Iedereen wil zich graag thuis voelen in je eigen huis. Daar hoort natuurlijk ook de badkamer bij, want daar bevind je jezelf toch echt elke dag een aantal keer. De ultieme manier van ontspannen na een dag werken of een frisse wandeling is om lekker in bad te kunnen gaan. Veel mensen kiezen er nog steeds voor om een mooi bad te installeren. In deze blog geven we inspiratie voor verschillende baden en badkranen.

Het klassieke vrijstaande bad

Wanneer je denkt aan een prachtige badkamer met een echte eye-catcher van een bad, is het vrijwel altijd het klassieke vrijstaande bad. Dit bad ziet er prachtig uit met een vaak klassieke zilveren badkraan. Klassieke vrijstaande baden zijn vaak sierlijk van vorm en hebben van die typische voetjes aan de onderkant. Een vrijstaand bad is mooi om voor te kiezen wanneer je een grote badkamer hebt, waar het bad eventueel in het midden kan staan. Ook een vrijstaand bad voor een raam geeft een erg mooie authentieke look.

De moderne ingebouwde baden

De tweede optie is er een die hedendaags veel meer terugkomt. Namelijk de moderne ingebouwde baden. Dit betekent dat de badkuip in een soort omhulsel zit die feilloos aansluit met de badkamer. Deze baden zijn wat makkelijker te installeren en passen in vrijwel elke badkamer, doordat ze bijvoorbeeld in een hoek tegen de muur kunnen worden geïnstalleerd. Deze stijl past perfect bij een modern huis met moderne slaapkamers. Vaak zie je hierbij een moderne kraan die minimalistisch is. Een ingebouwd bad kan bij elke badkamerstijl worden gematcht, doordat ze dus een omhulsel bevatten, die in de gewenste stijl wordt gemaakt. Denk hierbij aan houten planken die in de badkamer zitten, of hetzelfde soort tegeltje.

De rustieke vrijstaande baden

Zoals eerder besproken zijn er de klassieke vrijstaande baden, maar er is nog een soort vrijstaande baden. Zo zijn deze baden gemaakt van natuurlijke materialen. Hierbij kan gedacht worden aan houten of stenen baden. Deze baden zijn dan vaak ook best speciaal en moeten echt bij het huis passen. Een stijl waarbij dit goed past is een landhuis of een cottagehuisje. Hier krijg je dus de landelijke sfeer mee. Vaak hebben deze baden ook een rustieke kraan, die het plaatje helemaal afmaakt.

Industriële wandkranen

We hebben in deze blog drie verschillende stijlen voor een bad besproken, maar er zijn ook veel soorten kranen die een verschil kunnen maken voor de uitstraling van de badkamer. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om bij een strakke en minimalistische badkamer een industriële kraan aan te sluiten. Deze zitten als het ware in de muur gemonteerd, waardoor ze erg subtiel zijn. Het straalt ook een soort luxe uit. Deze kranen passen goed bij een betonnen bad.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>