Wat is de beste koelbox?

Curver Koelbox - 32L - Antraciet

Campingaz Isotherm

Uit onze test is gebleken dat de Campingaz Isotherm de beste koelbox is van 2023. Deze koelbox werkt namelijk met koelelementen, waarmee 11 flesjes van een halve liter tot 20,5 uur lang fris houden. Dit kan zo lang omdat de koelbox goed geïsoleerd is en je kunt deze koelbox luchtdicht afsluiten. Door het kleine formaat kan je deze box weer gemakkelijk meenemen.

Een goede ijsbox kan ervoor zorgen dat jij in warme dagen kan genieten van een lekker koud drankje. De meeste koelboxen worden snel heet en daarom is het belangrijk om het juiste product te vinden.

AnalyseNederland heeft tal van ijsboxen getest. In dit artikel worden de 5 koelboxen nader besproken die als beste uit de test kwamen. Er volgt een soort introductie over het type ijsbox en daarna worden een aantal voor- en nadelen van deze koelbox genoemd.

Lees dus vooral verder om te weten te komen wat de beste koelbox is en wat de top 5 beste opties zijn van dit moment. Er wordt antwoord gegeven op de vraag: welke koelbox is het beste? Als je benieuwd bent, lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste koelboxen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Koelboxen

Campingaz Isotherm Extreme Koelbox - 17 Liter - Blauw review

Beste Koop Koelbox
1. Campingaz Isotherm

Travellife TL26 Thermo-Elektrische Koelbox - 19L - AC/DC - 12V/230V - Blauw review

Beste Koelbox Auto
2. Travellife TL26 Thermo-Elektrische Koelbox

Auronic Elektrische Compressor Koelbox review

Beste Koelbox Camping
3. Auronic Elektrische Compressor 

Mobicool B40 Compressor Koelbox - 40 L - 12-230V - Blauw review

Beste Koelbox Boot
4. Mobicool B40 Compressor

Campingaz Isotherm Extreme Koelbox - 17 Liter - Blauw review

Beste Inhoud Koelbox 
5. Campingaz Isotherm Extreme

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste koelboxen zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ koelboxen vergeleken

32+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke koelbox is het beste?

Hieronder worden de 5 ijsboxen besproken die als beste uit de test kwamen. Met name wordt besproken wat de voor- en de nadelen zijn van de ijsboxen in kwestie en ook wordt er gezegd waarom dit zo is.

Dit om de keuze gemakkelijker te maken en om te weten te komen wat de beste koelbox is en wat de top 5 beste opties zijn van dit moment. Welke koelbox is het beste? Lees snel verder.

1. Campingaz Isotherm

Campingaz Isotherm Extreme Koelbox - 17 Liter - Blauw review
 • 32L, dus groot genoeg om 1,5L flessen in mee te nemen.
 • Dubbele wanden, dus extra goed qua isolatie.
 • Multifunctioneel; deze Curver-koelbox kan ook gebruikt worden als zitje
 • Deze koelbox kun je niet aansluiten op stroom

Score

9.7

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We hebben het product net al geïntroduceerd, maar de Campingaz Isotherm is de beste koelbox van 2023. Hiermee haal je dus de beste koop in huis

Als eerste product bekijken we deCampingaz Isotherm. Deze ijsbox is ideaal voor een dagje weg en is tevens multifunctioneel. Deze Campingaz Isothermdoet namelijk naast het fris houden van je eten of drinken ook dienst als zitje.

Je kan het dus gemakkelijk meenemen op vakantie of op de camping. Wat de voor- en nadelen van deze ijsbox zijn, en waarom dat zo is, worden hierboven besproken.

2. Travellife TL26 Thermo-Elektrische Koelbox

Travellife TL26 Thermo-Elektrische Koelbox - 19L - AC/DC - 12V/230V - Blauw
 • Kan goed gebruikt worden op de camping, maar ook thuis in de eigen tuin, en ook onderweg naar de camping, bijvoorbeeld
 • Naast koelen van eten of drinken, ook verwarmen van eten of drinken!
 • Beste elektrische ijsbox 
 • Niet zo'n groot formaat, 19L

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als tweede product bekijken we de Travellife TL26 Thermo-Elektrische Koelbox. Deze koelbox is de beste koelbox voor de camping, maar kan ook thuis in de eigen tuin prima gebruikt worden. 

Ook onderweg naar de camping, bijvoorbeeld, kan deze ijsbox gebruikt worden, namelijk met de meegeleverde carplug. Bijzonder aan deze koelbox is het feit dat deze naast eten of drinken kan koelen, ook eten of drinken warm kan houden.

Zo koelt deze ijsbox tot 20 graden Celsius onder de omgevingstemperatuur, maar is het ook mogelijk om met deze koelbox eten of drinken te verwarmen tot 65 graden Celsius.

3. Auronic Elektrische Compressor

Auronic Elektrische Compressor Koelbox - Coolbox - 40.5L - 12V en 240V - Grijs
 • Zeer krachtig en zeer groot; je kan met deze koelbox maar liefst 48 blikjes drinken koel houden
 • 5 standen om uit te kiezen, handig!
 • 2 vakken, wat handig is voor het verdelen van de producten die je er graag in wil doen
 • Zeer groot, dit is mogelijks iets minder handig als je de koelbox mee wil nemen in de auto

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als derde product bekijken we de Auronic Elektrische Compressor. Deze koelbox is zeer krachtig en zeer groot; je kan met deze ijsbox maar liefst 48 blikjes drinken koel houden. 

Daarnaast heeft deze ijsbox 5 standen om uit te kiezen: vriezen, normaal, koud, eco en max. Tot slot is het handig om te weten dat deze ijsbox 2 vakken heeft, wat handig is voor het verdelen van de producten die je er graag in wil doen.

Wat de voor- en nadelen van deze koelbox zijn, en waarom dat zo is, worden hierboven besproken.

4. Mobicool B40 Compressor

Mobicool B40 Compressor Koelbox - 40 L - 12-230V - Blauw
 • Compressor koelsysteem
 • De ideale koelbox als deze thuis kan staan of ergens anders op een vaste plaats
 • Beste koelbox met stroom
 • De techniek van een compressor werkt niet voor onderweg

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als vierde product bekijken we de Mobicool B40 Compressor. Deze koelbox heeft een compressor koelsysteem, wat het mogelijk maakt om ongeacht de omgevingstemperatuur, te kunnen koelen tot -15 graden Celsius.

Hierdoor blijft het drinken voor een lange tijd. Je wilt natuurlijk niet een lauw drankje drinken. Daar hoef je je bij dit product in ieder geval geen zorgen om te maken.

Helaas werkt deze techniek van een compressor niet voor onderweg, maar alleen als deze ijsbox op stroom is aangesloten. Deze koelbox is dus ideaal als deze thuis kan staan of ergens anders op een vaste plaats.

5. Campingaz Isotherm Extreme

Campingaz Isotherm Extreme Koelbox - 17 Liter - Blauw
 • Ideaal voor een dagje weg of tijdens een vakantie
 • 11 flesjes van een halve liter tot 20,5 uur lang fris houden
 • Beste koelbox zonder stroom
 • Deze koelbox kun je niet aansluiten op stroom

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als vijfde product bekijken we de Campingaz Isotherm Extreme. Deze koelbox is ideaal voor een dagje weg of tijdens een vakantie. Met koelelementen kun je in deze ijsbox 11 flesjes van een halve liter tot 20,5 uur lang fris houden.

Met 11 flesjes is het dus genoeg voor een heel gezin. Dat is heel erg fijn en je kan het ook gemakkelijk meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een auto waarin je het kan stoppen. 

Dit kan zo lang omdat de ijsbox goed geïsoleerd is en je kunt deze ijsbox luchtdicht afsluiten. Wat de voor- en nadelen van deze ijsbox zijn, en waarom dat zo is, worden hierboven besproken.


Top 10 Koelboxen

Waar kun je het beste een koelbox kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste koelboxen van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte koelboxen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 koelboxen!


Koelbox kopen? Hier moet je op letten!

Om een miskoop te voorkomen, is het belangrijk om te weten op welke zaken je moet letten bij de aanschaf van een koelbox.

Hieronder worden 3 criteria besproken, zijnde de prijs van een ijsbox, de grootte n de functionaliteiten. Handig om te weten als je een koelbox wilt kopen!

Prijs

De ene ijsbox is veel prijziger dan de andere ijsbox. Hierbij moet je kijken naar wat jij nodig hebt. Is dat een kleine en handige ijsbox voor onderweg of is dat een heel grote ijsbox om er veel in te kunnen doen? Of is dat een ijsbox die zonder stroom werkt of eentje die met stroom werkt en dan ook nog eens van alles kan?

Grootte

Ben je juist op zoek naar een kleine en handige ijsbox voor onderweg? Of ben je juist op zoek naar een heel grote isjbox om er veel in te kunnen doen? Dat zijn vragen die jij jezelf moet stellen bij de aanschaf.

Functionaliteiten

Ben je op zoek naar een ijsbox die zonder stroom werkt? Of ben je op zoek naar een ijsbox die met stroom werkt en dan ook nog eens van alles kan? Ook dit zijn vragen die jij jezelf moet stellen. 

Daarnaast moet het de drank wel zo goed mogelijk kunnen koelen. Als jij op een feestje bent, met een partyspeaker, is het belangrijk dat het zolang mogelijk door kan gaan. Koude drankjes zijn dan cruciaal.


Wat is de beste koelbox volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft nog geen test uitgevoerd voor de beste koelboxen van het moment. Daarom kunnen we ook nog geen antwoord geven op deze vraag.

Al hebben wij van AnalyseNederland wel zelf een test uitgevoerd. De Campingaz Isotherm kwam hier als best naar voren! Scroll naar boven om meer te weten te komen over het product.


Veelgestelde vragen

Welke koelbox koelt het beste?

Deze vraag hebben we beantwoord in ons artikel. Uit onze test is gebleken dat de Campingaz Isotherm het best zijn werk doet. Kijk bovenaan het artikel om een review te lezen.

Hoelang houdt een koelbox koel?

Dat is een goede vraag! Het verschilt natuurlijk per product maar de meeste koelboxen houden het wel 20 uur vol. Andere koelboxen gaan zelfs over de 24 uur heen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>