Ben je van plan om een etentje te organiseren bij je thuis? Je wilt natuurlijk het beste voor je gasten! Je kunt een aantal gangen voorbereiden met inbegrip van de voorgerechten, hoofdgerecht en dessert. Daarnaast kun je wat decoratie en muziek voorbereiden om een gezellige sfeer te creëren. Het diner is pas compleet met een overheerlijke rode wijn. Hoe kies je de beste wijn voor je gasten? Hier zijn verschillende tips om een lekkere rode wijn te kiezen voor het diner.

Houd rekening met de wijn ervaring van de gast

Wil je de beste rode wijn kiezen? Het is noodzakelijk om na te gaan hoe ervaren je gasten zijn met wijn. Zijn ze bekend met wijn? Zijn ze nieuw met het proeven van wijn? Misschien zijn je gasten diegenen die al eerder van rode wijn van hoge kwaliteit hebben genoten. Het is redelijk makkelijk om de juiste rode wijn te kiezen als je hun ervaring kent. Zijn je gasten nieuw met wijn? Dan is het nutteloos om een oude en vintage rode wijn te serveren. Ze kunnen namelijk niet goed bepalen of ze een goedkope of een dure wijn aan het drinken zijn. Zijn je gasten wijnliefhebbers? Dan kun je beter kiezen voor een rode wijn van betere kwaliteit. Wil je het echt afmaken? Je kunt dan een wijn etiket ontwerpen voor iedere fles om er een persoonlijk tintje aan te geven.

Stem de rode wijn af op het eten

Vervolgens moet je de rode wijn selecteren op basis van het eten dat je gaat serveren. Als je biefstuk serveert, moet je die combineren met rode Malbec. Deze rode wijn bevat minder tannine. Dit zorgt voor een soepele afwerking. Deze rode wijn is ook perfect te combineren met romiger kaas. Als je vettere biefstuk wilt serveren, zoals ribeye of spareribs, dan is rode wijn Cabernet Sauvignon een perfecte keuze. Deze wijn zal de vettige smaak kunnen doorsnijden. Als je spaghetti Bolognese gaat serveren, past rode wijn uit Sangiovese goed bij dit gerecht. Zorg er vervolgens voor dat de wijn die je serveert net zo zoet is als het dessert dat je serveert. Als je bijvoorbeeld een lekkere en zoete chocolade taart serveert, moet je geen tanninerijke wijn schenken. Deze twee zullen niet goed samengaan. Een te zoet dessert verslaat de smaak van de wijn. Het is dus beter om zoete wijn te combineren met een niet al te zoet dessert. Je kunt de rode wijn dus afstemmen op het eten.

Maak indruk op je gasten met een bekende wijnstreek

Ben je niet zeker van de wijnvoorkeur van je gasten? Op dat moment kun je hen beter een bekende wijn serveren. Een rode wijn uit bekende regio’s zal zeker indruk maken. De meeste populaire rode wijnen worden gemaakt in Frankrijk. Er zijn verschillende wijnstreken die overheerlijke rode wijn produceren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wijn uit Bordeaux, Bourgogne, Loire, of voor een Italiaanse wijnstreek zoals Puglia.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>