Onze favoriete Vloerlamp

Kaiser LED lamp

Kaiser LED lamp

Wij, AnalyseNederland, hebben een selectie gemaakt van de perfecte vloerlampen voor binnen en buiten. De door ons best geteste lamp is de Kaiser LED lamp. Deze lamp is namelijk voorzien van een hoop voordelen en gemakken. Jouw tuin is in één klap een stuk levendiger met deze tuinlamp van Kaiser. Het is een upgrade voor in je tuin! Al onze bevindingen samen maken de Kaiser tot de beste vloerlamp van 2023. Kaiser is op het moment dus het beste vloerlamp merk dat er verkrijgbaar is.

AnalyseNederland heeft door middel van de vergelijking van diverse criteria uitgebreid getest welke vloerlampen het meest geschikt zijn op dit moment. Onze test is recent uitgevoerd en dus actueler dan: De beste vloerlamp volgens de Consumentenbond. Dat maakt ons onderzoek betrouwbaar. Dit artikel is dan ook voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe huis-en tuinverlichting. Misschien ben je net verhuist of wil je het interieur of exterieur van je huis eens vernieuwen, ook dan is dit artikel bedoelt voor jou.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Vloerlampen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Vloerlampen

Kaiser LED lamp

Beste Koop Vloerlamp
1. Kaiser LED lamp

Virginia Vloerlamp

Beste Buiten Vloerlamp

2. Virginia Vloerlamp

Storm Extra Large Vloerlamp

Beste Smart Vloerlamp
3. Storm Extra Large Vloerlamp

Dores Vloerlamp

Beste Vloerlamp Ventilator
4. Dores Vloerlamp

Molly Industriële Vloerlamp

Beste Industriële Vloerlamp
5. Molly Industriële Vloerlamp

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste vloerlampen zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

19+ Vloerlampen vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Vloerlamp in 2023?

De beste vloerlamp. Wij hebben voor jou uitgezocht welke lampen het allerbeste en ideaal zijn en waarom. In de onderstaande, ultieme top 5 beschrijven wij de voor -en nadelen van elk product en geven wij aan hoe een bevinding tot stand gekomen is. Hier vind je de beste vloerlampen van nu.

1. Kaiser LED lamp

Kaiser LED lamp
 • Voedingsbron via USB
 • Zeer sfeervol
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Je kunt hem niet dimmen

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Kaiser LED lamp is geschikt voor iedere tuinliefhebber, want deze eyecatcher maakt jouw tuin compleet. Het is de buitenlamp die het best uit onze test is gekomen. De prachtige lamp is gemaakt van bamboe en staal. De lichtbron van een Kaiser kan maarliefst 30.000 uren branden. De Kaiser is kortom geweldig.

De voedingsbron is via USB. Dit is een groot voordeel, want je hoeft niet steeds de lichtbron te vervangen. Ook nog eens duurzaam dus.

Deze lamp is met 0,7 kilogram een echt lichtgewicht. Dat betekent dat deze gemakkelijk te vervoeren en verplaatsen is.

2. Virginia Vloerlamp

Virginia Vloerlamp
 • Gebruikt weinig stroom
 • Hij is IP65 beschermd
 • Goed betaalbaar
 • De kap kan snel vies worden

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Virginia vloerlamp is een moderne buitenlamp en daarom geschikt voor mensen die graag tijd spenderen in hun tuin. Deze slimme lamp heeft een handige app waarmee je alles kunt regelen. Ook brandt de lichtbron 25.000 uur en schijnt de lamp maximaal 800 lumen. De vloerlamp kan worden gedimd.

De lamp gebruikt 9 watt. Dat is wat de Virginia buitenlamp verbruikt. 9 watt is zeer weinig en dus goed om te besparen.

De mate waarin de lamp bestendig is tegen stof en water is afhankelijk van de IP-waarde. De Virginia lamp scoort een mooie 65. Dit betekent dat deze vloerlamp beschermt is tegen stof en waterstralen als regen.

3. Storm Extra Large Vloerlamp

Storm Extra Large Vloerlamp
 • Maakt gebruik van Alexa
 • Kan overal staan
 • De kleur kan aangepast worden
 • Zeer zwaar met 7 kilo

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ben jij weg van technische snufjes? Dan is deze lamp de beste optie voor jou. Deze ontzettend slimme lamp heeft een prachtig en uniek design. De gehele lamp wordt van top tot teen verlicht wanneer deze aan staat. De lichtbron verbuikt 11 watt en kan 25.000 branduren mee. Ideaal toch?

Een groot voordeel van de Storm Extra Large is het gebruik van Alexa. Alexa werkt op spraak. Wanneer je de zin begint met haar naam en dan zegt "Doe de lamp aan", dan kan Alexa de lamp aan doen. Dit gaat allemaal op afstand. Hoe handig is dat!

Door de veelzijdige app van deze slimme vloerlamp, is de kleur, felheid en gelegenheid van het licht aan te passen naar het gewenste resultaat. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Dit is waarom dit een groot voordeel is van de Storm.

De Storm kan eigenlijk op elke plek geplaatst worden. Binnen, buiten, in alle kamers. Een uitkomst wanneer je de designlamp veelvuldig wil gebruiken.

4. Dores Vloerlamp

Dores Vloerlamp
 • Heeft een ventilator
 • Twee lichtpunten
 • Kan de lichtpunten draaien
 • Niet erg zuinig

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Tijdens warme en benauwde dagen kan deze lamp je uit de brand helpen. Dores is geschikt voor elke liefhebber van modern. Deze unieke en moderne lamp is voorzien van een verfrissende verrassing. De lamp brandt 30.000 uur en verbruikt 23 watt.

Uit deze lijst met vloerlampen is enkel de Dores in het bezit van twee lichtpunten. Beide punten zijn verstelbaar. Je kunt ze naar de gewenste hoek bewegen. Dit is een groot pluspunt, want het licht kan alle kanten op schijnen zonder de lamp te moeten verplaatsen. Een voorbeeld waarbij deze vloerlamp nuttig is: Je bent een boek aan het lezen, maar je hebt te weinig lichtinval op het boek. Dit is slecht voor de ogen. Je kunt een lichtpunt jouw kant op draaien zodat het probleem verholpen is.

In het onderste lichtpunt bevindt zich een verrassing, namelijk een kleine ventilator. Handig tijdens de zomertijd of om even lekker af te koelen en tot rust te komen.

5. Molly Industriële Vloerlamp

Molly Industriële Vloerlamp
 • Industriële look
 • Ondersteund verschillende lichtbronnen
 • Door de gaasstructuur is hij zeer sfeervol
 • Hij verbruikt veel energie

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Fan van een industriële look? Dan is deze lamp geschikt voor jou. Deze vloerlamp met een stoer uiterlijk geeft jouw woning een leuke touch. Molly is een binnenlamp. De E27 fitting is geschikt voor verschillende soorten lichtbronnen als LED, gloei, halogeen -of spaarlampen.

Doordat bij de Molly lamp een gaasstructuur over de lamp bevestigt is, ontstaat er een patroon, dat zorgt voor een sfeervol en speels geheel.

De Molly is geen saaie aankoop, want door het model van de drieledige poot, brengt deze lamp sfeer en vernieuwing jouw huis binnen.


Top 10 Vloerlampen

Waar kun je het beste een vloerlamp kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste vloerlamp van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte vloerlampen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 vloerlampen!


Vloerlamp kopen? Hier moet je op letten!

Wat is nu echt een passende en goede vloerlamp? Bij het aanschaffen van een vloerlamp is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Weeg af wat je belangrijk vindt en wat niet. Onderstaand staan een aantal criteria beschreven waarop je moet letten wanneer je een vloerlamp wil kopen. Je wil natuurlijk absoluut geen miskoop doen.

Prijs

Stel vast wat je budget is. Kijk dan naar de mogelijkheden.

Design

Jouw stijl is van belang, want je moet er tegenaan blijven kijken. Wanneer de lamp helemaal jouw smaak is, voelt het knus en gezellig. Zo niet, dan ga je jezelf uiteindelijk toch ergeren. Luister naar je eerste gevoel en indruk.

Gemak

Aan welke gemakken moet de vloerlamp voldoen? Moet de lamp fel zijn, verstelbaar, voorzien zijn van de mogelijkheid om lichtbronnen te vervangen, bedienbaar of goed tegen water kunnen? Bedenk dat vooraf goed voor jezelf.

Verbruik

Zuinig en duurzaam of een hoger verbruik? Stel jezelf de vraag en weet wat je kunt besteden op lange termijn.


Veelgestelde vragen

Waar zet je een vloerlamp?

Dit is natuurlijk voor iedereen anders, maar een vloerlamp wordt meestal naast een relaxstoel of bank geplaatst. Hierdoor kan je toch wat zien in het donker als je wilt lezen.

Hoe hoog is een vloerlamp

Een vloerlamp is meestal hoger dan andere lampen. Hij komt meestal minimaal tot borsthoogte, maar kan groter zijn dan een volwassen man. Er zijn namelijk veel soorten vloerlampen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>