De tuin is natuurlijk dé plek waar jij lekker kunt ontspannen, waar je geniet van de zon en misschien wel een gezellig BBQ-feestje op zijn tijd. Je wilt gewoon altijd kunnen genieten van een fijne sfeer in je tuin. Zo heb je al gezorgd voor goede solar tuinverlichting, voor een stevige omheining en een gezellig terras. Nu nog een gazon! Steeds meer kiezen voor een kunstgazon, omdat het gewoonweg een stuk onderhoudsvriendelijker is dan een echt gazon. Jij wilt in je tuin genieten van het beste kunstgras. Waar moet dit kunstgras aan voldoen? Wij geven je inzicht in de belangrijkste punten.

1. Materiaal en vezelkwaliteit

Hoogwaardig kunstgras is gemaakt van duurzame, Uv-bestendige materialen die niet snel verkleuren of verslijten. Polyethyleen (PE), polypropyleen (PP) en nylon zijn populaire keuzes, elk met unieke eigenschappen die bijdragen aan de zachtheid, veerkracht en duurzaamheid van het gras. Jij wilt kunstgras kopen dat gewoon lang mooi blijft, en dan is de kwaliteit zonder twijfel het belangrijkste aandachtspunt.  

2. Vezelhoogte en dichtheid

De vezelhoogte wordt ook wel de poolhoogte genoemd. We hebben het dan over de lengte van de grasvezels, ofwel de ‘sprietjes’ van de grasmat. Een vezelhoogte van 30 tot 37 mm wordt vaak als ideaal beschouwd voor een natuurlijke look en een aangenaam gevoel onder de voeten. De dichtheid van de vezels, ofwel het aantal vezels per vierkante meter, is ook belangrijk. Een hogere dichtheid zorgt voor een voller uiterlijk en een betere veerkracht.

3. Waterdoorlatendheid

Een onmisbare eigenschap van kwaliteitskunstgras is goede waterdoorlatendheid. Dit voorkomt waterophoping en zorgt ervoor dat je gazon snel droogt na regen. Controleer de doorlaatbaarheidsspecificaties. Een hoge doorlaatsnelheid betekent dat water efficiënt wordt afgevoerd, wat belangrijk is voor de duurzaamheid van het product en het behoud van een droge, bruikbare tuin.

4. Kosten, installatie en onderhoudsgemak

Natuurlijk wil je zeker zijn van de beste kwaliteit kunstgras, maar je wilt ook rekening houden met je budget. Je kunt altijd gebruik maken van een aanbieding op kunstgras, waarbij je niet inlevert op de kwaliteit. Je kunt uitstekend kunstgras kopen met een leuke korting, dus het is zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken. Hoogwaardig kunstgras moet daarnaast natuurlijk ook eenvoudig te installeren zijn, met een heldere handleiding of de mogelijkheid voor professionele installatie. Tot slot moet het makkelijk te onderhouden zijn. Stof en vuil moeten er makkelijk af te spoelen zijn en het moet bestand zijn tegen regelmatig gebruik zonder dat er intensief onderhoud nodig is.

5. Garantie en klantenservice

We vergeten er wel eens op te letten, maar de aanwezigheid van garantie en een goede klantenservice is eigenlijk onmisbaar. Je wilt niet ontdekken dat je nergens terecht kunt als je per ongeluk toch met een probleem te maken krijgt. Een betrouwbare garantie en uitstekende klantenservice zijn tekenen van een kwaliteitsproduct. Het is daarom altijd goed om erop te letten dat je daadwerkelijk de nodige garanties krijgt én dat je altijd een beroep kunt doen op een professionele en vriendelijke klantenservice wanneer dit nodig is.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>