Iedere bierdrinker heeft zo zijn eigen voorkeuren. De ene bierdrinker geeft de voorkeur aan een pils, daar waar anderen juist liever een witbier, blond, stout of tripel drinken. Over één ding zijn bierdrinkers het echter opvallend vaak eens: liever een biertje uit een glazen flesje dan uit een blikje. En dat is bijzonder: als je bier uit blik gaat vergelijken met bier uit een fles, dan kom je er al snel achter dat bier uit blik vele voordelen heeft. Ben jij benieuwd welke? Dat lees je op deze pagina! 

Geen uv-straling

 Verschillende omgevingsfactoren zijn een regelrechte bedreiging voor de smaak en geur van jouw biertje. Dit komt doordat bierbrouwen een proces is dat bestaat uit verschillende scheikundige reacties. Eén van de bedreigende omgevingsfactoren is daglicht, om precies te zijn uv-straling. Uv-straling veroorzaakt een scheikundige reactie in jouw biertje, waardoor de geur van het bier verandert. Hierbij doet de nieuwe geur van het bier vooral denken aan de geur van nat karton. Dit is ook de reden dat glazen bierflesjes gekleurd zijn, hiermee wordt uv-straling zoveel mogelijk buiten de fles gehouden. Dit lukt echter niet volledig, er zal nog steeds uv-straling door het glas komen. Bij een blikje bier speelt dit probleem helemaal niet: deze houdt de schadelijke uv-straling tegen. Zo blijft je biertje in blik lekker ruiken! 

Geen zuurstof

 Een tweede bedreiging voor jouw biertje is zuurstof. Ook zuurstof kan voor een scheikundige reactie zorgen: oxidatie. Ondanks dat ook bier in een flesje goed is afgesloten door middel van een kroonkurk, komt er toch een minimale hoeveelheid zuurstof onder de dop door. Dit zorgt er voor dat het bier gaat oxideren, wat een negatieve invloed heeft op de smaak van het bier. Blikjes hebben dit probleem niet, deze sluiten het bier volledig af van zuurstof. Hierdoor blijft de smaak van jouw biertje het beste behouden. 

De snelle dorst

 Een biertje is het lekkerst als deze koud is. Als je geen bier meer in de koelkast hebt staan en je wilt zo snel mogelijk een koud biertje drinken, dan kan je beter een blikje dan een flesje bier in de koelkast leggen. Dit omdat blik sneller afkoelt dan glas. Zo kan jij zo snel mogelijk van een fris biertje genieten. 

Leestip: Hoe gezond is bier?

Drink bier uit een glas

 Geef jij, ondanks bovengenoemde voordelen, de voorkeur aan bier uit een fles vanwege het mondgevoel? Dan ben je niet de enige. Veel mensen vinden het gevoel van een blikje aan de mond niet prettig als ze bier drinken. De oplossing hiervoor is simpel en eenvoudig: giet je biertje in een glas als je het gaat drinken. Dan heb je én alle voordelen van bier uit blik, én het mondgevoel van drinken uit glas. Proost!

AnalyseNederland.nl is een online vergelijkingsplatform gericht op Nederlandse consumenten. Het is ons doel om Nederlandse consumenten te helpen bij het vinden van de beste producten en diensten. Je vindt al onze product analyses in de verschillende categorieën;

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>