Best Geteste wifi versterker 2024

TP-Link RE450 - WiFi Versterker - 1300 Mbps

TP-Link RE450

De TP-Link RE450 is de beste koop wifi versterker in 2024. Met deze wifi versterker hoef je je nooit meer druk te maken over slechte wifi. 

Na het uitpakken kan er binnen 2 minuten al gebruik gemaakt worden van de wifi versterker. Hij is bovendien draadloos waardoor je de versterker overal kan plaatsen.

Kortom, voor een goede prijs haal je een zeer effectieve versterker in huis. 

Ben jij op zoek een goede wifi versterker? Dan zit je bij dit artikel goed! De redactie van AnalyseNederland heeft namelijk een wifi versterker test gedaan.

Na tientallen wifi-versterkers vergeleken, beoordeeld en getest te hebben, hebben wij een top-5 samengesteld waar alleen de allerbeste opties van dit moment in terug te vinden zijn. Benieuwd naar de resultaten? Scroll dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste wifi versterkers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Wifi Versterkers van 2024

TP-Link RE450 - WiFi Versterker - 1300 Mbps
Beste Koop Wifi versterker

1. TP-Link RE450

Netgear EX8000 - Wifi versterker - 3000 Mbps
Beste Luxe WIFi versterker

2. Netgear EX80

TP-Link RE200 - Wifi Versterker - 750 Mbps
Beste goedkope wifi versterker

3. TP-Link RE200

AVM FRITZ!Repeater 3000 - Wifi versterker - Tri-band - Wireless AC - 3000 Mbps
Beste wifi versterker voor buiten

4. AVM FRITZ!Repeater 3000

MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact - Gratis Internet Kabel - NL Handleiding - Repeater - 300Mbps - Draadloos
Beste wifi versterker via stopcontact

5. MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste wifi versterkers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

16+ Wifi versterkers vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste wifi versterker van 2024?

Welke wifi versterker is het beste? En welke wifi versterker past het beste bij mij? Door ons onderzoek hebben we de beste opties van dit moment gevonden. Hieronder zijn de producten omschreven met een korte review.

Ze hebben ook een eigen categorie met een eindbeoordeling. Zo zit er voor iedereen wel een goede wifi versterker tussen! De wifi versterkers worden ook beschreven met voor- en nadelen.

Ben jij dus geïnteresseerd in onze ultieme Top 5? Verlies geen tijd en lees gauw verder!

1. TP-Link RE450

TP-Link RE450 - WiFi Versterker - 1300 Mbps
 • Kan gebruikt worden voor meerdere devices
 • Gemakkelijk te installeren
 • Het kan een draadloze snelheid opleveren tot 1750 Mbbps
 • Moet dichtbij de router geplaatst worden
 • Kan voor sommige mensen een groot formaat zijn

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Uit onze analyse test, is gebleken dat de TP-Link RE450 de beste koop wifi versterker van 2024 is! Met deze versterker heb je nooit meer slechte wifi. 

Met deze TP-Link RE450 wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender "dode zones" te elimineren.

De RE450 maakt gebruik van de Wireless AC-wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 1750 Mbps, waarvan 450 op de 2,4 Ghz frequentieband en 1300 Mbps op de 5 GHz frequentieband.

2. Netgear EX80

Netgear EX8000 - Wifi versterker - 3000 Mbps
 • Kan ook gebruikt worden om op te gamen
 • Heeft 4 ethernet poorten
 • Zorg voor een stabiele verbinding
 • Je kan deze wifi versterker niet in het stopcontact plaatsen
 • Moet dichtbij de router geplaatst worden

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de tweede plek hebben we de Netgear EX80. Dit is de beste luxe wifi versterker van het moment. Zo heeft het een hoge snelheid en kan het gebruikt worden om 4K te streamen!

Het is altijd belangrijk om goed internet te hebben en dit product zorgt ervoor dat je meerdere mensen hiervan meekunnen genieten. Zo is het ook geschikt om op te gamen.

Het kan een snelheid bereiken van 3000 Mbps. Dit is heel erg hoog en daardoor heeft het ook een groot bereik. Zo kan je de wifi versterker aan de andere kant van het huis plaatsen. Je kan daarna genieten van uitstekend internet dat gelijkwaardig verdeeld wordt.

Deze wifi versterker heeft ook een luxe uitstraling waardoor het een echte toevoeging is aan het huis. Je kan het gemakkelijk installeren met alle wifi routers. Het beschikt ook over een UBS 2.0 poort.

Hiermee kan je dus andere apparaten aan de wifi versterker koppelen voor de beste wifi! Al met al is het dus een uitstekend product. Het is misschien een beetje prijzig, maar dan heb je ook wel wat in huis!

3. TP-Link RE200

TP-Link RE200 - Wifi Versterker - 750 Mbps
 • Het is een betrouwbaar merk
 • Je kan het ook met kabels installeren
 • Het is gemakkelijk te installeren en snel verbinding mee te maken
 • Heeft geen aan-uit schakelaar
 • Beschikt niet over het mooiste design

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een budget wifi versterker? Neem dan een kijkje bij de TP-Link RE200! Dit product heeft namelijk de voordeligste prijs in de Top 5.

Wifi versterkers kunnen best prijzig zijn, maar dat is bij de TP-Link RE200 zeker niet het geval. Het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en het doet goed zijn werk. Je kan het namelijk gebruiken om te streamen en online te gamen. Dit kan best zwaar zijn voor een normale router. Deze wifi versterker zorgt er dan ook voor dat iedereen in het huis kan genieten van uitstekend internet.

Dit product is ideaal voor huizen met meerdere ruimtes. Je kan het namelijk gemakkelijk in de gang plaatsen en iedereen zal merken dat het internet beter wordt. Deze wifi versterker neemt ook niet zoveel ruimte in beslag.

Het merk TP-Link heb je ook al eerder gezien in onze Top 5. Dit komt doordat het een goed merk is met uitstekende producten. De TP-Link RE200 valt daar dus ook zeker onder!

4. AVM FRITZ!Repeater 3000

AVM FRITZ!Repeater 3000 - Wifi versterker - Tri-band - Wireless AC - 3000 Mbps
 • Goede verbinding waardoor niets hapert
 • Je kan er ook 4K mee streamen
 • Deze wifi versterker heeft een uitstekende beveiliging
 • Heeft een redelijk hoge prijs
 • Groot formaat 

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Heb jij een groot huis en zoek je een wifi versterker die ook buiten kan werken? Stop dan hier en neem een kijkje bij de AVM FRITZ!Repeater 3000! Het heeft namelijk een heel groot bereik.

De AVM FRITZ!Repeater 3000 kan gebruikt worden om meerdere ruimtes in het huis van beter internet te bedienen. Het moet wel dicht bij de router staan.

De snelheid kan oplopen tot wel 3000 Mbps. Hierdoor kunnen ook zware programma's gedownload worden op het internet. Je kan er ook zonder moeite mee streamen of gamen. Dit kan heel handig zijn voor als je ook jonge kinderen hebben die vaak op het internet zitten.

Verder is het gemakkelijk te installeren en werkt het overzichtelijk. De wifi versterker geeft je namelijk één thuisnetwerk met een wachtwoord. Je kan dit wachtwoord aanpassen, maar het maakt zelf al iets aan. Het voordeel is dat je nooit meer je eigen hotspot hoeft te gebruiken! Verder hoef je alleen op de knop te drukken en de wifi versterker installeert zichzelf. Dat is toch waar iedereen naar op zoek is.

5. MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact

MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact - Gratis Internet Kabel - NL Handleiding - Repeater - 300Mbps - Draadloos
 • Je krijgt er ook een internet kabel bij
 • In slechts 2 knoppen is het gekoppeld
 • Beschikt over een Nederlandstalige handleiding
 • Heeft geen bridge-functie
 • Kan moeilijk zijn om te koppelen aan een smart tv

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We zijn eindelijk aangekomen bij de laatste plek van onze lijst! Die is weggelegd voor de MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact. Je kan het namelijk gemakkelijk in het stopcontact plaatsen.

Doordat je deze wifi versterker in het stopcontact moet plaatsen kan je het gemakkelijk installeren. Dit kan dus door iedereen gedaan worden (voor jong en oud). Hierdoor kan je ook zelf goed bepalen waar je beter internet wilt hebben.

Zo kan je het dicht bij een bureau plaatsen en kan je goed werken. Het heeft ook een zeer groot bereik. Zo kan het tot een straal van 30 meter de wifi om een goede manier versterken.

Verder heeft het genoeg kennis van alle andere apparaten. Zo kan je het gemakkelijk koppelen met een router of andere smartphones. Het is dan ook goed beveiligd dat niet zomaar iedereen erop kan.

De wifi versterker is redelijk klein waardoor het weinig ruimte in beslag neemt. Als je het wil kan je het gemakkelijk meenemen, aangezien je het weer makkelijk kan koppelen met andere routers.


Top 10 Wifi Versterkers

Hieronder vind je de top 10 meest verkochte Wifi Versterkers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 video Wifi Versterkers!


Waar moet je op letten bij het kopen van een wifi versterker?

Wil jij een wifi versterker kopen? Dat lijkt heel gemakkelijk, maar het zal toch wat kostbare tijd in beslag nemen. Zo moet je namelijk met verschillende dingen bezig houden. We hebben de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet. Dat komt omdat niet elk product over dezelfde kwaliteit beschikt.

Op deze manier kan je ook een miskoop voorkomen! Dat is toch wat iedereen wil? We raden je aan om even de tijd te nemen om al deze criteria grondig door te lezen. De criteria is ook getest in de beste wifi versterker volgens de consumentenbond test.

1. Snelheid

Het eerste belangrijke punt waar je goed op moet letten is de snelheid van de wifi versterker. Dit bepaald hoe snel je programma's kan downloaden en je kan scrollen op het internet.

Je wilt dat het natuurlijk wel snel genoeg is. Dit wordt vaak aangegeven in Mbps. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het huishouden. Als er meerdere devices aan gekoppeld zijn moet alles nog goed kunnen werken. Met een wifi versterker kan je dus nog sneller films kijken op je smart tv.

2. Netwerkpoorten

Via de netwerkpoorten kan je direct toegang krijgen tot het snelle internet. Daarom is het belangrijk om te kijken hoeveel netwerkpoorten de wifi versterker heeft.

Sommige wifi versterkers beschikken daar namelijk niet over. Het is dan ook handig om een internet kabel aan te schaffen. Hiermee kan je de devices direct koppelen aan de wifi versterkers voor uitstekend internet.

3. Beveiliging

Je wilt natuurlijk niet dat iedereen toegang krijgt tot je wifi versterker en daarom moet het ook een goede beveiliging hebben. Het is handig als je het direct kan koppelen aan de router.

Op deze manier heb je één wifi netwerk en kan je zelf een wachtwoord bepalen. Zorg er wel voor dat het niet voor de hand liggend is zodat niemand naast je huishouden zomaar op het internet kan.

4. Budget

Het laatste belangrijke punt waar goed op gelet moet worden is het budget. Dit kan voor iedereen variëren maar het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden.

Er zijn namelijk goedkope en dure wifi versterkers. Het is handig om van te voren een budget vast te stellen zodat je ook gerichter opzoek kan gaan. Op deze manier kan je ook veel tijd besparen.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze wifi versterkertest betrouwbaar?

Om te bepalen welke wifi versterker het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende wifi versterkers op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij AnalyseNederland.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Heeft een wifi versterker zin?

Ja zeker! Een wifi versterker heeft zeker zin aangezien het ervoor zorgt dat je meer bereik hebt in het gehele huis. Dit kan ervoor zorgen dat iedereen gebruik maakt van de wifi.

Waar moet je een wifi versterker plaatsen?

Het is handig om het om een centrale plek te plaatsen aangezien je dan in elke kamer toegang krijgt tot de wifi. Maar het is daarbij niet slim om het dichtbij metalen objecten te plaatsen.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>