Stacaravans bieden een geweldige mogelijkheid om te genieten van vakanties en uitjes, zonder de last van een tweede huis. Maar voordat je overgaat tot de aankoop van een stacaravan van Stekelbos, zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt die bij jou en je behoeften past.

Nieuwbouw of tweedehands

Een belangrijke keuze die je moet maken is of je voor een nieuwe stacaravan van Stekelbos gaat of liever een tweedehands model kiest. Elk heeft zo zijn voordelen. Met een nieuwe stacaravan krijg je de nieuwste snufjes en kun je het helemaal naar jouw smaak aanpassen. Een tweedehands stacaravan is daarentegen vaak een stuk goedkoper. Als je voor tweedehands kiest, controleer dan even goed op mankementen voordat je de aankoop maakt.

Het chassis

Het chassis is de fundering van je stacaravan en is nodig voor de stabiliteit en stevigheid. Een chassis dat verwaarloosd is en roest vertoont op belangrijke plekken kan grote problemen opleveren. Als dat het geval is, kun je beter van de koop afzien. De reparatiekosten zijn vaak hoger dan wat de caravan uiteindelijk waard is.

Muren en ramen

Goede isolatie is ook nodig, zeker als het kouder wordt. Muren die niet goed geïsoleerd zijn, laten veel warmte ontsnappen. Dit kan erg oncomfortabel zijn. Let ook goed op de ramen; dubbel glas houdt de warmte veel beter binnen dan enkel glas. Bij oudere stacaravans vind je vaak nog enkel glas. Naast dat goede isolatie je warm houdt, kan het ook vochtproblemen zoals schimmel tegengaan. En schimmel verwijderen is lastig en kostbaar. Dit wil je dus vermijden.

Het dak

Verder heb je een stevig dak nodig, zeker in Nederland met zijn regen en soms sneeuw. Het dak moet sterk genoeg zijn om dit allemaal aan te kunnen, vooral bij stacaravans met een plat dak.

Het interieur

Waar let je op bij het interieur? Check eerst hoe het zit met de elektra: zijn er genoeg stopcontacten en kunnen ze de elektronische apparaten die je wilt gebruiken, zoals je mobiel en laptop, aan? Kijk dan naar de keuken: werken alle apparaten goed en is er genoeg ruimte om lekker te kunnen koken? Vergeet ook niet de badkamer grondig te inspecteren op vocht en schimmel. Beoordeel ook de afwerking. Kijk tot slot of er genoeg slaapplekken zijn en of de matrassen en lattenbodems, zeker bij een tweedehands caravan, nog goed zijn.

Verwarming

Denk tenslotte aan de verwarming in de stacaravan. Elektrische verwarming wordt vaak gekozen boven gasverwarming omdat het veiliger en efficiënter is, zeker in de winter. Zorg dat de stacaravan geschikt is voor het type verwarming dat je wilt gebruiken. Let ook goed op de veiligheid, vooral als je van plan bent een houtkachel of open haard te installeren. Met deze tips vind je een stacaravan die bij je past!

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>