Onze favoriete Kussen

Sleep Comfy Kussen

Sleep Comfy Kussen

AnalyseNederland.nl heeft veel verschillende kussens getest. Op basis daarvan is een top 5 samengesteld. Één product is toch echt het allerbeste. Dat is namelijk het Sleep Comfy hoofdkussen. Bij dit best geteste kussen word je niet langer wakker met nek-, schouder- en rugklachten. Er is geen beter product dan het Sleep Comfy hoofdkussen als je toe bent aan een goede nachtrust.

Een goede nachtrust is belangrijk. Slaap speelt een belangrijke rol bij het dagelijks functioneren. Ook staat slaap in directe verbinding met jouw gezondheid en gemoedstoestand. Iedereen geniet van een heerlijke nacht waar je lekker doorslaapt. Een goed kussen is hierbij belangrijk. Wat is een goed kussen? Dat is natuurlijk per persoon verschillend. Daarom heeft AnalyseNederland.nl voor jou uitgezocht wat de top 5 beste opties van dit moment zijn wat betreft kussens. Er is een uitgebreide test gedaan waarbij gelet is op een aantal criteria, zoals de stevigheid, de geschiktheid van het kussen voor welk type slaper en de vulling van het kussen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Waterhangmatten uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Kussens

Sleep Comfy Kussen

Beste Koop Kussen
1. Sleep Comfy Kussen

Cinderella Classic Kussen

Beste Klassiek Kussen

2. Cinderella Classic Kussen

Cloudpillo Kussen

Beste Memory Foam Kussen
3. Cloudpillo Kussen

Best Life Kussen

Beste Ergnomisch Kussen
4. Best Life Kussen

SmartFoam Kussen

Beste Zijslaper Kussen
5. SmartFoam Kussen

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat het beste kussen is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

22+ Kussens vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is het beste Kussen in 2023?

Zoals gezegd heeft Analyse.nl een top 5 samengesteld van de beste kussens. Als je dus op zoek bent naar een geschikt kussen, maar door de bomen het bos niet meer ziet, is dat geen probleem. Er staat gegarandeerd een perfect kussen voor jou in deze lijst. Eerst lees je meer over het best geteste product, het Sleep Comfy hoofdkussen.

1. Sleep Comfy Kussen

Sleep Comfy Kussen
 • Zeer comfortabel kussen
 • Geschikt voor elke slaper
 • Ademende hoes
 • Niet geschikt voor de droger

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Er kan er maar één de beste zijn. In dit geval is het Sleep Comfy hoofdkussen het beste kussen volgens de consumentenbond. Dat het Sleep Comfy hoofdkussen als beste uit de test kwam, is niet zo gek. Dit kussen zorgt namelijk voor ontzettend veel slaapcomfort. Behalve dat dit hoofdkussen er goed uitziet, helpt het ook bij het voorkomen van allerlei lichamelijke kwaaltjes. Word je regelmatig wakker met nek-, schouder- en rugklachten? Vergeet het maar. Met het Sleep Comfy hoofdkussen worden deze kwaaltjes voorkomen. Zo krijg jij de goede nachtrust die je verdient.

Het Sleep Comfy hoofdkussen heeft een ademende hoes en geventileerde vezels. Deze combinatie zorgt ervoor dat je niet (meer) zweet in je slaap. Het vocht wordt namelijk goed afgevoerd. Kortom, je wordt niet langer wakker in een plakkerig bed.

2. Cinderella Classic Kussen

Cinderella Classic Kussen
 • Gemaakt van kwalitatieve materialen
 • Kan gewassen worden in de wasmachine
 • Antiallergisch kussen
 • Beschikt over een gemiddelde stevigheid

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Als je zoekt naar twee kussens in één koop, dan zit je hier goed. De Cinderella Classic set heeft twee hoofdkussens. Mocht je milieubewust bezig zijn, dan is dit kussen bij uitstek geschikt voor jou. De Cinderella Classic kussens zijn namelijk gemaakt van natuurlijke en synthetische materialen.

De Cinderella Classic set kussens zijn gemaakt van kwalitatieve materialen. Zo is de tijk gemaakt van 100% perkaline katoen. Katoen is ideaal, aangezien ze bekend staat om haar warmte- en vochtregulerende eigenschappen. Zo kun jij heerlijk slapen zonder wakker te worden met een bezwete rug. Het kussen beschikt ook over een Thermosoft-vulling. Dit is gemaakt van synthetisch materiaal. Beide materialen zorgen voor een goede afvoer van transpiratie.

3. Cloudpillo Kussen

Cloudpillo Kussen
 • Je kunt hem aanpassen naar je behoeftes
 • Klachten worden voorkomen
 • 30 dagen proefslapen
 • Kan relatief hard aanvoelen

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ben jij iemand die moeite heeft met het vinden van het perfecte kussen? Het ene kussen is te hoog, het andere te laag, weer een ander te dik of juist te dun. Dan is Cloudpillo het perfecte kussen voor jou. Dit design is namelijk helemaal af te stellen naar jouw persoonlijke wensen. 

Nek-, schouder- en rugklachten worden voorkomen. Doordat Cloudpillo een afstelbaar design kent, kun je het kussen zo afstellen dat het in een rechte lijn loopt met de wervelkolom. Zo kan het kussen jouw nekwervel dragen.

4. Best Life Kussen

Best Life Kussen
 • Gemaakt van traagschuim
 • Ergonomisch model
 • Breed kussen
 • Minder geschikt voor rugslapers

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Het Best Life hoofdkussen is speciaal ontworpen om nek- en rugklachten te voorkomen. Dit kussen zorgt ervoor dat jouw wervelkolom in een neutrale houding terechtkomt. Hierdoor kun jij lichamelijk op de juiste manier ontspannen.

Het Best Life hoofdkussen bevat BL Comfort-Foam traagschuim. Dit houdt in dat het kussen zich aanpast aan jouw lichaam, wat zorgt voor langdurig comfort.

Het Best Life hoofdkussen heeft een ergonomisch design, waardoor het hoofdkussen jouw nek en ruggengraat in een ideale neutrale houding brengt. Zo wordt tevens de bloedsomloop bevorderd.

5. SmartFoam Kussen

SmartFoam Kussen
 • Af te stellen naar je eigen wensen
 • Perfect voor zijslapers
 • Buigt zich naar je lichaam toe
 • Minder geschikt voor buik en rugslapers

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ben je op zoek naar een kussen dat je kunt afstellen op jouw persoonlijke wensen? Dan is het SmartFoam hoofdkussen ideaal. Dit kussen is rijkelijk gevuld met vulling. Dit maakt dat elk type slaper het kussen naar eigen wens kan afstellen.

Het Smartfoam hoofdkussen is afstelbaar. Je kunt de vulling toevoegen of verwijderen. Hierdoor biedt het hoofdkussen de ondersteuning aan jou die je nodig hebt om lichamelijke klachten te voorkomen.

Het gebogen ontwerp van de kussen buigt zich naar jouw schouders, waardoor nek-, schouder- en rugklachten afnemen.


Top 10 Kussens

Waar kun je het beste een kussen kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons het beste kussen van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte kussens bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 kussens!


Kussen kopen? Hier moet je op letten!

Nu je weet wat de beste kussens van 2023 zijn, is het tijd om te bespreken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hoofdkussen.

Materialen

Allereerst is het handig om te letten op de materialen. Van welke materialen is het kussen en de vulling van het kussen gemaakt? Houd je van iets meer vering of juist niet? Ook is het belangrijk om je af te vragen hoe zacht of hoe stevig je het kussen wilt hebben.

Type slaper

Ook is het belangrijk om te kijken naar het type slaper dat jij bent. Slaap je veelal op je buik, rug of op je zij? Sommige kussens zijn specifiek ontworpen voor een bepaald type slaper.

Kwaliteit

Let ook op het beste kussen merk. Het ene kussen is het andere kussen niet. De prijs is belangrijk, maar vergeet de kwaliteit niet. Je wilt graag dat het kussen lang mee gaat. Daarmee investeer je in een goede nachtrust en in je eigen gezondheid.


Veelgestelde vragen

Hoe duur is een kussen?

De prijs van een kussen kan heel erg verschillen. Dat komt door de kwaliteit en de materialen van het kussen. Een kussen kan 10 euro kosten maar ook honderden euro's.

Hoe vaak moet je je kussen vervangen?

De levensduur van een kussen is over het algemeen 2 tot 3 jaar. Daarna moet hij eigenlijk vervangen worden. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>