Verzwakt haar is een heel vervelend probleem. Het kan allerlei oorzaken hebben: veel stylen met hittetools, chemische behandelingen, zoals verven, een slecht dieet en zelfs genetische aanleg voor zwak haar. Je kunt verzwakt haar makkelijk herkennen aan breekbaar en dof haar, wat snel beschadigd raakt. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je je haar weer sterk en gezond kunt krijgen. In dit artikel leggen we je uit welke producten je hiervoor nodig hebt en wat de beste aanpak is bij verzwakt haar.

Gebruik haarproducten met proteïne

Wist je dat je haar voor een groot deel uit proteïne bestaat? Een groot deel van je haar bestaat namelijk uit keratine, wat een proteïne type is. Keratine bestaat als het ware uit een ketting, die gemaakt is van aminozuren. Wanneer je gezond haar hebt, is deze ketting sterk en heb je dus sterk haar. Wanneer de ketting verbroken is, zul je dus merken dat je haren beschadigd zijn. Wanneer je verzwakt haar hebt, kunnen producten met proteïnen dus een groot verschil maken en de structuur van je haar enorm versterken. Een goede productlijn die hierbij helpt, is de Kerastase resistance lijn. Deze producten zijn speciaal gemaakt om verzwakt haar te versterken met behulp van proteïne. Door zowel de shampoo als de conditioner van deze lijn te gebruiken, kun je je haar van binnenuit herstellen.

Gebruik een haarmasker

Het kan ook helpen om een haarmasker te gebruiken. Hiermee bedoelen we geen simpel haarmasker dat je zo bij de drogist kunt halen, maar de Olaplex Hair Perfector No. 3. Dit product herstelt namelijk de zwavelbruggen in je haar. Dit zijn verbindingen die helpen bij het bepalen van de stevigheid van je haar. Wanneer de bruggen beschadigd raken, zul je merken dat je haar zwakker wordt. Dit product werkt vooral goed wanneer je regelmatig een hittetool gebruikt of wanneer je met regelmaat je haar verft. Je hoeft het masker maar een keer per week aan te brengen. Vervolgens laat je het tien minuten inwerken, waarna je het goed uitspoelt.

Wees voorzichtig met je haar

Omdat je haar als verzwakt is, is het ook belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan. Dit begint bij het kiezen van een geschikte borstel. Je kunt het beste kiezen voor een varkenshaarborstel. Zo’n soort borstel is namelijk erg zacht en verspreidt de natuurlijk oliën van de hoofdhuid over het hele haar, waardoor je haar goed beschermd wordt en mooi gaat glanzen. Een andere goede optie is een borstel met flexibele nylon haren, zoals een Tangle Teezer. Deze borstel haalt wel de klitten uit je haar, maar oefent weinig druk uit op je haar, waardoor het niet breekt.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>