Onze favoriete Raamwisser

Kärcher Window Vac WV2 Plus N Ruitenreiniger

Kärcher Window Vac WV2 Plus N Ruitenreiniger
De Kärcher Window Vac WV2 Plus N Ruitenreiniger is de beste raamwisser volgens de consumentenbond. Met 4,5 sterren uit de maximaal haalbare 5 sterren is dit het neusje van de zalm onder de ruitenwissers.

Hij gaat net goud naar huis omdat hij enorm licht is, waardoor je heel snel door de vervelende klus heen bent. Ook is hij multifunctioneel; naast ruiten is hij ook goed voor tegels in de badkamer of keuken en andere gladde oppervlakken zoals een douchecabine.

Een waar manusje van alles en met recht de prijswinnaar van de ruitenwisser test.

Heb je geen zin meer in ramen lappen, vervelende strepen en de rompslomp eromheen, maar weet je niet goed waar te beginnen? AnalyseNederland.nl helpt je graag een handje op weg. Wij hebben een test opgezet waar verschillende raamwissers zijn beoordeeld, om de krenten voor jou uit de pap te halen.

We hebben gekeken naar verschillende criteria. Welke dit zijn hangt af van het product. Sommigen hebben andere specificaties (denk aan een elektrische raamwisser versus een manuele raamwisser) en we willen natuurlijk geen scheve vergelijking trekken.

In ieder geval hebben we gekeken naar wat de raamwisser een goede raamwisser maakt: zonder enige moeite stralend schone ramen, zonder strepen. 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste raamwissers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Raamwissers van 2023

Kärcher Window Vac WV2 Plus N Ruitenreiniger
Beste Koop raamwisser

1. Kärcher Window Vac WV 2 Plus N Ruitenre

Leifheit dry & clean ruitenreiniger met steel
Beste raamwisser met telescoopsteel

2. Leifheit dry & clean ruitenreiniger met steel

Motionflow Vacuüm Raamwisser
Beste raamwisser elektrisch

3. Motionflow Vacuüm Raamwisser

Unger - Raamtrekker 35 cm
Beste raamwisser douche

4. Unger - Raamtrekker 35 cm

KT Cleaning Ramen wassen set
Beste raamwisser auto

5. KT Cleaning Ramen wassen set

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste raamwissers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

25+ raamwissers vergeleken

50+ ervaringen gecheckt

16+ uur onderzoek


Wat zijn de beste raamwissers van 2023?

AnalyseNederland.nl heeft verschillende raamwissers onderworpen aan de raamwisser test om jou te helpen bij je overweging en hiermee de beste raamwisser aanbieding te tonen. Alleen de best scorende raamwissers mochten langs de jury. Na ruim beraad zijn we tot de enige echte top vijf gekomen en geeft antwoord op jouw vraag: welke raamwisser past het beste bij mij? Dit zijn ze:

1. Kärcher Window Vac WV2 Plus N Ruitenreiniger

Kärcher Window Vac WV2 Plus N Ruitenreiniger
 • Waterbesparend
 • Goede prijs
 • Gebruikscomfort
 • Hij is duurder dan gemiddeld
 • Je moet wel even goed de gebruiksaanwijzing lezen wil je inderdaad streeploos te werk kunnen gaan

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We hebben net al een tipje van de sluier gelicht: de Kärcher Window Vac WV2 Plus N Ruitenreiniger is de beste raamwisser 2023. De raamwisser komt in twee delen.

Het eerste dient als spray met poetsdoek om de ramen te bevochtigen, het tweede gedeelte zuigt het vieze water weg waarbij hij de trekker over de ruit haalt. Hij is enorm licht in gebruik, waardoor het geen moeite kost om de ramen schoon te maken.

Ook komt hij met een handig extra zuigmond, zodat je ook kleinere plekken makkelijk kunt bereiken. Hij is volledig oplaadbaar en je hebt een stralend resultaat: hij laat namelijk geen strepen achter. Dat is nog eens zorgeloos de ramen doen. 

2. Leifheit dry & clean ruitenreiniger

Leifheit dry & clean ruitenreiniger met steel
 • Licht in gebruik
 • Heeft een eco-stand
 • Is echt streeploos
 • Hij heeft soms moeite met presteren bij intensief gebruik
 • Reservoir is in sommige gevallen sneller vol dan bij andere raamwissers

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het was een nek-aan-nekrace met zijn concurrent op nummer een. De Leifheit dry & clean ruitenreiniger heeft namelijk ook 4,5 sterren uit de maximaal haalbare 5 sterren gehaald. Hier heb je geen losse spray met poetsdoek, maar een hoofdapparaat met verschillende opzetstukken.

De raamwisser maakt streeploos schoon, is ook te gebruiken voor andere oppervlakken zoals tegels en douchecabines en is op verschillende manieren te gebruiken: ondersteboven, schuin en horizontaal. Zo werkt hij altijd met je mee.

3. Motionflow Vacuüm Raamwisser

Motionflow Vacuüm Raamwisser
 • Goede zuigkracht
 • Makkelijk te gebruiken
 • Snelle levering
 • In sommige gevallen wil de flacon nog wel eens lekken

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De raamwisser van Motionflow gaat met brons naar huis. Volledig opgeladen kan hij tot wel 150m2 schoonmaken, is net als zijn concurrenten streeploos en hij maakt weinig lawaai in gebruik.

Hij werkt in twee stappen: eerst maak je met de spray en de meegeleverde poetsdoek de ramen vochtig. Vervolgens zuig je met de vacuüm raamwisser het vieze water op. Een kind kan de was doen.

4. Unger Raamtrekker

Unger - Raamtrekker 35 cm
 • Stevig en sterk materiaal
 • Strak resultaat
 • Je moet hem nog even in elkaar zetten als je hem ontvangt

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de vierde plaats staat de Unger raamtrekker. Deze raamwisser werkt nog op de ouderwetse manier: hier komt geen elektriciteit bij kijken. Hij is enorm krachtig en handig te gebruiken. Hij wordt veel gebruikt bij professionele glazenwassers en dat is niet zonder reden. Hij levert kwaliteit.

5. KT Cleaning ruitenwasserset

KT Cleaning Ramen wassen set
 • Glijdt als het ware over het oppervlak
 • Met alleen al afwasmiddel een strak eindresultaat
 • De microvezeldoekjes zijn niet aan te raden voor veelvuldig gebruik
 • In het begin moet je het rubber een beetje inwerken

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We sluiten de test af met de KT Cleaning ramenwasserset. Het handige aan deze optie, is dat hij geleverd wordt met een raamwisser, microvezeldoekjes, inwasser en een emmer.

De raamwisser zelf heeft rubbertjes die bij slijtage te vervangen zijn. Zo kun je er een tijdje mee door. Het formaat is klein maar fijn; handig voor thuisgebruik.


Top 10 Raamwissers

Waar kun je het beste een raamwisser kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste raamwissers zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkocht raamwissers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 raamwissers!


Raamwisser kopen: hier moet je op letten!

Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van deze uitgebreide raamwisser test en heb je besloten om een raamwisser te kopen? Voordat je dat doet willen we je nog even wat tips meegeven. Zo weet je zeker dat jij de beste raamwisser voor jouw situatie koopt en heb je er zo lang mogelijk plezier van. Voor zover ramen wissen plezier kan geven natuurlijk. 

Materiaal van de raamwisser

Je wilt natuurlijk niet over een week een nieuwe raamwisser kopen. Let er daarom op dat het een beetje stevig materiaal is wat je in je handen hebt zodat het niet gauw breekt. Voorbeelden hiervan zijn RVS en stevig kunststof.

Stevig materiaal bij het handvat zorgt er ook voor dat je hem beter vast kunt houden en zo dus minder last hebt tijdens het wassen van de ramen. Het is net de inkomstenbelasting: leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker.

Rubber in de raamwisser

Het rubbertje in de raamwisser is misschien nog wel het belangrijkste onderdeel. Dit moet stevig zijn. Als het flubbert, weet je zeker dat je strepen achterlaat op je ruiten. Dan kun je weer opnieuw beginnen.

Over het algemeen geldt: hoe dikker het rubber, hoe beter. Dit gaat vaak wel gepaard met de prijs. Goedkopere trekkers zijn misschien prima voor je douchecabine, maar minder geschikt voor je ramen.

Elektrische raamwisser

Kies je voor extra comfort en ga je voor de elektrische raamwisser, let dan goed op wat voor jou belangrijk is. Wil je dat hij snel is opgeladen, of maakt dat je niet zoveel uit? Degene die snel zijn opgeladen zijn natuurlijk duurder dan degene die er wat langer over doen.

Hetzelfde geldt voor de accuduur en dus het oppervlak wat je in een keer kunt schoonmaken. Als je een appartement hebt is het misschien onnodig om eentje te hebben die in een keer een hele villa kan schoonmaken. Hier is dan ook goed op te besparen in dat geval.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze raamwisser test betrouwbaar?

Om te bepalen welke raamwissers het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende raamwissers op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij AnalyseNederland.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Waar professionele raamwisser kopen?

Wil jij graag een professionele raamwisser kopen? Wij helpen jou bij het maken van de beste keuze. In ons artikel ontdek je namelijk de beste raamwissers van dit moment. Hierbij hebben wij voornamelijk gekeken naar raamwissers met een professionele kwaliteit. 

Welke raamwisser gebruikt een glazenwasser?

Glazenwassers gebruiken verschillende soorten raamwissers. Merken die vaak gebruikt worden zijn bijvoorbeeld Unger, GWS en Ettorre. Voor ene glazenwasser is het namelijk belangrijk dat zij beschikken over stevige materialen met goede rubbers waardoor zij het raam snel en strak schoon krijgen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>