De sportliefhebber kan tijdens de zomer van 2024 zijn hartje ophalen. Het is op momenten zelfs moeilijk om alles te volgen. Verschillende sportmanifestaties overlappen elkaar. Laten we ontdekken hoe het programma voor de sportzomer van 2024 eruit ziet.

Voetbal

Een groot gedeelte van de zomer wordt ingenomen door twee belangrijke voetbaltoernooien. Die vinden allebei op hetzelfde moment plaats. Het zal voor sportliefhebbers die graag wedden op voetbal soms een moeilijke keuze zijn welke wedstrijden ze zullen volgen.

 • Het Europees kampioenschap voor mannen: Dit toernooi is beter bekend als Euro 2024. Het heeft plaats in Duitsland van 14 juni tot 14 juli. Het is na het wereldkampioenschap het grootste voetbalfeest in onze contreien.
 • Het Zuid-Amerikaans kampioenschap: De Copa America is de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van Euro 2024. Dit toernooi heeft plaats van 20 juni tot 14 juli 2024 in Ecuador. De voetbalgekte is in dat deel van de wereld zelfs nog erger dan hier. Vorige editie heeft Argentinië die gewonnen.

De Olympische Spelen

Zonder twijfel zijn de Spelen de hoogmis van de sportwereld. Gedurende vier jaar bereiden atleten en teams zich voor om de begeerde medailles in de wacht te slepen. Deze editie vindt plaats in Parijs en loopt van 26 juli tot 11 augustus. Ruim 10.000 sporters zullen zich dan meten in 32 disciplines. Nieuw voor de editie 2024 is breakdance, dat nu ook een Olympische sport is.

Wielrennen

De Tour de France

Wielerfans zitten zeker klaar om de Tour te volgen. 22 teams zullen gedurende 21 etappes strijden voor de gele trui. De Tour winnen is een van de grootste wapenfeiten die een wielrenner op zijn palmares kan hebben. In de 110 vorige edities wat de aankomst altijd in Parijs. Door de organisatie van de Olympische Spelen werd die nu verplaatst naar het zonnige Nice.

Het Nederlands Kampioenschap op de weg

Dit wordt gereden op 27 juni met start en aankomst in Arnhem. De titel van Nederlands kampioen wordt grotendeels bestreden in en rond de Gelderse Posbank.

Tennis

Roland Garros

Van eind mei tot 9 juni wordt in Parijs getennist tijdens Roland Garros. Een van de populairste tennistoernooien ter wereld. Zou het de gedoodverfde favoriet Alcaraz worden, of gebeuren er nog verrassingen tijdens de finaleweek?

Wimbledon

Een ander legendarisch tennisevenement is Wimbledon. Het oudste en elitairste toernooi ter wereld. Een zitje op Center Court tijdens de finale schommelt tussen € 400 en € 500. Het is een speciaal toernooi omdat op Wimbledon niet op gravel, maar op gras gespeeld wordt. Het enige Grand Slam toernooi dat op gras gespeeld wordt. De favorieten zijn hier opnieuw Alcaraz en ook Swiatek.

US Open

Het US Open wordt gehouden in New York en heeft plaats van 26 augustus to 8 september. Nog net op de valreep van de zomermaanden. Het is het laatste Grand Slam toernooi van het seizoen.

En er is nog meer

Er staan nog sportmanifestaties klaar voor de zomer van 2024. De volledige lijst is te lang om op te noemen. Maar we geven je toch graag de belangrijkste mee.

 • Op 30 juni de Moto GP van Nederland, beter bekend als de TT van Assen.
 • Van 20 tot 23 juni Golf op het KLM Dutch Open in Amsterdam.
 • Van 7 tot 12 juni het Europees kampioenschap Atletiek in Rome. Een voorproefje op de aankomende spelen.
 • Formule 1:
  • GP van Canada op 9 juni
  • GP van Spanje op 23 juni
  • GP van Oostenrijk op 30 juni
  • GP van Groot-Brittannië op 7 juli
  • GP van Hongarije op 21 juli
  • GP van België op 28 juli
  • GP van Nederland op 28 augustus
 • Ook op de valreep de Paralympische Spelen. Die gaan ook door in Parijs van 28 augustus tot 9 september.

Zo zie je maar, er zijn weinig dagen in juni, juli of augustus dat de verveling zal toeslaan. We wensen je alvast een heerlijke sportieve zomer toe!

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>