Onze Favoriete Melkopschuimer

Philips Senseo CA6500/60 - Melkopschuimer - Zwart

Philips Senseo CA6500/60

Na de beste vijf melkopschuimers met elkaar te hebben vergeleken, is uit onze melkopschuimer test een absolute winnaar uit de bus gekomen. Zonder twijfel is de Philips Senseo CA6500/60 de beste melkopschuimer van 2023. 

Dit geweldige apparaat wordt ook gerekend tot de beste melkopschuimers volgens de Consumentenbond, en geheel terecht! Je kan er namelijk warme en koude melk mee maken. Iedereen maakt de koffie op z'n eigen manier en je kan er dus goed rekening mee houden.

Daarbij is het gemakkelijk schoon te maken. Zo heeft het een antikleef-laag waardoor niets vies wordt. Je hoeft eigenlijk alleen maar water met zeep te gebruiken.

Ben jij dus benieuwd naar de Philips Senseo CA6500/60? Klik dan gauw op de onderstaande button

Café latte, cappucino, espresso macchiato … alleen al bij de naam van deze koffiespecialiteiten loopt het water je in de mond. Behalve vers gezette koffie speelt ook perfect opgeschuimde melk een belangrijke rol, maar lang niet elke machine kan dat. Wil je je koffiecreaties bekronen met melkschuim, dan moet je daar een aparte melkopschuimer voor kopen.

En als je eentje gaat kopen, dan wil je natuurlijk wel de beste melkopschuimer hebben. Er zijn wel veel producten op de markt en daarom is het moeilijk om de juiste keuze te maken. In dit artikel gaan we antwoord geven op de vraag: wat is de beste melkopschuimer van het moment?

Zo hebben we meerdere producten getest en een Top 5 gevormd. Als je verder leest zie je dat elk product z'n eigen categorie heeft. Er zit dus voor iedereen een geschikte melkopschuimer tussen. Ze zijn verder nog omschreven met een korte review. Dit is wee aangevuld met voor- en nadelen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste melkopschuimers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Melkopschuimer

Philips Senseo CA6500/60 - Melkopschuimer - Zwart
Beste Koop Melkopschuimer

1. Philips Senseo CA6500/60

CuisiNoon® Premium Melkopschuimer Multifunctioneel - Barista Aeroccino - Incl. 16 sjablonen & E-book
Beste Luxe melkopschuimer

2. CuisiNoon® Premium Melkopschuimer Multifunctioneel

KitchenBrothers 4-in-1 Elektrische Melkopschuimer - Opschuimen - Cappuccino Maker - 240 ML - Zwart
Beste goedkope melkopschuimer

3. KitchenBrothers 4-in-1 Elektrische Melkopschuimer

Bestron electrische Melkopschuimer, met 360° Basis & tot 300ml capaciteit, 550W, kleur: zwart
Beste melkopschuimer voor havermelk

4. Bestron Elecktrische Melkopschuimer

Severin SM 3585 - Elektrische melkopschuimer Spuma 500 - LED-display - 500 ml vulvolume - Roestvrijstalen melkcontainer
Beste Melkopschuimer rvs

5. Severin SM 3585

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste melkopschuimers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

18+ melkopschuimers vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

22+ uur onderzoek


Wat is de beste melkopschuimer?

Een melkopschuimer komt niet alleen de koffiedrinkers ten goede, want melkschuim smaakt op zich ook prima en is een geweldige manier om cacao voor kinderen een extra fijne smaak te geven. Maar hoe kies je nu de beste melkopschuimer die voldoet aan jouw behoeften?

Bij AnalyseNederland.nl weten we als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om een goede melkopschuimer te vinden. Als het gaat om melkopschuimers, zijn er namelijk zoveel merken, soorten en modellen, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Om het een stuk gemakkelijker voor je te maken hebben we daarom de vijf beste melkopschuimers op een rijtje gezet en die op basis van eerlijke criteria voor je getest.

Geen aanbeveling is zo betrouwbaar als een geverifieerde aankoop. Bij de selectie van de te testen melkopschuimers heeft AnalyseNederland.nl niet alleen gekeken naar wat mensen het vaakst kopen en de prijs-kwaliteitverhouding, maar ook naar het aantal reviews. Lees snel verder voor de resultaten van onze melkopschuimer test en maak kennis met de absolute Top 5 van beste melkopschuimers!

1. Philips Senseo CA6500/60

Philips Senseo CA6500/60 - Melkopschuimer - Zwart
 • Maakt melkschuim voor warme en koude dranken
 • Dit apparaat is PFAS-vrij en daardoor vriendelijk voor mens en milieu
 • Uitstekende kwaliteit
 • Netsnoer is niet zo lang
 • Iets kwetsbaarder dan andere modellen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Met dit apparaat maak je echt perfect melkschuim. De Philips Senseo CA6500/60 heeft een innovatieve magnetische garde waarmee licht, maar toch stevig melkschuim maakt voor je koffie en alle andere dranken waarvoor je melkschuim wilt gebruiken. Ongeacht of het gaat om een heerlijke kop warme koffie of een verkwikkende koude drank, met deze melkopschuimer geniet je onvoorwaardelijk van een cappuccino, een latte macchiato of elke koffiedrank waar je op dat moment zin in hebt.

Besluit je de Philips Senseo CA6500/60 melkopschuimer te kopen, dan haal je een apparaat in huis waarmee je heerlijk glad schuim kunt bereiden. De melk schuimt altijd op met de ideale snelheid en temperatuur en het resultaat is zonder uitzondering smeuïg. Geen wonder dat dit apparaat een van de beste melkopschuimers is volgens de Consumentenbond. Ook qua prijs-kwaliteitverhouding schoort de Philips Senseo CA6500/60 uitzonderlijk hoog.

Door de waterdichte behuizing wordt het schoonmaken van de Philips Senseo CA6500/60 melkopschuimer een fluitje van een cent: je hebt slechts schoon water en een vochtige doek nodig. Maar je kunt deze melkopschuimer natuurlijk ook gewoon in de vaatwasmachine doen. Extra handig is de antiaanbaklaag die het nóg gemakkelijker maakt om het apparaat schoon te maken.

2. CuisiNoon® Premium Melkopschuimer Multifunctioneel

CuisiNoon® Premium Melkopschuimer Multifunctioneel - Barista Aeroccino - Incl. 16 sjablonen & E-book
 • Heerlijke romige en dikke schuim
 • Modern en mooi design
 • Gemakkelijk en handig in gebruik
 • Een beetje minder snel dan vergelijkbare modellen
 • Deksel gaat er een beetje stroef vanaf

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Thuis genieten van latte macchiato, cappuccino of warme chocolademelk met perfect opgeklopt schuim? Dan mag deze multifunctionele CuisiNoon® Premium niet in je keuken ontbreken. Voorbij is de tijd waarin je handmatig je melkschuim moest opkloppen. Nu kan je op binnen enkele minuten op een gemakkelijke manier genieten van een heerlijk kopje koffie!

Melk dat op een juiste manier is opgeschuimd, bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van jouw drankje. Correct opgeschuimde melk moet glanzend en dik zijn. Natuurlijk op voorwaarde dat je het goed doet. Besluit je de CuisiNoon® Premium melkopschuimer te kopen, dan hoef je niets meer handmatig op te kloppen en zet je binnen de kortste keren de heerlijkste koffie op tafel.

Een druk op de knop is alles wat je moet doen om melk te laten opschuimen. Of het nu gaat om chocomel, latte macchiato of cappuccino, er zijn oneindig veel mogelijkheden. Maak vanaf nu zelf de meest uiteenlopende koffiedranken met de CuisiNoon® Premium melkopschuimer. De 16 koffiesjablonen die je er gratis bij krijgt zijn goed voor je smaakpapillen én je portemonnee!

3. KitchenBrothers 4-in-1 Elektrische Melkopschuimer

KitchenBrothers 4-in-1 Elektrische Melkopschuimer - Opschuimen - Cappuccino Maker - 240 ML - Zwart
 • Compact en neemt dus weinig ruimte in
 • Maakt romig of stevig schuim naargelang jouw keuze
 • Ligt fijn in de hand
 • Een ietwat smalle beker
 • Los deeltje is soms lastig erop te zetten

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De KitchenBrothers 4-in-1 melkopschuimer is een elektrisch apparaat die zowel romige als stevige melkschuim geeft, afhankelijk van jouw behoefte.

De compacte machine neemt vrij weinig ruimte in beslag en heeft daarnaast een heel mooi ontwerp. Hierdoor kan je het dus makkelijk opbergen. Je bepaalt helemaal zelf hoe jij je schuim wilt hebben: romige en egalere schuim voor een latte en iets harder opgeklopt voor een heerlijke capuccino. Het is makkelijk in gebruik. Zelfs als je nog nooit koffie hebt gemaakt dan kan je te werk gaan met dit apparaat.

Wie eerder liever zwarte koffie dronk, zal dankzij de opgeschuimde melk van dit apparaat zeker wat vaker koffie met melk drinken. En eerlijk is eerlijk: met opgeschuimde melk is de smaak toch net een beetje anders. Extra verfijnd, en absoluut de moeite waard. Extra voordeel is dat het schuim vrij lang blijft en dat de hoeveelheid goed is voor 2 kopjes koffie. Zo kan je iedereen blij houden!

4. Bestron Elecktrische Melkopschuimer

Bestron electrische Melkopschuimer, met 360° Basis & tot 300ml capaciteit, 550W, kleur: zwart
 • Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren
 • Kan melk opwarmen tot 63 graden
 • Houdt de melk lang warm
 • Werkt niet draadloos
 • Liever niet in de vaatwasser

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de vierde plek hebben we de Bestron Elecktrische Melkopschuimer! Dit is de beste melkopschuimer die je kan gebruiken voor de heerlijke havermelk.

Deze melkopschuimer is makkelijk te gebruiken. Binnen een paar minuten kan je een heerlijke koffie klaarmaken. Je kan de melk warm maken tot wel 63 graden. Hierdoor kan je goed aan de dag beginnen! Het is ook een redelijk klein product waardoor je het gemakkelijk kan opbergen in de keuken. De Bestron Elecktrische Melkopschuimer is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren.

Dit zijn zwart, wit en koper. Je kan dus zelf bepalen welke kleur het beste bij je keuken past. Door het kleine formaat kan je het ook makkelijk meenemen op vakantie. Koffie kan in het buitenland toch anders smaken en op deze manier kan je toch van een heerlijk drankje genieten. Al met al is het dus een hele goede melkschuimer. Het heeft ook een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding voor het product!

5. Severin SM 3585

Severin SM 3585 - Elektrische melkopschuimer Spuma 500 - LED-display - 500 ml vulvolume - Roestvrijstalen melkcontainer
 • Opgeschuimde melk is snel klaar
 • Erg gemakkelijk in gebruik
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Het apparaat is een beetje groter dan andere soortgelijke modellen
 • Sommige onderdeeltjes kunnen los zitten

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Dit is een moderne, gebruiksvriendelijke melkopschuimer van geborsteld roestvrij staal. Het stijlvolle, moderne ontwerp wordt geaccentueerd door een ring met LED-achtergrondverlichting die de werking in koude of warme modus aangeeft. De antiaanbaklaag aan de binnenzijde maakt het nóg gebruiksvriendelijker.

Met de Severin SM 3585 melk opschuimer kun je zowel warme als koude melk opschuimen en de melk opwarmen. Door het gat in het deksel kun je gemakkelijk ingrediënten toevoegen, zoals cacao. Ook is het mogelijk om van hele stukjes chocolade warme chocolademelk te bereiden. Dankzij de handige Easy-Select-knop en de speciaal gevormde Barista-uitloop kun je de opgeschuimde melk nauwkeurig inschenken.

De Severin SM 3585 is erg gemakkelijk te reinigen en de elementen kunnen afzonderlijk in de vaatwasser worden gewassen. Goed om te weten: de melk krijgt geen kans om te verbranden en te blijven plakken dankzij een speciale coating. Hierdoor heb je dus altijd een heerlijke koffie.


Top 10 melkopschuimer

Waar kun je het beste een melkopschuimer kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste melkopschuimers van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkocht melkopschuimers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 melkopschuimers.


Melkopschuimer kopen: hier moet je op letten

Wanneer je een melkopschuimer wilt kopen, is het goed om even stil te staan bij een paar vragen: welke melkopschuimer past het beste bij mij, hoeveel ben ik bereid ervoor te betalen en waar vind ik de beste melkopschuimer aanbieding? Moet ik kijken naar een bepaald merk en welke soorten melkopschuimers er zijn? 

Het zijn lastige vragen om te beantwoorden en daarom hebben we hieronder een aantal criteria op een rijtje gezet. We raden je aan om dit goed door te lezen. Op deze manier kan je een miskoop voorkomen! Dat is toch wat iedereen wil? Daarna kan je weer doorgaan naar de melkopschuimers

Soort melkopschuimers

In principe kun je onderscheid maken tussen elektrische, batterij- en handmatige melkopschuimers. De eerste geven verreweg het beste resultaat, maar zijn omvangrijker en duurder dan de andere varianten. Maar de andere melkopschuimers hebben ook weer zo hun voor- en nadelen. Wij raden je aan om dit goed door te nemen voordat je een aankoop gaat doen.

Stroomaansluiting

Ook hebben ze een stroomaansluiting nodig. Wil je vaak grotere hoeveelheden melkschuim produceren, dan is een elektrisch gestuurd apparaat wel de juiste keuze. De meeste melkopschuimers werken op stroomaansluiting maar het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden. Het kan ook zijn dat je het wilt meenemen en dat je geen stroom hebt. Kijk hier dus goed naar!

Batterijen

Melkopschuimers op batterijen werken met een garde die in verwarmde melk wordt gehouden. Ze zijn goedkoper en gemakkelijker in gebruik, maar het opschuimen van melk duurt langer en het effect is niet vergelijkbaar met een elektrisch gestuurd apparaat. Vaak is het schuim veel dunner en zakt het weer snel in. Je moet voor jezelf bepalen wat je dus belangrijker vindt.

Handmatig

Bij handmatige melkopschuimers is spierkracht vereist: het is een bak waarin een beweegbaar scherm op en neer moet worden geduwd om de opgewarmde melk op te schuimen. Het vergt wat oefening, is vermoeiend en kost wat tijd, maar de resultaten zijn bevredigend. Een groot voordeel van de handmatige melkopschuimer is dat er geen stroomaansluiting nodig is.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze melkopschuimer test betrouwbaar?

Om te bepalen welke melkopschuimer het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende melkopschuimers op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij AnalyseNederland.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Hoe kan ik het beste melkopschuimen?

Melk kun je het beste opschuimen door gebruik te maken van een speciale melkopschuimer. Met een melkopschuimer zet jij binnen no-time de perfecte melk klaar voor jouw cappuccino of latte machiatto. Je ontdekt de beste opties in ons artikel!

Kun je opschuimmelk ook gewoon drinken?

Ja, opschuimmelk kun je ook gewoon opdrinken. Opschuimmelk is namelijk speciaal gemaakt voor cappuccino's en andere koffiesoorten waarbij jij de koffie en melkopschuim gewoon kunt opdrinken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>