Onze Favoriete Slimme Stekker

Philips Hue Smart plug Slimme Stekker - Nederland

Philips Hue Smart plug

De Philips Hue Smart plug tilt huisautomatisering naar een hoger niveau met zijn moeiteloze bediening en naadloze integratie en is als beste slimme stekker uit onze test gekomen. Deze slimme stekker van het bekende merk Philips onderscheidt zich door zijn handige tijdschema-instellingen, waarmee je apparaten zoals lampen en koffiezetapparaten gemakkelijk programmeert. Het gebruik van bluetooth-technologie elimineert de noodzaak van een extra bridge, waardoor de installatie snel en toegankelijk is, zelfs voor beginners.

Bovendien kun je deze slimme stekkers probleemloos koppelen aan digitale assistenten zoals Google Assistant en Amazon's Alexa. Kortom, de Philips Hue Smart plug biedt een gebruiksvriendelijke manier om je huis slimmer te maken. Mis deze kans niet om je huis te automatiseren en verbeter je dagelijkse routines met deze handige slimme stekker, de Philips Hue smart plug!

Ben je klaar om jouw huis slimmer en efficiënter te maken? In onze recente zoektocht naar de beste slimme stekker hebben we de meest innovatieve en handige opties ontdekt om jouw apparaten te laten meedoen met de 21e eeuw.

Of je nu je koffiezetapparaat met je stem wilt aanzetten of gewoon die irritante lamp wilt kunnen uitschakelen zonder uit je warme bed te stappen, onze lijst van de beste slimme stekkers heeft het allemaal. Dus, laten we samen ontdekken welke van deze technologische wonderen het meest geschikt zijn om jouw leven een beetje slimmer te maken!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Slimme Stekkers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Slimme Stekkers

Philips Hue Smart plug Slimme Stekker - Nederland

Beste Populaire Slimme Stekker
1. Philips Hue Smart plug Slimme Stekker

Hombli Slimme Stekker - WiFi - Timerfunctie en Energiemeter - Werkt met Amazon Alexa en Google Home - 3 stuks - Wit

Beste Koop Slimme Stekker 

2. Hombli Slimme Stekker

FIBARO Wall Plug - Type F (NL) - Slimme Stekker incl. energiemeter - werkt met Toon, FIBARO Home Center en Homey

Beste Stekker incl. energiemeter 
3. FIBARO Wall Plug

Hombli Slimme Stekker - 220V - WiFi - Timerfunctie - Compitabel met Amazon Alexa en Google Home - Bediening via Hombli App - Energieklasse A+

Beste A+ Slimme Stekker
4. Hombli Slimme Stekker

KlikAanKlikUit Stopcontactdimmer - ACC-250-LD NL

Beste Budget Slimme Stekker
5. KlikAanKlikUit Stopcontactdimmer

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Slimme Stekker is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

17+ Slimme Stekkers vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de Beste Slimme Stekker van 2023?

In een wereld die steeds slimmer wordt, is het geen verrassing dat zelfs onze stopcontacten een upgrade hebben gekregen. Als je nog steeds opstaat om dat ene lampje uit te schakelen dat net buiten bereik lijkt te zijn, of als je jouw apparaten op afstand wilt bedienen zonder gedoe, dan is dit artikel voor jou.

We hebben de markt van slimme stekkers onder de loep genomen en de vijf beste opties geselecteerd die je leven gemakkelijker en efficiënter zullen maken. Of je nu een doorgewinterde tech-liefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een handige manier om je dagelijkse routine te stroomlijnen, onze lijst van de beste slimme stekkers heeft voor elk wat wils. Dus, laten we zonder verder oponthoud duiken in de wereld van geavanceerde huisautomatisering en ontdekken welke slimme stekkers de top van de lijst hebben veroverd.

1. Philips Hue Smart plug

Philips Hue Smart plug Slimme Stekker - Nederland
 • Tijdschema instelbaar
 • Geen bridge nodig dankzij bluetooth
 • Compatibel met digitale assistenten
 • Beperkte reikwijdte door bluetooth

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Philips Hue Smart plug is een ware gamechanger als het gaat om huisautomatisering en is als beste slimme stekker uit onze test gekomen. Philips Hue, een gerenommeerd merk op het gebied van slimme verlichting, heeft zijn expertise uitgebreid naar de wereld van slimme stekkers. Wat deze slimme stekker echt onderscheidt, is het gemak waarmee je jouw apparaten kunt bedienen. Met een handige tijdschema-instelling van de Philips Hue Smart Plug kun je jouw lampen, koffiezetapparaat of andere apparaten moeiteloos programmeren, zodat ze automatisch aan- en uitgaan op de door jou gewenste tijden.

Een ander voordeel van de Philips Hue Smart plug is het gebruik van bluetooth-technologie, waardoor je geen extra bridge nodig hebt om je slimme stekker met een smartphone-app te bedienen. Hierdoor is de installatie snel en eenvoudig, zelfs voor beginners op het gebied van slimme apparaten.

Bovendien kun je deze Philips Hue slimme stekker integreren met digitale assistenten zoals Google Assistant en Amazon's Alexa, waardoor je jouw apparaten moeiteloos met spraakopdrachten kunt bedienen.

Een klein nadeel is dat de Philips Hue Smart Plug alleen binnen een straal van 10 meter via bluetooth kunnen worden bediend, maar dit is zelden een beperking in de meeste huishoudens.

Kortom, de Philips Hue Smart plug is de beste slimme stekker en biedt een naadloze en gebruiksvriendelijke manier om je huis slimmer te maken. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het automatiseren van je huis met de beste slimme stekker, de smart plug van Philips Hue!

2. Hombli Slimme Stekker 3 stuks

Hombli Slimme Stekker - WiFi - Timerfunctie en Energiemeter - Werkt met Amazon Alexa en Google Home - 3 stuks - Wit
 • Eenvoudige installatie via WiFi
 • Wereldwijde toegankelijkheid
 • Energieverbruik meten
 • Stabiel WiFi-netwerk nodig

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ben je klaar om je huis slimmer te maken zonder gedoe? De Hombli Slimme Stekker staat klaar om je te verbazen met zijn indrukwekkende functionaliteit en gebruiksgemak. Deze slimme stekker komt zelfs in een verpakking van 3 stuks, in een 2+1 gratis deal.

Wat Hombli echt onderscheidt van andere merken is de supereenvoudige installatie. Je hebt geen ingewikkelde bridge nodig, want deze slimme stekkers verbinden moeiteloos via WiFi. Het is gewoon inpluggen, verbinden met de app en je bent klaar om te gaan!

Met de Hombli Slimme Stekker kun je letterlijk de wereld van slim wonen in je handpalm houden. Dankzij de wereldwijde toegankelijkheid kun je je apparaten overal ter wereld bedienen met slechts één druk op de knop op je smartphone. Of je nu wilt controleren of je het koffiezetapparaat hebt uitgezet terwijl je op vakantie bent of als je wilt dat je huis verlicht is als je thuiskomt, Hombli maakt het mogelijk met deze slimme stekkers.

Een ander geweldig voordeel van deze slimme stekker is het inzicht in je energieverbruik. Sluit je apparaten aan op deze slimme stekkers en je kunt precies zien hoeveel energie ze verbruiken. Het stelt je in staat om bewuste keuzes te maken en je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Er is wel een kleine kanttekening. Om optimaal te functioneren, hebben de Hombli Slimme Stekkers een stabiel WiFi-netwerk nodig. Zorg ervoor dat je thuis een goede internetverbinding hebt voor de beste ervaring.

Kortom, met de Hombli Slimme Stekker haal je een krachtige tool in huis voor slim wonen zonder ingewikkelde installaties. Dus waar wacht je nog op? Stap binnen in de wereld van slim wonen met de slimme stekkers van Hombli!

3. FIBARO Wall Plug

FIBARO Wall Plug - Type F (NL) - Slimme Stekker incl. energiemeter - werkt met Toon, FIBARO Home Center en Homey
 • Op afstand te bedienen
 • Energiebewaking
 • Beschikt over een energiemeter functie
 • Werkt niet met Google Home of Amazon Alexa

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

FIBARO is een merk dat bekend staat om zijn innovatieve smart home-oplossingen, en de FIBARO Wall Plug is geen uitzondering. Met deze slimme stekker haal je een krachtig apparaat in huis dat je de controle geeft over je elektronische apparaten en je helpt om energie te besparen.

Een van de grootste voordelen van de slimme stekker van FIBARO is de mogelijkheid om je apparaten op afstand te bedienen via de handige FIBARO app. Of je nu vergeten bent om een apparaat uit te schakelen of het wilt inschakelen voordat je thuiskomt, met deze stekker is het een fluitje van een cent.

Bovendien biedt deze slimme stekker inzicht in je energieverbruik, aangezien de LED-ring van kleur verandert op basis van het huidige stroomverbruik, wat je helpt om bewuste energiekeuzes te maken.

Een nadeel van de FIBARO Wall Plug is dat deze niet compatibel is met Google Home of Amazon Alexa, wat een beperking kan zijn als je een spraakgestuurde smart home-ecosysteem hebt.

Kortom, als je op zoek bent naar een slimme stekker met geavanceerde functies en controle, is de FIBARO Wall Plug een uitstekende keuze. Mis de kans niet om je huis slimmer en efficiënter te maken met deze slimme stekker.

4. Hombli Slimme Stekker

Hombli Slimme Stekker - 220V - WiFi - Timerfunctie - Compitabel met Amazon Alexa en Google Home - Bediening via Hombli App - Energieklasse A+
 • Eenvoudige installatie via WiFi
 • Wereldwijde toegankelijkheid
 • Energieverbruik meten
 • Stabiel WiFi-netwerk nodig

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Heb je maar één slimme stekker nodig, of wil je het graag met één apparaat uitproberen voordat je definitief besluit of een slimme stekker iets voor jou is? Dan kun je het beste de Hombli Slimme Stekker nemen, een van de weinige modellen die je los kunt kopen. Verder heeft het al dezelfde voordelen als de nummer twee van deze lijst die in een verpakking van 3 slimme stekkers komt!

5. KlikAanKlikUit Stopcontactdimmer

KlikAanKlikUit Stopcontactdimmer - ACC-250-LD NL
 • Spraakassistent integratie
 • Dimbaar
 • Overal aan of uit zetten met 1 druk op de knop
 • Vereist een bridge

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Als het gaat om slimme stekkers, springt KlikAanKlikUit eruit als een merk dat echt begrijpt wat we nodig hebben: gemak, sfeer en naadloze integratie in ons slimme thuisnetwerk. Met de KlikAanKlikUit Stopcontactdimmer brengen ze deze essentiële elementen samen in één krachtig product.

Wat KlikAanKlikUit onderscheidt, is de moeiteloze integratie met spraakassistenten zoals Google Assistant en Alexa. Hierdoor kun je met één enkele stemopdracht je verlichting en apparaten bedienen, samen met andere slimme gadgets in je huis.

Een ander voordeel is de dimfunctie van deze slimme stekker. Of je nu een gezellige sfeer wilt creëren voor een filmavond of de perfecte verlichting wilt voor een romantisch diner, de dimbare functie past zich aan jouw behoeften aan.

Bovendien biedt de mogelijkheid om deze slimme stekkers overal ter wereld op afstand in of uit te schakelen ultiem gemak en gemoedsrust.

Het enige nadeel van de KlikAanKlikUit Stopcontactdimmer is dat je een bridge nodig hebt voor volledige functionaliteit. Dit kan een kleine extra investering zijn, maar de voordelen op het gebied van gemak en comfort wegen hier ruimschoots tegenop.

Kortom, als je op zoek bent naar een slimme stekker die je leven gemakkelijker en sfeervoller maakt, dan is de KlikAanKlikUit Stopcontactdimmer een uitstekende keuze als slimme stekker.


Top 10 Slimme Stekkers

Waar kun je het beste een slimme stekker kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste slimme stekker van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte slimme stekkers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 slimme stekkers!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Slimme Stekker?

Voordat je op zoek gaat naar de perfecte slimme stekker om je huis te upgraden, zijn er enkele cruciale zaken waar je op moet letten. Of je nu een doorgewinterde smart home-enthousiasteling bent of gewoon je eerste stappen zet in de wereld van slimme technologie, dit gedeelte zal je helpen de juiste keuze te maken. Lees verder om te ontdekken welke factoren van belang zijn bij het selecteren van de ideale slimme stekker voor jouw behoeften en wensen.

Compatibiliteit met je Smart Home systeem

De beste slimme stekker integreert naadloos met je bestaande smart home-ecosysteem. Verschillende stekkers ondersteunen verschillende protocollen, zoals wifi, Zigbee, Z-Wave, en meer. Controleer of de stekker compatibel is met jouw specifieke smart home-platform, zoals Google Home, Amazon Alexa, Apple HomeKit, of een andere.

Type apparaat

Denk goed na over welke apparaten je wilt aansluiten op de slimme stekker. Het vermogen en het type aansluiting zijn van cruciaal belang. Sommige stekkers zijn ontworpen voor lichte apparaten zoals lampen, terwijl andere geschikt zijn voor zwaardere apparaten zoals airconditioners of koffiezetapparaten. Controleer de specificaties van de stekker om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor het beoogde gebruik.

Functionaliteit

Overweeg welke extra functies je nodig hebt voor je slimme stekker. De beste slimme stekker biedt extra mogelijkheden zoals dimmen, energiemeting, of het plannen van schema's voor het in- en uitschakelen van apparaten. Stel vast welke functies voor jou relevant zijn op basis van je behoeften.

Connectiviteit

De manier waarop de slimme stekker verbinding maakt met je netwerk en apparaten is van groot belang. Veel stekkers werken via wifi, wat handig is omdat je geen extra hubs of bridges nodig hebt. Andere gebruiken Zigbee of Z-Wave, wat mogelijk extra apparatuur vereist. Kies een stekker met de connectiviteitsoptie die het beste past bij je bestaande smart home-infrastructuur.

Veiligheid

De beste slimme stekker is veilig. Veiligheid is altijd een prioriteit bij het kopen van slimme apparaten. Controleer of de slimme stekker voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en dat deze is ontworpen om te beschermen tegen overbelasting, oververhitting en kortsluiting. Kies voor stekkers van gerenommeerde fabrikanten die betrouwbaarheid en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.


Veelgestelde vragen over slimme stekkers

Wat is een slimme stekker en hoe werkt deze?

Een slimme stekker is een apparaat dat je in een bestaand stopcontact kunt steken om elk elektronisch apparaat dat erop is aangesloten op afstand te bedienen via een smartphone-app of spraakopdrachten. Ze werken meestal via Wi-Fi of Bluetooth en kunnen worden ingesteld om apparaten aan/uit te schakelen op geplande tijden.

Welke apparaten kan ik met een slimme stekker bedienen?

Je kunt een breed scala aan apparaten met een slimme stekker bedienen, waaronder lampen, koffiezetapparaten, ventilatoren, televisies, opladers, enz. Controleer echter altijd of het vermogen van de stekker geschikt is voor het apparaat dat je wilt bedienen.

Hebben alle slimme stekkers dezelfde functies?

Nee, verschillende slimme stekkers hebben verschillende functies. Sommige bieden eenvoudige aan/uit-bediening, terwijl andere dimfuncties, energiemonitoring of integratie met stemassistenten bieden. Het is belangrijk om te kiezen op basis van je specifieke behoeften.

Wat zijn de voordelen van stemassistent-compatibiliteit?

Door je slimme stekkers te koppelen aan stemassistenten zoals Google Assistant of Amazon Alexa, kun je spraakopdrachten gebruiken om apparaten te bedienen. Dit maakt het bedienen van je slimme apparaten nog handiger en naadlozer.

Zijn er beveiligingszorgen bij het gebruik van slimme stekkers?

Ja, zoals bij alle slimme apparaten, zijn er beveiligingszorgen bij het gebruik van slimme stekkers. Zorg ervoor dat je een stekker kiest van een gerenommeerd merk dat regelmatig updates uitbrengt om beveiligingsrisico's te minimaliseren. Beveilig ook je Wi-Fi-netwerk met een sterk wachtwoord en schakel indien mogelijk tweefactorauthenticatie in voor je slimme stekkerapp.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>