Wat is de beste webshop software?

shopify review

Shopify

Uit onze test is gebleken dat Shopify de beste webshop software van 2024 is. Met meer dan 2 miljoen shops wereldwijd is Shopify wat ons betreft de beste webshop software van 2024.

Of je nu een beginnende webshop of een grote webshop hebt: bij Shopify zit je goed. Zo heeft Shopify verschillende integraties met grote platformen zoals Bol.com, Facebook en Amazon. Verder is de prijs super goed van Shopify en kun je eigenlijk binnen een paar uur je eigen webshop live zetten. 

Ben jij een beginnende ondernemer of heb je al een onderneming, maar ben je op zoek naar de Beste webshop software? Goed nieuws!

Bij AnalyseNederland hebben we namelijk een uitgebreide webshop software test gedaan. Tegenwoordig zijn er natuurlijk ontzettend veel verschillende platformen die het mogelijk maken om webshops te bouwen.

Dit is aan de ene kant goed, maar aan de andere kant zorgt het voor veel keuze stress. Welke webshop software is bijvoorbeeld het beste? Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede webshop bouwer?

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreide test gedaan waarin we de meest bekkende webshop software met elkaar hebben vergeleken. Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 gemaakt met de allerbeste webshop software van 2024!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste webshop software uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Webshop Software

shopify review
Beste webshop software van 2024

1. Shopify

jouwweb review
Beste Nederlandstalige webshop software

2. JouwWeb

lightspeed review
Meest voor professionele webshops

3. Lightspeed

CCV shop review
Beste webshop sotware voor fysieke winkels

4. CCV Shop

Squarespace review
Beste webshop software design

5. Squarespace

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste webshop software is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

15+ webshop software vergeleken

62+ ervaringen gecheckt

12+ uur onderzoek


Welke webshop software is het beste?

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vragen: "wat is de beste webshop software van 2024?" en "welke webshop software is het beste?".

Zoals we al eerder vertelden in dit artikel kan het kiezen van goede webshop software best lastig zijn. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mensen die een webshop starten en partijen spelen hier slim op in met marketing acties.

Om je op weg te helpen hebben wij een selectie gemaakt van de allerbeste webshop software partijen van 2024.  Door voor een van onderstaande opties te kiezen weet je zeker dat je geen verkeerde keuze maakt.

1. Shopify

shopify review
 • Je kunt een onbeperkt aantal producten aan je shop toevoegen
 • Integratie met grote partijen zoals Bol.com, Marktplaats, Amazon en Facebook Shops, 
 • Supersimpel te gebruiken 
 • Niet alle integraties zijn gratis

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wat ons betreft, is Shopify op het moment de beste webshop software voor de meeste webshop eigenaren. Shopify is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden onder duizenden ondernemers en dit hebben ze volledig zelf afgedwongen.

Geen enkele webshop software werkt namelijk zo makkelijk en simpel als Spotify (in onze ogen). Inmiddels gebruiken wereldwijd meer dan 2 miljoen webshopeigenaren Shopify. Van beginnende webshop eigenaren tot ervaren webshopeigenaren: Shopify heeft voor ieder wat wils.

Wat het grote voordeel is van Shopify? Het platform is ontzettend groot waardoor er heel veel third party apps en koppelingen mogelijk zijn. Op deze manier kun je bepaalde integraties (bijvoorbeeld administratie of ordermanagement) heel makkelijk koppelen aan je webshop.

Ook is Shopify bij uitstek geschikt voor beginnende webshop eigenaren. Shopify beschikt namelijk over ontzettend veel standaard thema's. Deze thema's kun je vervolgens heel makkelijk integreren in je eigen webshop waardoor je binnen een korte tijd je webshop live kan zetten. Vaak zijn deze templates volledig gratis te gebruiken.

Ook zijn de prijzen gunstig te noemen. Zo begint Shopify op zo'n 30 euro per maand. Afhankelijk van hoe groot je webshop is, kun je hier vervolgens nog in upgraden. Overigens kun je Shopify tijdelijk 14 dagen gratis proberen. Hierdoor krijg je alvast een beeld van de mogelijkheden die Shopify te bieden heeft.

2. JouwWeb

jouwweb review
 • Nederlandstalige klantenservice
 • Zowel gratis als betaalde mogelijkheden
 • Makkelijk in gebruik
 • Minder integraties dan Shopify

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer twee van onze lijst vinden we het webshop-platform van JouwWeb.nl. Zoals de naam al doet vermoeden is JouwWeb een Nederlands bedrijf.

Van oorsprong lag de focus van JouwWeb voornamelijk op hosting en website-builders. Vandaag de dag biedt JouwWeb echter ook een gratis en betaalde software service aan om Webshops te bouwen.

Zelfs met de gratis webshop bouwer van JouwWeb kun je binnen enkele uren al je eigen webshop live hebben. Het nadeel hiervan is overigens wel dat je maar een beperkt aantal producten kunt toevoegen aan deze webshop. Uiteraard kun je met de betaalde versie van de webshop-bouwer van JouwWeb wel onbeperkt producten toevoegen.

We hebben JouwWeb opgenomen in deze lijst van beste webshop software omdat we vinden dat deze service ontzettend gebruiksvriendelijk is.

Het lijkt in sommige opzichten op Shopify echter is dit een Nederlandse aanbieder waardoor de kans op een taalbarriëre kleiner is. Als jij dus op zoek bent naar een goede Nederlandse webshop software partij dan zouden we JouwWeb zeker aanraden. De klantenservice is goed en zeker als beginnende webshop eigenaar is JouwWeb een prima keuze.

3. Lightspeed

lightspeed review
 • Lightspeed software is al meer dan 10 jaar in ontwikkeling waardoor het supergoed werkt
 • Veel mogelijkden zoals API-toegang, AB-testen en het importeren van producten uit Excel
 • Te koppelen aan offline kassasystemen
 • Prijs is aan de hoge kant

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Heb jij een professionele of grote webshop? Dan is Lightspeed wellicht een interessante optie voor je. Lightspeed is sinds jaar en dag een bekende naam in de wereld van webshop softwares.

Lightspeed biedt vandaag de dag een totaaloplossing aan met bijvoorbeeld omnichannel mogelijkheden, A/B testen en verschillende integraties en koppelingen. Net als Shopify en JouwWeb heeft Lightspeed veel verschillende opties.

Wat ons op het eerste oog opviel? Lightspeed is iets minder makkelijk in gebruik en wat minder overzichtelijk dan bijvoorbeeld Shopify. Dit komt voornamelijk doordat er simpelweg veel meer mogelijkheden zijn en is niet per se iets slechts.

Zoals we al aangaven is Lightspeed vooral interessant voor grotere en professionele webshops. Lightspeed is inmiddels al 10 jaar bezig met hun software waardoor de software helemaal is doorontwikkeld. Lightspeed biedt veel mogelijkheden zoals API toegang, AB-testen en het importeren van producten uit Excel.

Ook is het met Lightspeed mogelijk om te verkopen in andere landen en kun je je webshop koppelen aan fysieke kassasystemen.

Uiteraard moeten we ook een nadeel bespreken in deze webshop software review. Het nadeel van Lightspeed? Deze software is aan de prijzige kant. 

Als jij net begint met je webshop zijn er betere alternatieven zoals Shopify en JouwWeb.

4. CCV Shop

CCV shop review
 • Ideaal voor winkeleigenaren die naast hun fysieke winkel ook een webshop willen
 • Binnen enkele uren je eigen webshop live
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Goede integraties met fysieke winkel mogelijk

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 4 van deze top vinden we CCV Shop. In onderstaande CCV Shop review vertellen we je precies waarom we deze op nummer 4 in deze lijst hebben gezet.

CCV Shop Is een bekende partij in Nederland en biedt een webshop maker aan die ideaal is voor mensen die zelf ook al een fysieke winkel hebben. Bij CCV Shop krijg je voor een vaste prijs per maand een compleet pakket waardoor je binnen enkele uren een eigen webshop hebt staan.

Veel winkeleigenaren van fysieke winkels maken gebruik van CCV Shop omdat het ontzettend goed te combineren is met offline winkel activiteiten.

We zouden CCV Shop voornamelijk aanraden voor beginnende webshop eigenaren. Het voldoet aan alle eisen en biedt prima mogelijkheden, voor complexere integraties zouden we eerder voor een ander alternatief gaan zoals bijvoorbeeld Shopify.

5. SquareSpace

Squarespace review
 • Ideaal voor webshops met weinig producten
 • Mooie designs
 • Uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Weinig functionaliteiten

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We sluiten deze top 5 beste webshop-software af met SquareSpace. SquareSpace is voornamelijk bekend onder webshops die veel waarde hechten aan het design van de webshop.

Het voordeel van SquareSpace is namelijk dat deze partij allerlei (superstrakke) templates heeft die ontzettend makkelijk te integreren zijn in je eigen webshop.

Vooral voor webshops met weinig producten is dit een leuke aanbieder. Als jij veel waarde hecht aan het design van je webshop dan is SquareSpace zeker een goede optie.

Voor de lange termijn zouden wij echter eerder voor bijvoorbeeld Shopify of een ander webshop software alternatief uit deze lijst.


Webshop software kopen: hier moet je op letten

Het kiezen van de juiste webshop software kan ontzettend lastig zijn. Je wilt namelijk niet na een tijdje moeten switchen van webshop software. Het liefst heb je software die in 1 x goed is, zodat je kunt bouwen aan je webshop. Als je continu moet switchen van webshop software gaat dit je natuurlijk een hoop extra tijd en moeite kosten.

Welke webshop software het beste is, hangt natuurlijk af van je persoonlijke wensen en behoeften. Toch zijn er bepaalde standaard criteria die we je aanraden mee te nemen in de keuze. In onderstaande sectie vind je de belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van de beste webshop software.

Zoekmachine optimalisatie

Hoe krijg jij bezoekers naar je webshop? Een groot deel van de webshops in Nederland haalt veel bezoekers binnen doormiddel van zoekmachine optimalisatie. Het is belangrijk dat je webshop software goed vindbaar is in de zoekmachines.

Dit zorgt er namelijk voor dat zoekmachines zoals Google jouw webshop gaan laten zien in de zoekresultaten. Wanneer je dit goed inricht kan dit op de lange termijn voor een mooie stroom organische bezoekers zorgen.

Om deze reden is het altijd goed om te kijken naar de zoekmachine optimalisatie opties van een webshop software. Alle 5 opties uit deze lijst hebben dit overigens prima op orde.

Gebruiksvriendelijkheid

Het bouwen van een webshop hoeft gelukkig niet heel moeilijk te zijn. Dankzij de verschillende webshop softwares die momenteel beschikbaar zijn kun je binnen enkele uren je eigen webshop al live hebben.

Om deze reden is het belangrijk dat je kijkt naar een webshop software die beschikt over een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

Je hebt geen zin om dagelijks uren bezig te zijn met het bouwen en onderhouden van je website. Kies daarom altijd voor een software die goed en makkelijk werkt.

Integratie met apps

Als jij een webshop begint dan wil je dat de software goed kan integreren met apps die je momenteel al gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een systeem om je boekhouding bij te houden? Dan wil je dat dit automatisch wordt geregeld met je webshop.

Kies daarom altijd voor een webshop software die beschikt over voldoende apps. Dit gaat je in de toekomst een hoop ellende schelen.

Fysieke winkel

Heb jij een fysieke winkel? Dan wil je een webshop-software die hier goed mee kan integreren. Door te kiezen voor een webshop bouwer die beschikt over goede integraties met fysieke winkels zorg je ervoor dat alles goed verloopt. Denk hierbij aan order management.

Betalingsmogelijkheden

Hoe wil je dat klanten betalen in je webshop? Het is goed om te kijken naar de betalingsmogelijkheden die een webshop software aanbiedt. Het liefste heb je een aanbieder die beschikt over alle betalingsmogelijkheden zoals iDEAL, Paypal en creditcard. Let hier goed op bij het kiezen van de beste webshop-software.


Wat is de beste webshop software volgens de consumentenbond?

De Consumentenbond heeft geen specifiek onderzoek gedaan naar de beste webshop software van dit moment. Wel kun je op de volgende pagina van de Consumentenbond de beste gratis software vinden die je kunt gebruiken voor bij je webshop software. Gelukkig kies je gemakkelijk de beste webshop software aan de hand van ons artikel!


Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de beste webshop software?

De beste webshop software biedt een gebruiksvriendelijke interface, flexibele designmogelijkheden, sterke SEO-functies, betrouwbare betalingsverwerking, en uitstekende klantenservice. Daarnaast zijn integratiemogelijkheden met andere tools en systemen, mobiele optimalisatie en sterke beveiligingsmaatregelen essentieel.

Hoe kies ik de beste webshop software voor mijn bedrijf?

Bij het kiezen van de beste webshop software moet je rekening houden met je budget, de grootte en aard van je bedrijf, je technische vaardigheden, en specifieke bedrijfsbehoeften zoals voorraadbeheer, verzendingsopties en de gewenste mate van aanpasbaarheid. Het is ook belangrijk om beoordelingen te lezen en eventueel een proefversie te gebruiken.

Wat zijn enkele populaire webshop software opties?

Enkele populaire webshop software opties zijn Shopify, JouwWeb, WooCommerce, SquareSpace en CCV Shop. Deze platforms variëren in functionaliteit, prijsstelling en maatwerk mogelijkheden, dus het is belangrijk om ze te vergelijken op basis van je specifieke behoeften.

Is het mogelijk om van webshop software te wisselen?

Ja, het is mogelijk om van de ene webshop software naar de andere te migreren, maar het proces kan complex zijn afhankelijk van de omvang van je webwinkel en de specifieke platforms. Het kan nodig zijn om gegevens te exporteren en importeren, ontwerp opnieuw op te zetten, en integraties opnieuw te configureren. Professionele hulp kan hierbij waardevol zijn.

Zijn er gratis webshop software opties?

Ja, er zijn gratis opties zoals WooCommerce, een plugin voor WordPress, en OpenCart. Deze kunnen goede opties zijn voor kleine bedrijven of startups, maar het is belangrijk om te onthouden dat er vaak nog steeds kosten verbonden zijn aan hosting, domeinregistratie, add-ons, en eventuele aanvullende integraties of aanpassingen.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>