Onze favoriete Maaltijdbox

HelloFresh

HelloFresh

HelloFresh was een van de eerste maaltijdboxen in Nederland en is nog steeds onze absolute favoriet. Bij HelloFresh kies je elke week uit 40 verschillende recepten die je kunt categoriseren op verschillende voorkeuren zoals veggie, lekker snel, caloriebewust en halal. Verder zijn de recepten ontzettend lekker en wordt er gebruik gemaakt van seizoensgebonden en verse producten. De flexibiliteit en de eenvoud die HelloFresh biedt maakt het wat ons betreft tot beste maaltijdbox van 2024.

Laten we eerlijk zijn: gezond en gevarieerd eten kan soms best een uitdaging zijn. Het leven is ontzettend druk en zit vol uitdagingen en verleidingen waardoor het koken van een gezonde maaltijd er nog wel eens bij in kan schieten.

Gelukkig is daar tegenwoordig een mooie oplossing voor: een maaltijdbox abonnement!

Tegenwoordig zijn er verschillende goede maaltijd boxen die je kunt bestellen waardoor je elke week gezond en gevarieerd kunt koken.

Maar wat is nu eigenlijk de beste maaltijdbox? Tegenwoordig zijn er veel verschillende aanbieders van deze maaltijd boxen waardoor het soms lastig kan zijn de beste optie te kiezen.

Om je op weg te helpen vind je in dit artikel een overzicht van goede maaltijdboxen. Kortom, als jij de beste maaltijd box zoekt dan is dit artikel voor jou!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste CO2 Meter uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Maaltijdboxen

HelloFresh

Beste Koop Maaltijdbox
1. HelloFresh

Marley Spoon

Beste Maaltijdbox

2. Marley Spoon

Dinnerly

Beste Maaltijdbox
3. Dinnerly

EkoMenu

Beste Maaltijdbox
4. EkoMenu

Veganbox

Beste Maaltijdbox
5. Veganbox

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste maaltijdbox is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

14+ Maaltijdboxen vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Maaltijdbox in 2024?

Wat is eigenlijk de beste maaltijdbox? Welke maaltijdbox kun je het beste bestellen? Het zijn vragen die waarschijnlijk door je hoofd gaan.

Om antwoord op deze vragen te geven hebben wij een uitgebreide maaltijdbox test gedaan. Hierbij hebben we alle bekende aanbieders in Nederland op een rijtje gezet en vergeleken op de volgende criteria:

 • Aanbod aan verschillende gerechten
 • Hoe zit het met de ingrediënten? Zijn dit biologische ingrediënten of verse ingrediënten?
 • Het aantal gerechten dat je kunt kiezen
 • De prijs die je betaalt per maaltijd
 • Maaltijdbox ervaringen van andere consumenten

Vervolgens hebben we alle maaltijdbox aanbieders gerangschikt en beoordeeld op bovenstaande criteria. De top 5 maaltijdboxen die als beste uit deze test zijn gekomen vind je hieronder.

1. HelloFresh

HelloFresh
 • Wekelijkse keuze uit meer dan 40 recepten
 • De app werkt ontzettend fijn waardoor je gemakkelijk je recepten kunt bestellen
 • Goede prijs - kwaliteit
 • Geen

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

HelloFresh is de oudste en momenteel nog steeds de beste maaltijdbox van Nederland. Geen enkele aanbieder kwam zo goed uit ons onderzoek als HelloFresh.

HelloFresh was de eerste aanbieder van maaltijdboxen in Nederland en heeft zich sindsdien flink ontwikkeld waardoor je met HelloFresh eigenlijk altijd wel goed zit.

Zo kun je bij HelloFresh terecht voor maaltijden van 1 tot 6 personen en kun je variëren tussen 3 tot 5 maaltijden per week.

Wat ontzettend fijn is aan HelloFresh is dat je elke week gemakkelijk je eigen gerechten kunt uitkiezen. Hiermee is rekening gehouden met verschillende voorkeuren. Je kunt de maaltijden in de maaltijdbox o.a. filteren op:

 • Zonder varkensvlees

 • Veggie

 • Caloriebewust

 • Lekker snel

 • Familie maaltijden

 • Vlees

Hierdoor heb je bij HelloFresh een ruim aanbod van verschillende maaltijdboxen die je helemaal naar eigen smaak kunt indelen. Elke week verschijnen er meer dan 40 nieuwe gerechten waar je uit kunt kiezen.

Verder werkt HelloFresh voornamelijk met verse producten en veranderen de gerechten gedurende seizoenen. Waardoor je altijd profiteert van lokale producten met goede ingrediënten.

Kortom, met HelloFresh heb je veel keuze aan verschillende recepten, de prijs is goed en verder zijn de recepten gewoonweg ontzettend lekker. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een makkelijke manier om gezonde maaltijden te maken.

2. Marley Spoon

Marley Spoon
 • Beste luxe maaltijdbox van Nederland
 • Keuze uit maar liefst 45+ recepten per week
 • Gezonde gerechten zijn ontzettend goed en lekker
 •   Iets duurder dan HelloFresh

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Op de nummer 2 vinden we Marley Spoon: deze maaltijdbox is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar wat exclusievere recepten.

Deze maaltijdbox zet zich in de markt als een "luxe" maaltijdbox waarmee je unieke en chefwaardige recepten kunt bereiden.

Bij Marley Spoon kies je wekelijks uit meer dan 45+ verschillende recepten. Net als de Hellofresh box kun je hier ook filteren in het type recept. Denk hierbij aan vegetarische, caloriearme en gezinsvriendelijke gerechten.

Verder zet het bedrijf Marley Spoon in op duurzaam koken zo bezorgen ze slechts de hoeveelheden die echt nodig zijn om zo de CO2 uitstoot te verminderen.

Deze maaltijdbox is overigens wel iets duurder dan HelloFresh, wel leert onze ervaring dat deze maaltijdbox over het algemeen iets uniekere recepten lever dan HelloFresh.

3. Dinnerly

Dinnerly
 • Goedkoopste maaltijdbox van Nederland
 • Maaltijdbox bestellen gaat enorm simpel dankzij de handige app
 • Meer dan 30 maaltijden per week
 • Het filteren van de gerechten gaat iets moeilijker

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Heb jij een klein budget maar wil je toch graag koken met een maaltijdbox? Dan hebben we goed nieuws voor je! Met Dinnerly haal je namelijk de beste goedkope maaltijdbox van Nederland in huis.

Bij Dinnerly kun je terecht voor een prijs van €3,75 per persoon, dit is ontzettend goedkoop in vergelijking met andere aanbieders. Deze prijs is ontzettend laag en zelfs in de supermarkt wordt het moeilijk om voor zo'n prijs een fatsoenlijke gezonde maaltijd te koken.

Naast de lage prijs onderscheidt Dinnerly zich in eenvoud in gemak. De gerechten van deze box zijn ontzettend simpel te bereiden. Elk van de gerechten is in 5 eenvoudige stappen te bereiden.

Verder kun je hier elke week kiezen uit 30 verschillende recepten, wordt er gebruik gemaakt van verse ingrediënten en kook je altijd precies de juiste hoeveelheden waardoor je niks hoeft weg te gooien.

Kortom, als jij een betaalbare maaltijdbox zoekt dan is een box samenstellen bij Dinnerly zeker een goed idee. Een maaltijd box bestellen is bovendien ontzettend simpel.

4. EkoMenu

EkoMenu
 • Specifieke maaltijdbox: alle recepten zijn 100% biologisch
 • Ingrediënten komen rechtstreeks van de lokale biologische boer
 • Geen kunstmatige toevoegingen of voedselverspilling
 • Prijs ligt iets hoger dan andere maaltijdboxen

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De nummer 4 van deze lijst is EkoMenu. Dit is wat ons betreft de beste opties voor iedereen die op zoek is naar een goede biologische maaltijdbox.

Dit is een van de beste maaltijdboxen in Nederland waar je lekkere recepten ontvangt die volledig biologisch zijn.

Wekelijks heb je de keuze uit 25 recepten per week die helemaal aangepast zijn op verschillende leefstijlen. Wat ook uniek is aan deze maaltijdbox? Ze maken gebruik van ingrediënten afkomstig van de lokale biologische boer.

Bij Ekobox kun je maaltijdboxen bestellen voor tussen de 1 en 4 personen. Het aantal maaltijden is verder ook zelf te bepalen.

Minpuntje van deze maaltijdboxen? Bij het maaltijdboxen vergelijken zijn we erachter gekomen dat deze maaltijdbox iets duurder is dan andere aanbieders.

5. Veganbox

Veganbox
 • Beste vegan maaltijdbox
 • Minimaal 200 gram groenten per gerecht
 • Ruim menu
 • Prijs is iets hoger dan andere maaltijdboxen

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

We sluiten deze lijst af met de VeganBox! Zoals de naam al doet vermoeden is dit een Vegan Maaltijdbox. Bij de maaltijdboxen vergelijken moeten we natuurlijk ook de beste vegan maaltijdbox meenemen.

Ben jij op zoek naar een goede vegan maaltijdbox? Kies dan voor de beste maaltijdboxen van VeganBox. Deze aanbieder biedt de beste box met vegan maaltijden.

Hierbij wordt de belofte gemaakt dat elk van de verschillende boxen de volgende dingen bevat:

 • Minimaal 200 gram groenten per gerecht

 • Wordt alleen gebruik gemaakt van plantaardige eiwitbronnen

 • Seizoensgebonden groenten en fruit

 • Zoveel mogelijk biologische producten

Kortom, een echte aanrader voor idereen die op zoek is naar een goede vegan maaltijdbox.


Maaltijdbox kopen? Hier moet je op letten!

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn er dus veel verschillende maaltijdboxen die je kunt kopen. Welke maaltijdboxen het beste zijn hangt van meerdere criteria af.

Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van de beste maaltijdboxen? Wat is de beste maaltijdbox volgens de consumentenbond.

Om antwoord te geven op bovenstaande vragen hebben we een uitgebreide koopgids opgesteld waarin alle criteria bij het kopen van een goede maaltijdbox op een rijtje zijn gezet.

Welke maaltijdbox past bij jou?

De gewenste box is voor ieder persoon anders. Er zijn veel verschillende maaltijdboxen te koop en elke is weer geschikt voor een andere doelgroep.

Waar de ene box zich specialiseert in luxe gerechten (Marley Spoon), richt de andere zich weer op Vegan boxen. Ook zijn er bijvoorbeeld maaltijdboxen gericht op gezinnen of gericht op biologische maaltijden.

Kortom, de keuze is reuze. Welke optie het beste bij jou past, is daarom afhankelijk van meerdere criteria. Ga altijd uit van je eigen gevoel en kies een box die goed past bij jouw wensen en behoeften.

Prijs

Wanneer je beslist een maaltijdbox te kopen in plaats van je boodschappen bij de supermarkt te halen, zul je natuurlijk goed willen kijken naar de prijs.

Binnen de wereld van maaltijdboxen zijn er flinke verschillen in prijs, recepten per week, ingrediënten en de kwaliteit van de maaltijden.

In deze top-5 hebben we dit zoveel mogelijk proberen te behandelen maar het is alsnog goed om hier rekening mee te houden en goed je eigen onderzoek te doen.

Bezorging

Zoals de naam al doet vermoeden worden de maaltijden in handige boxen bezorgd. Hier zit echt flink verschil tussen. Bij de ene box kun je meerdere bezorgtijden uitkiezen terwijl je bij de andere maaltijdbox weer vast zit in vaste momenten.

Ook is het zo dat sommige aanbieders eigen bezorgers hebben rondlopen waardoor ze iets minder flexibel zijn in de bezorgen. Wekelijks kun je hier overigens wel vaak wijzigingen in aanbrengen.

Het zal bij de eerste box wellicht even wennen zijn maar zodra je de maaltijdboxen eenmaal hebt ontvangen gaat het koken van de producten een stuk makkelijker.

Aanbod

De ene box heeft 8 gerechten waar je uit kunt kiezen terwijl de andere box meer dan 40 gerechten heeft. Het aanbod speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de beste maaltijden box van dit moment.

In deze vergelijking van aanbieders hebben we hier uiteraard ook rekening mee gehouden. Meer maaltijden is natuurlijk niet altijd beter alleen vinden we het wel fijn als het aanbod gerechten groter is dan 8.

Kortom, het aanbod is zeker iets wat je mee wilt nemen bij het kiezen van de beste maaltijdbox van dit moment.

Ingrediënten

Onze voorkeur gaat altijd uit naar maaltijdboxen die gebruik maken van goede producten zonder bijvoorbeeld e-nummers en andere kunstmatige stoffen.

Ook vinden we het mooi wanneer er gebruik wordt gemaakt van lokale producten die rechtstreeks van de boer komen. Gelukkig zijn er steeds meer partijen die hier waarde aan hechten en zie je dit bij steeds meer boxen terugkomen. Hopelijk zijn e-nummers over een aantal jaar voor goed verleden tijd en kunnen we alleen nog maar maaltijdboxen bestellen met juiste producten.

Aantal personen

Als laatste wil je natuurlijk kijken naar het aantal personen waarmee je gaat eten van de maaltijdboxen. Een allerhande box is bijvoorbeeld geschikt voor meerdere personen terwijl er ook maaltijdboxen zijn voor 1 tot 5 personen.

Ook zijn er maaltijdboxen specfiek gericht op families, hier krijg je vaak meer dan 3 maaltijden voor meerdere personene. Heb jij meer dan 3 maaltijden nodig? Dan kun je dit bij deze partijen vaak aangeven.

Let er wel op: vaak gaan de kosten hierdoor ook flink omhoog. De meest populaire maaltijdbox van dit moment is nog steeds HelloFresh waar je tot wel 6 personen kunt bestellen, ook bij Marley Spoon is dit mogelijk.

Vaak zie je dat het specifiekere maaltijd abonnement zoals een vegatarisch of biologisch abonnement voor iets minder personen geschikt is.


Veelgestelde vragen

Wat is beter Marley Spoon of HelloFresh?

Welke box beter is, is moeilijk te zeggen, aangezien dit een persoonlijke keuze is. HelloFresh is momenteel een van de meest populaire maaltijdboxen van 2024. Marley Spoon is iets minder bekend, maar staat wel bekend om de luxe gerechten.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>