Een webshop beginnen is iets dat steeds meer eigenaren van een fysieke winkel overwegen. Natuurlijk zijn er nog altijd mensen die het gezellig vinden om ‘de stad in te gaan’ om te winkelen. Maar de groep die het veel makkelijker vindt om vanachter de laptop of met de smartphone in de hand op zoek te gaan naar wat ze nodig hebben, groeit gestaag. Wil je beide groepen bedienen dan loont het zeker de moeite om de mogelijkheid te bieden dat je klanten ook een online bestelling kunnen plaatsen. Daar hoort dan natuurlijk wel een stukje logistiek bij. Je moet de bestellingen immers versturen naar je klanten.

Verschillende vervoerders

In Nederland zijn verschillende pakketbezorgers actief. Het loont dus zeker de moeite om bij minimaal twee daarvan een offerte aan te vragen. Welke vervoerder voor jou de beste keuze is hangt van een aantal factoren af. Hoeveel pakketten verstuur je per dag of per week? Wat is de omvang en het gewicht van deze pakketten? Bevinden je klanten zich in Nederland of gaan er ook pakketjes de grens over?

Hoe snel wil je je pakketten bezorgd hebben en welke speciale opties wil je aan je klanten bieden, bijvoorbeeld ophalen bij een pick-up point of bezorging in de avonduren. Meestal ga je met een vervoerder een contract aan voor een langere periode. Dit levert namelijk doorgaans een prijskorting op. Je hoeft dan minder verzendkosten in rekening te brengen bij je klanten. Veel online shoppers zijn gevoelig voor lage verzendkosten of zoeken net zo lang tot ze een leverancier hebben gevonden die gratis bezorgt.

Deugdelijk verpakkingsmateriaal

Kies voor deugdelijk verpakkingsmateriaal als je artikelen gaat verzenden. Als de spullen beschadigd aankomen moet je ze immers nog een keer opsturen. Ook vervoerders zullen gaan klagen als je dozen gebruikt die niet stevig genoeg zijn. Houd dus niet alleen rekening met de omvang maar ook met het gewicht van wat je gaat versturen. En, ook niet onbelangrijk, kies een formaat doos of een aantal formaten die geschikt zijn voor het volledige assortiment.

Op die manier hoef je niet een set schroevendraaiers in een enorme doos te versturen of zes grootverpakkingen dierenvoeding in zes aparte dozen. Je kunt dozen laten personaliseren met bijvoorbeeld je bedrijfslogo. Bedenk wel dat dit je verpakkingsmateriaal een stuk duurder maakt. Zeker als je ook spullen naar het buitenland verstuurt is een stevige doos een noodzaak. Pakketten gaan door tal van handen voordat ze bij de klant worden afgeleverd en dat gaat vaak niet al te zachtzinnig.

Voordelig dozen bestellen

Bij Dozencentrale Enschede kun je voordelig dozen bestellen voor het versturen van bestellingen. Kies het gewenste formaat en aantal en je bestelling wordt zo snel mogelijk geleverd. Vaak kun je vervolgbestellingen eenvoudig doorgeven of een afspraak maken voor periodieke levering. Op die manier zit je nooit zonder verpakkingsmateriaal en kun je je bestellingen altijd zo snel mogelijk versturen. Klanten stellen vaak prijs op ‘vandaag besteld, morgen in huis’. Op die manier kun je dat eenvoudig waarmaken.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>