Onze favoriete Kamado BBQ

Patton Kamado Houtskool Barbecue - Ø 39 cm

Patton Kamado Houtskool Barbecue - Ø 39 cm

De Patton Kamado Houtskool Barbecue - Ø 39 cm heeft een grilloppervlak van 38 cm waardoor je wel 10 hamburgers tegelijk kan grillen. Het hoogwaardig geglazuurd industrieel keramiek kan temperaturen tot wel 1000 graden aan. En met de bluetooth temperatuurmeter kan je op afstand zien wanneer je gerecht de perfecte temperatuur heeft bereikt.

Wat is er nu lekkerder dan met een zomers zonnetje en een goed gezelschap te genieten van een goede BBQ. Met een Kamado BBQ kan je de lekkerste gerechten klaar maken om je vrienden of familie te verrassen. 

En dat niet alleen, een Kamado BBQ ziet er ook nog eens mooi uit. Hierdoor is het een echte aanwinst voor je tuin of balkon. Maar wat is nu de Beste Kamado BBQ? Op die vraag gaan we antwoord geven in dit artikel!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste Kamado BBQ's uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Kamado BBQ

Patton Kamado Houtskool Barbecue - Ø 39 cm

Beste Koop Kamado BBQ
1. Patton Kamado Houtskool Barbecue - Ø 39 cm

Big Green Egg - Large - Ø 46 cm

Beste Luxe Kamado BBQ
2. Big Green Egg - Large - Ø 46 cm

BluMill Kamado BBQ Egg - Kamado 13 Inch

Beste Kleine Kamado BBQ
3. BluMill Kamado BBQ Egg - Kamado 13 Inch

Kamado Joe ® - Big Joe III

Beste Grote Kamado BBQ
4. Kamado Joe ® - Big Joe III

Fonteyn Kamado - Ø 38 cm

Beste Budget Kamado BBQ
5. Fonteyn Kamado - Ø 38 cm

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Kamado BBQ's zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ Kamado BBQ's vergeleken

30+ ervaringen gecheckt

22+ uur onderzoek


Wat is de beste Kamado BBQ in 2023?

Na uren lang verschillende Kamado BBQ's te hebben vergeleken is het tijd om onze top 5 bekend te maken. In deze top 5 hebben wij alleen de allerbeste Kamado BBQ's geselecteerd.

Ben je benieuwd naar deze lijst? Scrol dan snel verder!

1. Patton Kamado Houtskool Barbecue - Ø 39 cm

Patton Kamado Houtskool Barbecue - Ø 39 cm
 • Voor 10 hamburgers tegelijk
 • Hoogwaardig geglazuurd industrieel keramiek
 • Temperatuurmeter via bluetooth
 • Kan wat groot zijn voor kleine tuinen of balkons

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Patton Kamado Houtskool Barbecue - Ø 39 cm is onze best geteste Kamado BBQ. Deze BBQ heeft een grilloppervlak van 38 cm (diameter). Hierdoor kun je wel 10 hamburgers tegelijk kwijt waardoor die geschikt is om voor grotere groepen te BBQ'en.

Hij is gemaakt van hoogwaardig geglazuurd industrieel keramiek waardoor die bestand is tot temperaturen van maar liefst 1000 graden. Door de keramische schaal en de gecontroleerde luchtstroom wordt je gerecht sappiger en malser dan ooit.  

Ook wordt er een temperatuurmeter geleverd die je via bluetooth kan koppelen aan je telefoon. Hierdoor kan je op een afstandje precies volgen wanneer jou gerecht de perfecte temperatuur heeft bereikt. 

2. Big Green Egg - Large - Ø 46 cm

Big Green Egg - Large - Ø 46 cm
 • NASA ontwikkeld keramiek
 • Diameter van 46 centimeter
 • Essentiële en constante air flow
 • Kan te groot zijn voor kleine tuinen of balkons

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Big Green Egg - Large - Ø 46 cm is misschien wel de bekendste Kamado BBQ op dit moment. Deze BBQ is het enige keramische kooktoestel dat gemaakt is van uniek NASA ontwikkeld keramiek. Het is dan ook niet voor niets dat hij terug te vinden is in menig sterrenrestaurant. 

De Big Green Egg heeft een diameter van 46 centimeter waardoor je er maar liefst 15 hamburgers tegelijk op kunt grillen. Hierdoor is hij ook nog eens perfect om al je vrienden en familie uit te nodigen voor een fantastische middag of avond.

Door het hoogwaardige keramiek en het design ontstaat er een essentiële en constante air flow. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en ook nog eens een zeer efficiënt gebruik van het houtskool.

3. BluMill Kamado BBQ Egg - Kamado 13 Inch

BluMill Kamado BBQ Egg - Kamado 13 Inch
 • Compact formaat (diameter van 27 cm)
 • Goede prijs / kwaliteitsverhouding
 • Geïntegreerde thermometer
 • Minder geschikt voor grotere gezelschappen

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Zijn de eerste twee opties iets te groot voor jou? Dan hebben wij de BluMill Kamado BBQ Egg - Kamado 13 Inch voor jou geselecteerd. Deze Kamado BBQ heeft geen groot onderstel en is makkelijk op een BBQ meubel of zelfs op tafel te plaatsen. 

Ondanks dat deze Kamado BBQ kleiner is en ook een stuk lager in prijs doet hij niet onder aan de grotere varianten. En dat is ook te zien aan alle positieve ervaringen van eerdere gebruikers. 

Ook heeft hij een geïntegreerde thermometer waardoor je altijd de juiste temperatuur hebt. Deze is makkelijk zelf in te stellen door de ventilatie- en temperatuurstanden op de BBQ.

4. Kamado Joe ® - Big Joe III

Kamado Joe ® - Big Joe III
 • Geschikt voor groter gezelschappen (diameter 61 cm)
 • Grillen op drie niveaus.
 • Levenslange garantie op keramische onderdelen
 • Groot formaat

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Heb je de ruimte en vind je het leuk om voor grote gezelschappen te BBQ'en? Dan is de Kamado Joe ® - Big Joe III echt wat voor jou! Deze Kamado BBQ heeft namelijk een diameter van, schrik niet, 61 centimeter!

Door het grote formaat is het mogelijk om op drie verschillende niveaus te grillen. Hierdoor kan je kiezen voor directe en/of indirecte hitte. 

En heel handig om te weten. Bij de Kamado Joe krijg je levenslange garantie op keramische onderdelen!

5. Fonteyn Kamado - Ø 38 cm

Fonteyn Kamado - Ø 38 cm
 • Goede prijs
 • Gemiddeld formaat met een diameter van 38 centimeter
 • Goede temperatuurregeling
 • Zonder onderstel

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Fonteyn Kamado - Ø 38 cm is de ideale keuze als je op zoek bent naar een betaalbare Kamado BBQ. Deze BBQ is namelijk een stuk goedkoper dan de andere opties van hetzelfde formaat. Deze BBQ heeft een diameter van 38 cm en is daarmee groot genoeg of voor gemiddeld grote groepen te BBQ'en. 

Door middel van de margrietschijf is het eenvoudig om voor de juiste temperatuur te zorgen. Deze temperatuur is handig te zien via de thermometer in de deksel.  


Top 10 Kamado BBQ's

Waar kun je het beste een Kamado BBQ kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Kamado BBQ's van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte Kamado BBQ's bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Kamado BBQ's!


Kamado BBQ kopen? Hier moet je op letten!

Een Kamado BBQ is niet een alledaagse aankoop. Daarom is het goed om van tevoren te onderzoeken waar je op moet letten. Wij hebben drie criteria op een rij gezet zodat jij zo meteen geen miskoop begaat.

Lees deze criteria goed door om zo samen met ons de beste keuze te maken. Dan kan je binnenkort genieten van een heerlijke BBQ!

Formaat

De grootte van een Kamado BBQ is een heel belangrijke factor. Je hebt dan ook veel verschillende formaten Kamado BBQ's. Als je vaker voor kleine gezelschappen barbecuet dan is het ook een goede keuze om voor een kleinere Kamado BBQ te gaan. 

Heb je meer ruimte in je tuin of op je balkon en vind je het leuk om met grotere gezelschappen te BBQ'en? Kies dan voor een grotere Kamado BBQ.  

Budget

Eigenlijk is het voor alles van belang. Denk vooraf na over wat je budget is om uit te geven aan een Kamado BBQ. De prijzen van deze BBQ's kunnen enorm verschillen. In de meeste gevallen betekent hoe groter hoe duurder.

De Kamado BBQ's verschillen ook in prijs door eventuele extra functies of accessoires. Bedenk bij jezelf wat jouw behoeftes zijn en welk budget hierbij past.   

Bouwkwaliteit en isolatie

Kamado barbecues zijn meestal gemaakt van keramiek, maar de kwaliteit en dikte van het keramiek kunnen variëren. Een goede kamado moet stevig en goed geïsoleerd zijn om warmte vast te houden en temperatuurschommelingen te minimaliseren.

Zoek naar een model met hoogwaardig keramiek en solide constructie.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste Kamado BBQ?

Wij hebben antwoord gegeven op deze vraag in dit artikel. Dit is namelijk de Patton Kamado Houtskool Barbecue - Ø 39 cm! Bovenaan het artikel kan je een korte en duidelijk review zien van dit product.

Kan ik een kamado BBQ gebruiken voor zowel grillen als roken?

Ja, een kamado BBQ is veelzijdig en kan zowel gebruikt worden voor grillen op hoge temperaturen als voor langzaam roken op lagere temperaturen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>