Onze favoriete Vliegengordij

ForDig Luxe Deurhor Magnetisch - Horgordijn – Vliegengordijn

ForDig Luxe Deurhor Magnetisch - Horgordijn – Vliegengordijn

Het is heerlijk om in de zomer je deuren en ramen open te zetten, maar wat doe je tegen die vervelende vliegen en insecten die binnenkomen? Een vliegengordijn biedt uitkomst. Ben je op zoek naar het beste vliegengordijn? Kies dan voor de ForDig Luxe Deurhor. Dit model is uitvoerig getest en verkozen tot het beste vliegengordijn van 2023.

Op een zonnige zomeravond zetten we graag het raam of de deur open om een zomerbriesje binnen te laten. Jammer genoeg nodig je daarmee ook allerlei vliegen, insecten en muggen in je huis. Wil je niet de halve nacht wakker liggen van het muggen gezoem, kies dan voor een vliegengordijn of hor voor je deuren en ramen. Maar hoe maak je de beste keuzen voor het beste vliegengordijn?

Waar let je op? Materiaal, kleur, afmeting, werking? Is het een zwaar vliegengordijn of juist van licht materiaal? Koop je het een vliegengordijn van de action of bestel je het bij Bol.com? Heb je voorkeur voor een anderen online winkel? Op welke deur wil je het gordijn installeren? Wil je een vliegengordijn voor je huis of voor je garage, camper of schuifpui?

Allemaal lastige keuzes die je moet maken als je een vliegengordijn wil aanschaffen. Bij AnalyseNederland.nl hebben wij de opties uitvoerig getest op alle belangrijke criteria. Uit de vliegengordijnen test kozen wij de vijf beste vliegengordijnen/horren. 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste Vliegengordijnen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Vliegengordijnen

ForDig Luxe Deurhor Magnetisch - Horgordijn – Vliegengordijn

Beste Koop Vliegengordijn
1. ForDig Luxe Deurhor Magnetisch - Horgordijn – Vliegengordijn

Luxergoods Magnetisch Vliegengordijn

Beste repareerbare Vliegengordijn
2. Luxergoods Magnetisch Vliegengordijn


Vliegengordijnexpert Vliegengordijn Hulzen

Beste Vliegengordijn met print
3. Vliegengordijnexpert Vliegengordijn Hulzen

Ki-tec | Magnetisch Vliegengordijn

Beste verstelbare Vliegengordijn
4. Ki-tec | Magnetisch Vliegengordijn

Vliegengordijnenexpert Hulzen

Beste hulzen Vliegengordijn
5. Vliegengordijnenexpert Hulzen

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Vliegengordijnen zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ Vliegengordijnen vergeleken

32+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is het beste Vliegengordijn in 2023?

Uitvinden of een product werkt en aan je eisen voldoet, is enorm ingewikkeld in een markt waarin zoveel keuze is. We maken het jou graag makkelijk om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we een breed scala aan vliegengordijnen en horren voor je getest op essentiële criteria, zoals effectiviteit, zwaarte, uiterlijk en functionaliteit. Ook hebben wij duurzaamheid van het materiaal, kind- en huisdiervriendelijkheid en prijs onder de loep genomen.

De 5 beste vijf vliegengordijnen en horren hebben wij voor jou op een rij gezet, zodat je geen moeite zult hebben het beste vliegengordijn te kiezen.

1. ForDig Luxe Deurhor Magnetisch - Horgordijn – Vliegengordijn

ForDig Luxe Deurhor Magnetisch - Horgordijn – Vliegengordijn
 • Eenvoudig te bevestigen zonder gereedschap
 • Makkelijke doorloop door het gebruik van magneten
 • Hoge afwerking en kwaliteit
 • Niet geschikt voor openslaande deuren of schuifpuien

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

ForDig Luxe Deurhor Magnetisch. Op nummer 1 in onze top vijf van beste vliegengordijnen staat de ForDig Luxe Deurhor. Wil je voorkomen dat er allerlei insecten, muggen, wespen en andere beestjes naar binnen vliegen, kies dan voor deze magnetische deurhor. 

Deze wordt uitgevoerd in zwart polyester. Dit vliegengordijn heb je in een mum van tijd opgehangen. Let daarbij wel even op de afmetingen want deze deur kan niet op maat gemaakt worden en is niet geschikt voor openslaande deuren en schuifpuien.

Gebruikers zijn zeer te spreken over het gemak en het feit dat dit gordijn mooi strak hangt, maar dat de huisdieren ook makkelijk in- en uit kunnen lopen. Een terechte winnaar dus. 

2. Luxergoods Magnetisch Vliegengordijn

Luxergoods Magnetisch Vliegengordijn
 • Binnen 15 minuten te installeren
 • Wordt inclusief deurstopper geleverd
 • Sluit nadat je er doorloopt binnen 15 seconden achter je rug.
 • De Air-permeabel (zware) transparante gordijnstof is niet ieders smaak

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het Luxergoods Magnetisch Vliegengordijn Is een perfecte keuze als je vrij wil blijven van prikgrage insecten en muggen huis. Wat een groot voordeel is, is dat je door de deur loopt en je handen vrij kunt houden, het gordijn sluit zich automatisch achter je rug. 

Het materiaal is wat zwaarder dan sommige andere gordijnen, waardoor het strak en stevig hangt. Het decoratierandje maakt het ook een esthetisch mooi vliegengordijn. Het is kind- en huisdiervriendelijk. Ja, we zijn enthousiast over dit vliegengordijn.

3. Vliegengordijnexpert Vliegengordijn Hulzen

 • Duurzaam
 • Crèmekleur i.p.v. van aluminium
 • Heeft een mooie print en is daardoor ook decoratief 
 • Als je niet van decoratief houdt, dan is dit niet jouw gordijn

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het vliegengordijn Hulzen van Vliegengordijnexpert mag een mooie 3e plek in onze lijst innemen. Dit vliegengordijn is kant-en-klaar en doet haar best om jouw huis de hele zomer vlieg- en mug vrij te houden. 

Door dat het gordijn gemaakt is van hulsjes van kunststof is het zeer duurzaam. Het materiaal is wat lichter waardoor het anders oogt en werkt. Het is goed om hier bij je keuze rekening mee te houden.

4. Ki-tec | Magnetisch Vliegengordijn

Ki-tec | Magnetisch Vliegengordijn
 • Keuze uit 8 standaardafmetingen en mogelijkheid voor op maat maken
 • Ki-Tec is een zeer ervaren specialist op het gebied van vliegengordijnen
 • Zelfs voor campers, caravans, schuifpuien en openslaande tuindeuren geschikt
 • De maatvoering is extreem belangrijk. Als het niet goed past is de werking minder goed. Het is belangrijk hier goed op te letten bij de aanschaf, zodat een optimale werking gegarandeerd is 

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het Ki-Tec magnetisch vliegengordijn is van een zeer hoge kwaliteit. De magneten zijn onzichtbaar in de zoom van het gordijn weggewerkt. Het gordijn is geruisloos en uitgevoerd in effen zwart. 

Daarnaast is het gordijn in in 8 verschillende standaardafmetingen en mogelijk om op maat te maken. Hierdoor is hij ook geschikt voor in campers, caravans, schuifpuien en openslaande tuindeuren.

5. Vliegengordijnenexpert Hulzen

Vliegengordijnenexpert Hulzen
 • Duurzaam materiaal
 • Licht aluminium
 • Oogt modern en strak
 • Niet het goedkoopste vliegengordijn

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Nummer 5 in de favoriete vliegengordijnen top 5 is een variant van Vliegengordijnenexpert Hulzen. Dit vliegengordijn is uitgevoerd in zilver metallic kunststof materiaal. 

Een van de grote voordelen van dit vliegengordijn is dat het heel makkelijk zelf op maat te maken is en dat het makkelijk te bevestigen is door het railophangsysteem.

Dat betekent ook dat je het na de zomer, als alle muggen en vliegen weer vertrokken zijn, ook weer zonder al te veel moeite kunt opbergen. Het lichte aluminium zorgt ook voor een blijvende lichtinval. 


Top 10 Vliegengordijnen

Waar kun je het beste een vliegengordijn kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste vliegengordijnen van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte vliegengordijnen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 vliegengordijnen!


Vliegengordijn kopen? Hier moet je op letten!

Wil jij een vliegengordijn aanschaffen? Neem dan een kijkje op AnalyseNederland.nl. Dit is een platform waar product reviews en analyses worden gedaan voor producten en diensten uit Nederland.

Vermoei jezelf niet met urenlang scrollen op internet om het juiste product te vinden. Wij hebben de research al voor jou gedaan, zodat jij snel en makkelijk jouw keuze kunt maken. En daarbij zeker van kunt zijn dat je uit de beste producten de beste keuze maakt.

Wij adviseren je om bij het kopen van een vliegengordijn te letten op de volgende zaken:

De beste Vliegengordijn volgens Consumentenbond? 

Als de Consumentenbond en Analyse Nederland.nl enthousiast zijn over een product dan kun je aannemen dat het product aan alle kwaliteitseisen voldoet. 

Materiaal & Werking

Van welk materiaal is het vliegengordijn gemaakt? Past dat bij mijn interieursmaak? Is het handig voor mijn kinderen en/of huisdieren? 

Welke eigenschappen heeft het product? Is het een functioneel product en doet het wat ik wil dat het doet? 

Kind- en huisdiervriendelijkheid 

Kunnen kinderen en huisdieren makkelijk door het gordijn van binnen naar buiten lopen. Lopen ze geen risico zich te bezeren? 

Wil je een lamellenlook, of een hulzengordijn met een decoratief vogelpatroon? Kies je voor magnetisch of niet?

Welk vliegengordijn je ook zoekt, dankzij AnalyseNederland.nl kun je een weloverwogen keuze maken. Wij zijn je graag van dienst.


Veelgestelde vragen

Wat is het beste Vliegengordijn?

Wij hebben antwoord gegeven op deze vraag in dit artikel. Dit is namelijk de ForDig Luxe Deurhor Magnetisch - Horgordijn – Vliegengordijn! Bovenaan het artikel kan je een korte en duidelijk review zien van dit product.

Op welke plekken kan ik een Vliegengordijn gebruiken?

Een vliegengordijn is eigenlijk in elke opening te gebruiken. Wel moet je goed opletten of het desbetreffende vliegengordijn daar ook geschikt voor is. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>