Van sommige goede doelen weet je van het bestaan af. Deze organisaties worden regelmatig in de landelijke media genoemd of ze zijn een begrip in de samenleving. Over anderen hoor je bijna nooit iets, terwijl er genoeg goede doelen zijn die de aandacht zeker verdienen. Gouden Dagen is daar een goed voorbeeld van. Daarom is het tijd om dit goede doel te leren kennen.

Wat is Gouden Dagen Nederland?

Gouden Dagen is een stichting die als doel heeft om de ouderen van Nederland een gezellige tijd te bezorgen. Maar dat niet alleen, het belangrijkste is hierbij dat ouderen zich niet eenzaam hoeven te voelen en dat de mensen ondersteund worden bij de activiteiten die ze willen ondernemen. De stichting richt zich op de bewoners van zorgcentra, maar is ook actief in buurthuizen. Op deze manier proberen de vrijwilligers van Gouden Dagen ouderen nog zoveel mogelijk bij de maatschappij te betrekken en in contact te brengen met mensen van iedere generatie.

De verschillende speerpunten van Gouden Dagen

Niet iedereen heeft behoefte aan een activiteit, maar toch kan een persoonlijk contact al een hoop goed doen. Daarom zijn er vier aandachtspunten waar Gouden Dagen zich op richt, zodat er voor iedereen een passende invulling aan de activiteit gegeven kan worden.

Een goed voorbeeld daarvan zijn de gouden koffiemomenten. Deze worden georganiseerd op locatie, bijvoorbeeld in een wijkcentrum. Dit is niet alleen een gezellig moment om met wijkgenoten een kop koffie te drinken en samen te praten. De bijeenkomsten worden nog extra waardevol omdat er lezingen worden gehouden over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Een wens die in vervulling gaat

Net als iedereen hebben ouderen onvervulde wensen. Zo kan het er nooit van gekomen zijn om een keer parachute te springen. Of men wil nog een keer de geboorteplaats bezoeken. Door donaties kunnen deze gouden wensen van ouderen gerealiseerd worden. Op verschillende deelnemende locaties worden wensbomen neergezet, waar mensen hun wensen op een kaart kunnen schrijven en deze in de wensboom kunnen hangen. De vrijwilligers zien op deze manier wat de wensen zijn en kunnen de organisatie op zich nemen om de oudere een onvergetelijke dag te bezorgen.

Verbinding door creatief bezig te zijn

Schilderen, musiceren, of genieten van een tentoonstelling. Met het gouden culturele programma kunnen ouderen zelf hun creativiteit uiten, maar ze genieten ook van allerlei uitstapjes die in het teken staan van kunst en cultuur. Het is een mooie manier om met anderen de passie voor de kunst te delen. Het zorgt er tevens voor dat mensen bezig zijn en blijven met de dingen waar ze van houden. Dat geldt evengoed voor een wandeling in de natuur. Zo krijgen de ouderen de nodige lichaamsbeweging en er is een leuk contact met anderen tijdens het uitstapje. 

Natuurlijk kan het werk van Gouden Dagen niet uitgevoerd worden zonder de vele vrijwilligers die de wensen van de ouderen tot leven laten komen. Dus mocht je nog iets willen geven aan een goed doel, denk dan eens aan Gouden Dagen. Dan kan ook de wens van een oudere bij jou in de buurt in vervulling gaan.

AnalyseNederland.nl is een online vergelijkingsplatform gericht op Nederlandse consumenten. Het is ons doel om Nederlandse consumenten te helpen bij het vinden van de beste producten en diensten. Je vindt al onze product analyses in de verschillende categorieën;

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>