Noord-Europa is een zeer populaire vakantiebestemming in de winter, maar ook zeker in de zomer zijn deze landen veelbelovend. Zon, zee, natuur en rust vind je hier op alle plekken en de mensen in Scandinavië zijn ook ontzettend vriendelijk. Wil je een midweekje naar een plek, of een langere periode door een land heen reizen? Je kunt deelnemen aan een groepsreis, of juist op je eigen gemakje met de auto door de landen heen. Hieronder vind je de vier beste vakanties in Noord-Europa.

Noorwegen

Noorwegen staat bekend om zijn prachtige fjorden en uitgestrekte bossen waar natuurliefhebbers en avonturiers hun plek zullen vinden. Er zijn diverse activiteiten zoals wandelen in hoogste berg Galdhøpiggen ( met 2.469 meter de hoogst bergen), een boottocht door de fjorden en natuurlijk vanuit de hotelkamer is het Noorderlicht te bewonderen in de avonden. De meest bezochte en bekendste steden in Noorwegen voor vakantiegangers zijn Oslo en Bergen. Maar ook onbekende dorpjes, zoals Lillehammer en Undredal, kunnen voor een onvergetelijke vakantie zorgen. Een Noorwegen vakantie, bijvoorbeeld in de winter, is pas echt compleet als je met de slee en trekhonden door de sneeuw rijdt!

Zweden

Als je aan Zweden denkt, denk je waarschijnlijk al gelijk aan alle Ikea meubels die je misschien thuis hebt staan. Maar Zweden is zoveel meer! Dit grote land biedt veel prachtige natuur, levendige steden en historische attracties. Je kunt bijvoorbeeld naar het Vätternmeer. Dit is het op één na grootste meer van Zweden, na het nog grotere Vänernmeer .De bekendste stad is Stockholm en is vooral bekend om de historie van de stad, de schilderachtige archipel en culturele activiteiten. Zweden is ook prachtig voor natuurliefhebbers; wandelen in de Zweedse bergen en kajakken in de archipel. In populaire plek voor kanoen is in Värmland, waar ook veel bossen  Zo is er voor ieder wat wils!

Denemarken

Denemarken is een mooi land voor cultuurliefhebbers. Je vindt hier sprookjesachtige kastelen, steden maar je in plaats van met de auto lekker met de fiets er doorheen kan sjezen en natuurlijk prachtige natuur. Kopenhagen, de hoofdstad en meest bezochte stad, is een mix van moderne en historische architectuur en culinaire prestaties. Er is veel kunst en cultuur te vinden in Denemarken maar ook een mooie kustlijn en kliffen. Ook historische bezienswaardigheden zijn hier te vinden zoals de kastelen van Kronborg.

IJsland

Je zou bijna denken dat IJsland zo heet wegens het ijs. Integendeel! Dit land, dat tegelijkertijd ook een eiland is, staat bekend om zijn landschappen. Van mega grote watervallen tot vulkanen en gletsjers, je vindt er van alles. Ook hier is vaak in het jaar het Noorderlicht te zien en zijn er avontuurlijke activiteiten zoals ontspannen in de Blue Lagoon, wandelen door de gletsjers en snorkelen tussen continentale platen. Naast het feit dat het een prachtig land is om te bezoeken tijdens een vakantie, is het ook het veiligste land van de wereld! De criminaliteitscijfers zijn bijna 0 en de IJslanders zijn de grootste LHBT-groep supporters. Waar gaat jullie reis naar toe?

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>