedrijvendynamiek 2023 van de Kamer van Koophandel (KVK) bleek afgelopen jaar een forse toename van het aantal ondernemingen dat stopte. Ondernemers kunnen uiteenlopende motieven hebben om hun werkzaamheden als zzp’er of ondernemer te willen beëindigen. Bijvoorbeeld omdat ze toch echt willen bijdragen aan een betere toekomst en maatschappelijke impact willen hebben, en dat als kleine ondernemer niet kunnen. Een andere reden kan een gebrek aan begeleiding zijn, bijvoorbeeld als het gaat om kennis in de praktijk brengen. Of nog niet voldoende ontwikkelde leiderschapskwaliteiten.

Een traineeship: persoonlijke groei én maatschappelijke verbetering

Heb je een hbo- of wo-opleiding afgerond en ben je minder dan twee jaar geleden gestart als ondernemer, maar denk je er nu over na om te stoppen? Dan zou een Ztorm traineeship – bijvoorbeeld bij de overheid –  iets voor je kunnen zijn. Deze traineeships voor jonge talenten maken het mogelijk de nodige maatschappelijke veranderingen te realiseren. Het uitgebreide ontwikkelprogramma geeft trainees de mogelijkheid de eerste waardevolle werkervaring op te doen en de eerste stappen binnen de publieke sector te zetten. Bezoek de website om meer te weten te komen over onder meer de voordelen van de een traineeship en ervaringen van trainees.

Wanneer past een overheid traineeship bij je?

Een overheid traineeship past niet zomaar bij iedereen. Daarom zoekt Ztorm naar potentiële talenten met een bepaald profiel. Zoals gezegd moet je een echte aanpakker zijn, iemand die streeft naar concrete resultaten. Maar het is ook belangrijk om een sterke drive te hebben voor maatschappelijke thema’s, goed verbinding te kunnen leggen met mensen en leergierig en ontwikkelbereid te zijn.

Zie jij jezelf al als onderdeel van een overheidsorganisatie, zoals een gemeente, milieudienst of Rijksorganisatie, waar je een steentje bijdraagt aan een betere overheid van morgen?

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>