Voor ondernemers is het belangrijk om zich niet alleen met de dagelijkse gang van zaken bezig te houden. Dat kan lastig zijn, omdat je zo opgaat in je bedrijf dat je de helikopterview niet kunt vinden. Toch is die view essentieel. Dankzij die bredere blik is het namelijk mogelijk om de beste beslissingen te nemen. Om de juiste keuzes te maken, helpt het om opleidingen en cursussen te volgen. Hiermee kom je even los van je bedrijf en doe je uiteraard nieuwe kennis op. In dit artikel staan de beste opleidingen en cursussen voor ondernemers.

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen methodiek, gericht op het duurzaam en aantoonbaar verbeteren van processen en organisaties. Het uitgangspunt is de focus op wat klanten echt belangrijk vinden en dit vertalen naar de dagelijkse processen. De kosten worden lager, de klanttevredenheid gaat omhoog en de doorlooptijd wordt korter. Er zijn verschillende niveaus. In de Black Belt opleiding leer je op internationaal erkend niveau alle relevante theorie over Lean Six Sigma.

Effectief beïnvloeden van gedrag

Tijdens deze opleiding leer je de aanpak om het gedrag van mensen te begrijpen en te veranderen. Dit kan in een zakelijke of een privé omgeving zijn. De opleiding is op HBO niveau en is geschikt voor leidinggevenden, projectleiders, consultants en coaches. Het is een van de populairste MKPC opleidingen. Waarom is deze opleiding zo geschikt voor je? Omdat uit onderzoek blijkt dat slechts 30% van de organisatieveranderingen succesvol is. Bij de 70% die niet slaagt, is het gedrag van mensen de belangrijkste boosdoener. In deze opleiding leer je hoe je je personeel ‘mee’ kunt krijgen bij veranderingen.

Boekhouding

Heel wat anders, maar daarom is dit geen minder belangrijke opleiding of cursus. Als je een groot bedrijf hebt, heb je uiteraard een financiële afdeling. Toch is het ook voor jou nuttig om het nodige over boekhouding te weten. Zo kun je namelijk makkelijker beslissingen nemen en ook de juiste keuzes maken. Het is niet per se nodig om een complete opleiding te volgen. Met een cursus of zelfs een workshop kom je al een heel eind.

People management

Als leidinggevende en/of directeur is het essentieel dat je goed met je personeel kunt omgaan. Wanneer je personeel bang voor je is en nauwelijks iets tegen je durft te zeggen, gaat er iets niet goed. People management is een goede opleiding om de tools te krijgen voor een goede omgang met je medewerkers. Je krijgt inzicht in je eigen stijl van leidinggeven en leert je sterke en zwakke punten kennen.

Google Analytics

Als laatste de cursus Google Analytics. Waarschijnlijk ken je dit programma wel. Om het écht goed te begrijpen, is het handig om een cursus te volgen. Als je dit of een vergelijkbaar programma goed gebruikt, wordt het veel makkelijker om klanten te bereiken. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het een heel technisch verhaal wordt. Google Analytics is een verre van ingewikkeld programma.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>