Onze Favoriete Slowcooker

Tristar Slowcooker VS-3915 – Met uitneembare keramische binnenpan - 3.5 liter – Warmhoudfunctie - Zwart

Tristar Slowcooker VS-3915

Houd jij ervan om te koken en ben je op zoek naar een goede slowcooker? Dan zit je bij dit artikel goed! Wij hebben namelijk de slowcooker test uitgevoerd en de Tristar Slowcooker VS-3915 is als best getest eruit gekomen.

Je kan er namelijk gemakkelijk al het voedsel in plaatsen. Als je dan thuiskomt kan je genieten van het lekkere eten. Alles wordt langzaam gegaard waardoor er veel sap vrijkomt. Het heeft een totale inhoud van wel 3,5 liter.

Met deze gedachte kan je voor het gehele gezin koken. Aan de onderkant zitten ook antislipvoetjes waardoor alles goed op z'n plek blijft. Dat zorgt ook voor meer veiligheid.

Ben jij benieuwd naar de beste slowcooker van dit moment? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Het is belangrijk om elke dag goed te eten maar het kan zijn soms zijn dat je geen tijd hebt om te koken. Je kan er dan voor kiezen om 'slecht' voedsel te eten maar je kan ook naar een ander alternatief kijken. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een slowcooker aan te schaffen.

Een slowcooker heeft een grote inhoud. Hierin kan je bijna elk gerecht plaatsen en het wordt langzaam gekookt. Dit betekent dat je er niet bij hoeft te zijn! Het is dus ideaal voor mensen die het druk hebben. Maar wat is dan de beste slowcooker? In dit artikel gaan we antwoord geven op deze vraag!

Zo hebben we meerdere producten getest en een ultieme Top 5 gevormd. Elk product heeft een eigen categorie en wordt omschreven met een korte review. Ze hebben ook voor- en nadelen gekregen. Ben jij ook benieuwd naar onze Top 5? Lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste slowcookers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Slowcookers

Tristar Slowcooker VS-3915 – Met uitneembare keramische binnenpan - 3.5 liter – Warmhoudfunctie - Zwart
Beste Koop Slowcooker

1. Tristar Slowcooker VS-3915

Slow Cooker Next Gen 5,7L programmeerbaar
Beste Luxe slowcooker

2. Crock-Pot Slow Cooker Next Gen 5,7L 

Russell Hobbs 25570-56 Compact Home 2L Slowcooker
Beste goedkope slowcooker

3. Russell Hobbs 25570-56

Slow Cooker 4,7L programmeerbaar
Beste slowcooker met timer

4. Crock-Pot Slow Cooker 4,7L

Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter - Slowcooker
Beste slowcooker 4 personen

5. Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste slowcookers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

16+ slowcookers vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste slowcooker?

Na de intro kunnen we nu eindelijk doorgaan naar onze ultieme Top 5. Want welke slowcooker is het beste? En welke slowcooker past het beste bij mij? We gaan antwoord geven op deze vragen en elk product heeft z'n eigen categorie. Zo zit er voor iedereen een goede optie tussen.

Onze producten uit de Top 5 hebben allemaal een eindbeoordeling gekregen. Ze zijn ook omschreven met voor- en nadelen. De redactie van AnalyseNederland heeft dan ook goed z'n best gedaan om al deze producten bij elkaar te vinden. Ben jij benieuwd? Lees dan gauw verder!

1. Tristar Slowcooker VS-3915

Tristar Slowcooker VS-3915 – Met uitneembare keramische binnenpan - 3.5 liter – Warmhoudfunctie - Zwart
 • Heeft een warmtefunctie waarin je zelf het gerecht kan bepalen
 • Het eten wordt gezonder gekookt
 • Binnenkant is gemaakt van RVS
 • Minder geschikt voor een extra groot huishouden
 • Heeft geen maatverdeling

Score

9.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij dus op zoek naar de beste slowcooker van dit moment? Neem dan gauw een kijkje bij de Tristar Slowcooker VS-3915! Het is de beste koop die je kan hebben.

De Tristar Slowcooker VS-3915 is geschikt voor 4 personen en je kan er heerlijke gerechten mee maken. Zo wordt het vlees extra sappig waardoor het eten lekkerder smaakt. De onderkant beschikt ook over antislipvoetjes. Hierdoor blijft de slowcooker op de juiste plek staan. Je kan er meerdere gerechten mee maken. Zo kan je gemakkelijk het thuis verlaten en het eten erin koken.

Als je eenmaal tijd komt staat er een hele lekkere maaltijd klaar! Het is ook niet zo'n groot formaat waardoor je het gemakkelijk kan meenemen op vakantie. De zijkanten hebben namelijk 2 handvaten. Hiermee kan je de slowcooker makkelijk vasthouden. Verder heeft het nog een speciale warmhoudsfunctie. Na het koken kan je het eten nog warm houden. Je kan dus zelf bepalen wanneer je gaat eten!

2. Crock-Pot Slow Cooker Next Gen 5,7L 

Slow Cooker Next Gen 5,7L programmeerbaar
 • Je kan de binnenpan er makkelijk uithalen
 • Heeft 3 verschillende standen
 • Het koord heeft een speciale opslagruimte
 • Heeft geen anti-kleeflaag
 • Duurste optie van de lijst

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil jij eerder een luxe slowcooker? Dan is het handiger om de Crock-Pot Slow Cooker Next Gen 5,7L te bekijken! Dit is namelijk geschikt voor 6 personen.

Het is ook altijd leuk om voor een grote groep te koken. Met de Crock-Pot Slow Cooker Next Gen 5,7L kan dat dus zeker gedaan worden! De slowcooker wordt gelijkmatig warm waardoor alles goed gekookt wordt. Na het koken blijft de slowcooker nog lang warm. Het kan soms vies worden in de keuken maar dit product kan je gemakkelijk schoonmaken. Zo kan je het in de vaatwasser plaatsen.

Verder kan je er verschillende gerechten mee maken. Denk bijvoorbeeld aan groenteschotels of soepen. Je kan zelf bepalen op welke stand ze slowcooker gaat. Zo kan je het laag en warm zetten. Maar je hebt ook een warmhoudsfunctie waardoor het eten lekker blijft. Het snoer is ook redelijk lang (1 meter namelijk). Hierdoor kan je het gemakkelijk plaatsen in de keuken en er gebruik van maken.

3. Russell Hobbs 25570-56

Russell Hobbs 25570-56 Compact Home 2L Slowcooker
 • Weegt weinig
 • Kan er verschillende gerechten mee maken
 • Heeft een cool touch handgreep
 • Niet geschikt voor een huishouden van meer dan 2 personen
 • Je kan niet zien hoe warm het is

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de derde plek hebben we de Russell Hobbs 25570-56! Dit is een uitstekende budget optie waarmee je voor meerdere mensen kan koken.

De Russell Hobbs 25570-56 is dus vooral geschikt voor een kleiner huishouden (ongeveer 2 personen). Hierdoor heeft het wel een klein formaat en kan je het makkelijk opbergen. Het heeft ook 3 warmtestanden waarmee je zelf kan bepalen hoe het gerecht wordt. Je kan er meerdere gerechten in koken. Het deksel is ook doorzichtig waardoor je gemakkelijk kan kijken hoe het eten bereid wordt.

Het is ook gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Dit betekent dat het mee kan gaan voor een langere tijd. Je kan dus jarenlang genieten van het uitstekende product! Een slowcooker is altijd fijn voor als je weinig tijd hebt en dit product helpt je hier ook zeker bij. Russels Hobbs is ook een gewaardeerd en betrouwbaar merk. Het is de goedkoopste optie van de lijst waardoor het ook momenteel de beste aanbieding is!

4. Crock-Pot Slow Cooker 4,7L

Slow Cooker 4,7L programmeerbaar
 • Makkelijk schoon te maken
 • Iedereen kan er gebruik van maken
 • Na het koken schakelt het zichzelf uit
 • Redelijk groot product
 • Heeft geen roerfunctie

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als je een slowcooker wilt hebben met een timer dan zit je bij nummer 4 goed! De Crock-Pot Slow Cooker 4,7L kan je namelijk gebruiken om lange gerechten te maken.

Een slowcooker kan best vies worden als je er lekkere gerechten in maakt. Het is daarna wel handig dat je het goed kan schoonmaken. Dat is bij de Crock-Pot Slow Cooker 4,7L ook zeker het geval! Zo kan je het in de vaatwasser plaatsen. Je kan er ook verschillende gerechten mee maken. Het kan namelijk 20 minuten koken maar ook 30 uur! De echte chef komt door dit product in je naar boven.

Verder is het ook een mooi product. Je kan het in de keuken plaatsen en het is een echte toevoeging. Het deksel is ook doorzichtig waardoor je goed het proces kan bekijken. De slowcooker zorgt ervoor dat je gerechten kan maken die je nog nooit eerder gemaakt hebt. Daarbij is de snoerlengte 1 meter en dat is redelijk lang. Hierdoor kan je het overal in de keuken plaatsen en de slowcooker het werk laten doen.

5. Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter

Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter - Slowcooker
 • Je krijgt er krijtjes bij
 • Heeft een glazen deksel waardoor je er goed in kan kijken
 • Heeft grote porties voor 4 personen
 • Zit geen uitgebreide gebruiksaanwijzing bij
 • Niet de beste optie van deze lijst

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Heb jij een gezin van 4 personen? Dan is de Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter een uitstekende optie voor je! Hierin kan je namelijk heerlijke gerechten maken.

De Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter heeft een uniek design en heeft een goed formaat. Zo kan je het gemakkelijk opbergen. Daarbij wordt het snel heet en kookt het alles gelijkwaardig. Het is daardoor altijd op tijd klaar. Hierdoor zul je merken dat de gerechten heerlijk smaken. Het eten wordt ook heel sappig waardoor het meer smaak heeft. De pan kan je na het gebruik er weer uithalen.

Hierdoor kan je de slowcooker ook gemakkelijk schoonmaken. Je krijgt er ook nog 2 krijtjes bij. Hiermee kan je het gerecht op de slowcooker schrijven. Kinderen kunnen altijd nieuwsgierig zijn en dit maakt het ook leuk. We hebben Russel Hobbs ook al eerder gezien op plek 3. Dit komt omdat het een uitstekend merk is met goede producten. De Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter valt daar dus ook zeker onder!


Top 10 Slowcookers

Waar kun je het beste een slowcooker kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste slowcookers van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkocht slowcookers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 slowcookers!


Slowcooker kopen: hier moet je op letten

Er zijn verschillende slowcookers op de markt en daarom kan het lastig zijn om de juiste beslissing te maken. Het is in ieder geval belangrijk om goed onderzoek te doen. We proberen je op weg te helpen en daarom hebben we hieronder een aantal belangrijke criteria omschreven.

Op deze manier kan je een miskoop voorkomen. Dat is toch wat iedereen wil? Daarom raden we je ook aan om de criteria goed door te lezen. Zo is er voor iedereen een goede slowcooker. De criteria is ook getest in de beste wifi versterker volgens de consumentenbond test.

Inhoud

Als je de inhoud wilt bepalen van een slowcooker moet je eigenlijk kijken naar het huishouden. Als je een klein huishouden hebt raden we aan 1.5 t/m 3 liter te nemen. Tussen 3 en 5 liter is meer geschikt voor een gezin van 3/4 personen. Alles groter dan dat heeft een grotere inhoud nodig. Houd hier dus rekening mee voordat je een slowcooker gaat aanschaffen.

Materiaal

Daarbij is het ook goed om een kijkje te nemen naar het materiaal van de slowcooker. Dit is vaak keramiek of metaal. Elk soort materiaal heeft weer z'n eigen voor- en nadelen. We raden je wel aan om een slowcooker aan te schaffen die gemaakt is van roestvrijstaal. Dit gaat namelijk lang mee en hiermee kan je dus jarenlang lekkere gerechten maken. Je kan het ook gemakkelijk schoonmaken.

slowcooker kopen? Hier moet je opletten!

Timer

Het derde belangrijke punt is de timer. De naam van een slowcooker zegt het eigenlijk al. Het zorgt ervoor dat de gerechten langzaam gekookt worden. Sommige gerechten worden heel lang gekookt en je kan er niet altijd bij zijn. Daarom is het belangrijk om te kijken of de slowcooker een timer heeft. De timers kunnen vaak ook de temperatuur bepalen voor een bepaalde tijd.

Budget

Slowcookers gaan voor een lange tijd mee en daarom kunnen ze best prijzig zijn. Al kunnen de prijzen nog heel erg variëren. Daarom is het handig om van te voren een budget te stellen. Op deze manier kan je ook gerichter op zoek gaan. Er zijn ook een aantal merken die veel slowcookers maken. Dit zijn vaak goede producten maar kunnen dus ook wat duurder zijn.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze slowcooker test betrouwbaar?

Om te bepalen welke slowcooker het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende slowcookers op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij AnalyseNederland.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Is een slowcooker duur in gebruik?

Een slowcooker verbruikt ongeveer 37 cent per dag wanneer deze de hele dag aanstaat. Dit maakt een slowcooker veel duurzamer dan koken op gas of in een oven. Een van de grote voordelen van een slowcooker is dus onder andere de lage stroomkosten.

Wat is goedkoper koken op gas of in de slowcooker?

Koken in een slowcooker is goedkoper dan koken op gas. Je kan aanzienlijk veel kosten besparen door te koken in een slowcooker in plaats van koken met gas. Wil je meer voordelen weten van het koken door middel van een slowcooker? Bekijk dan ons artikel!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>