Ben je op zoek naar een goed online platform voor het handelen in cryptovaluta, oftewel een crypto exchange? Dan heb je tegenwoordig heel wat keuze. De meest populaire crypto exchange van Nederland is op dit moment misschien wel de Bitvavo exchange. Er zijn tal van redenen waarom mensen massaal kiezen voor juist dit platform. Zo zijn de handelskosten er erg laag, waardoor je veel geld kunt besparen bij het aan- en verkopen van crypto.

Daarnaast biedt Bitvavo een aantal honderd soorten cryptovaluta aan, waarin je kunt handelen, waaronder zowel bekende als minder bekende cryptovaluta. En ook de interface van het platform wordt door gebruikers als zeer positief omschreven. Leuk en aardig allemaal, maar als (potentiële) cryptohandelaar wil je natuurlijk ook dat de exchange betrouwbaar en veilig is. Hoe zit het met de veiligheid en de betrouwbaarheid van Bitvavo?

Veiligheid en betrouwbaarheid van ongekend belang

Dat een crypto exchange veel mogelijkheden en voordelen heeft, dat is prettig, maar de betrouwbaarheid en veiligheid staan natuurlijk wel voorop. Met een crypto exchange die een slechte reputatie heeft op dit gebied wil niemand immers zaken doen. Je wil niet dat je crypto account bij een exchange gehackt wordt, en wenst dat je cryptovaluta te allen tijde veilig zijn opgeslagen en dat je er ook op ieder moment bij kunt komen, zodat je handel kunt drijven.

Bitvavo is echter een hele goede keuze als het gaat om veiligheid en betrouwbaarheid. Hieronder stippen we een aantal punten aan waarom Bitvavo in onze ogen erg veilig en betrouwbaar is.

Regulering bij Bitvavo:

Van een goede crypto exchange mag je verwachten dat die goed gereguleerd is. En dat is bij Bitvavo zeker het geval. Zo staat Bitvavo via een registratie onder toezicht van de Nederlandsche Bank. Ook is de Stichting Bitvavo Payments in het leven geroepen om gebruikerstegoeden te beschermen, voor het geval de Bitvavo exchange onverhoopt failliet zou gaan. Verder is Bitvavo compliant met zowel de AVG als de AMLD5. Respectievelijk de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Vijfde anti-witwasrichtlijn van de EU. Dit zijn allemaal waarborgen die zijn genomen ten behoeve van de veiligheid voor gebruikers.

Veiligheid van de accounts

Als het gaat om veiligheid, dan is de veiligheid van je account bij een crypto exchange een van de allerbelangrijkste zaken. Een deel hiervan heb je zelf in de hand. Het is bijvoorbeeld belangrijk om zorgvuldig om te gaan met je inloggegevens, en je mailprogramma niet open te laten staan op je computer, als je je in een ruimte bevindt waar zich ook andere mensen bevinden. Een ander deel van de veiligheid van accounts bij crypto exchanges ligt bij de exchanges zelf.

Zo biedt Bitvavo bijvoorbeeld tweefactorauthenticatie, zodat inloggen met je inloggegevens alleen niet voldoende is om in je account te komen. Dat is een goede extra laag van veiligheid die steeds meer bedrijven toepassen, om te voorkomen dat onbevoegden kunnen inloggen op accounts die niet van hen zijn. Het whitelisten van IP adressen is daarnaast nog een andere mogelijkheid die Bitvavo je geeft om je account beter te beschermen. Er kunnen dan alleen mensen inloggen vanaf de opgegeven IP nummers; oftewel jouw IP nummers.

Garantiestelling:

Zeer mooi om te weten is dat Bitvavo een garantstelling biedt voor alle gebruikers die actief zijn op het Bitvavo handelsplatform. Mocht het zo zijn dat kwaadwillende mensen in je account komen, ondanks alle veiligheidsmaatregelen die zijn getroffen, dan is de diefstalverzekering er om je te compenseren. Deze verzekering dekt je tegoeden af tot een bedrag van 100.000 euro.

Cold storage structuur:

Er zijn verschillende manieren om cryptovaluta op te slaan. Bitvavo heeft het grootste gedeelte van de cryptovaluta van klanten opgeslagen in ‘cold wallets’. Dat betekent dat de cryptovaluta offline zijn opgeslagen op beveiligde locaties. Doordat er geen verbinding met het internet is, kan er ook geen diefstal of fraude plaatsvinden. Verder zijn de back-upsystemen van Bitvavo ondergebracht in kluizen, die heel zwaar beveiligd zijn. Deze kluizen worden 24 uur per dag en 7 dagen per week beveiligd, en wel conform de hoogste veiligheidsnormen (categorie 4+) van de Nederlandse overheid.

Samengevat en tot slot

Met de betrouwbaarheid van Bitvavo zit het dus wel goed, want Bitvavo heeft heel wat maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen voor gebruikers van haar exchange. Bitvavo gaat daarbij verder dan je wellicht van een crypto exchange mag verwachten, maar dat is naar onze mening alleen maar goed. Uiteraard zijn er ook andere crypto exchanges in de markt die de beveiliging goed op orde hebben, maar Bitvavo doet daar zeker niet voor onder, en heeft diverse zaken beter geregeld dan gemiddeld.

Last but not least is het nog goed om te melden dat Bitvavo een Nederlands bedrijf is. Mocht er wat zijn, dan kun je je eenvoudig wenden tot de Nederlandstalige helpdesk. Dat praat toch even makkelijker dan een helpdesk die louter Engelstalig opereert.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>