Onze favoriete Inductie Fornuis 90 cm

ETNA FIV560WIT

ETNA FIV560WIT

Na uitvoerig testen, analyseren en beoordelen van alle reviews is als beste inductie fornuis 90 cm de ETNA FIV560WIT uitgeroepen. AnalyseNederland is dé toonaangevende productvergelijker en na intensief onderzoek is gebleken dat de ETNA het beste inductie fornuis 90 cm 2023 is. Lees snel verder voor de specificaties en waarom dit de beste keuze voor 2023 is.

Dit onderzoek is gericht op consumenten die een inductie fornuis 90 cm willen aanschaffen. In dit artikel gaan we in op de voordelen, onderscheidende kenmerken en wat je moet weten over een goede inductie fornuis 90 cm voordat je deze aanschaft. De allerbeste inductie fornuizen en de meest vooraanstaande merken en types zijn getest en geanalyseerd op onder meer het soort aansluiting, het aantal kookzones, het bedieningsgemak, het uiterlijk en de special features. 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Inductie Fornuizen 90 cm uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Inductie Fornuizen 90 cm

ETNA FIV560WIT

Beste Koop Inductie Fornuis 90 cm
1. ETNA FIV560WIT

Vestfrost Retro Inductie kookfornuis 90 cm

Beste Retro Inductie Fornuis 90 cm

2. Vestfrost Retro Inductie kookfornuis 90 cm

Belling Cookcentre 90 cm Inductie Range-fornuis

Beste Ovens Inductie Fornuis 90 cm
3. Belling Cookcentre 90 cm Inductie Range-fornuis

Amica ACIS2115S Inductie fornuis 90 cm

Beste Heteluchtoven Inductie Fornuis 90 cm
4. Amica ACIS2115S Inductie fornuis 90 cm

Karstein Victoria 5 Flex inductiekookplaat

Beste Inbouw Inductie Fornuis 90 cm
5. Karstein Victoria 5 Flex inductiekookplaat

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Inductie Fornuizen 90 cm zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

16+ Inductie Fornuizen 90 cm vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is het beste Inductie Fornuis 90 cm in 2023?

AnalyseNederland heeft een groot assortiment aan merken en types inductie fornuis 90 cm geanalyseerd voor deze vergelijkingstest. Op basis van performance, duurzaamheid, gebruiksgemak, prijs-kwaliteitverhouding en reviews is er speciaal voor jou een ultieme top 5 van inductie fornuizen 90 cm samengesteld. Alleen de allerbeste inductie fornuizen 90 cm vindt je hierin terug.

1. ETNA FIV560WIT

ETNA FIV560WIT
 • Hoog gebruiksgemak, Virtual Pan Support en ingebouwde elektrische oven
 • Zeer laag in prijs voor de uitstekende kwaliteit van dit fornuis
 • Zeer duurzaam en inclusief vijf jaar fabrieksgarantie
 • Het strakke RVS design heeft regelmatig schoonmaakonderhoud nodig

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De ETNA FIV560WIT is een vrijstaand inductie fornuis met een prachtig design en heeft tevens een multifunctionele elektrische oven. De ETNA komt uit de test als de best geteste inductie fornuis 90 cm. Dit fornuis biedt een groot gebruiksgemak en is zeer duurzaam. 

ETNA is een Hollands merk en dat merk je aan de degelijkheid, de multifunctionaliteit en het gemak van dit fornuis. De beste keuze voor een gezin en huishouden waar veel gekookt wordt. Dit model is voorzien van Virtual Pan Support, wat wil zeggen dat de inductieplaat helpt bij het optimaal plaatsen van je pan, zodat de pan het maximale vermogen kan gebruiken. Hiernaast is elke kookzone voorzien van een booster. De ingebouwde multifunctionele oven is zeer ruim en heeft deze hetelucht-, boven- en onderwarmte opties, een grill en verlichting.

De ETNA FIV560WIT wordt genoemd als potentiële winnaar als het gaat om het beste inductie fornuis 90 cm volgens de Consumentenbond. Het fornuis heeft een twee-fasen aansluiting.

2. Vestfrost Retro Inductie kookfornuis 90 cm

Vestfrost Retro Inductie kookfornuis 90 cm
 • Vijf kookzones incl. booster en TURBO verwarmingselement
 • Prachtig in design, hoogwaardige materialen en eenvoudig schoon te houden
 • Geschikt voor een-, twee- en drie-fasen aansluiting
 • Het display van de timer en kookprogramma’s is redelijk compact 

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Het Vestfrost Retro Inductie kookfornuis 90 cm is een prachtig design fornuis, zeker als je van retro houdt! Deze, met eer, nummer twee in de top 5 is prachtig, multifunctioneel en robuust! Het is een vrijstaand inductie fornuis met elektrische oven geschikt voor de hobby en semi professionele koks die zowel esthetisch als functioneel alles uit hun fornuis willens halen. Het Vestfrost Retro Inductie fornuis biedt maar liefst vijf kookzones, allen voorzien van een booster, en negen bak- en braad programma's inclusief een TURBO verwarmingselement in de ingebouwde elektrische oven. 

Dit fornuis wordt ook genoemd als kanshebber op de titel beste inductie fornuis 90 cm volgens de consumentenbond. Het fornuis is geschikt voor een een-, twee- en drie-fasen aansluiting. Bij een verhuizing kan dit fornuis dus altijd mee!

3. Belling Cookcentre 90 cm Inductie Range-fornuis

Belling Cookcentre 90 cm Inductie Range-fornuis
 • Vijf kookzones en drie ingebouwde ovens
 • Prachtig RVS design en zeer hoog in gebruiksgemak
 • Energiebesparend
 • Exclusief geschikt voor drie-fasen aansluiting

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Het Belling Cookcentre 90 cm inductie fornuis is een professioneel fornuis en ideaal voor iedere kookliefhebber. De nummer 3 van de top 5 heeft alles aan boord! Zo geniet je van vijf kookzones en maar liefst drie ovens, waardoor je meerdere gerechten tegelijkertijd kan bereiden. Het is hiermee ook een energiebesparend fornuis, doordat je voor kleine gerechten slechts een deel van de ovenruimtes gebruikt. Het is een zeer goede inductie fornuis 90 cm en biedt u vele gebruiksopties en gebruiksgemak. Voor iedereen die al zijn gerechten op de juiste temperatuur en tegelijkertijd wil uitserveren is het Belling fornuis de beste optie. Het fornuis is geschikt voor een drie-fasen aansluiting.

4. Amica ACIS2115S Inductie fornuis 90 cm

Amica ACIS2115S Inductie fornuis 90 cm
 • Vier kookzones die als flexzones gebruikt kunnen worden, incl. pandetectie
 • Heteluchtoven met katalytische reinigingsprogramma
 • Vrijstaand fornuis dat in iedere keuken past (geen nis in het keukenblok nodig)
 • Prijziger dan een gemiddeld inductie fornuis met vier kookzones

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Het Amica ACIS2115S inductie fornuis met heteluchtoven staat op nummer 4 van de top 5. Amica is een van de bekendste en beste inductie fornuis 90 cm merken uit Europa en staat voor een hoog niveau van veiligheids- en kwaliteitsnormen. Het fornuis heeft een strak design en is gemaakt van RVS. 

Het is een ideaal fornuis voor een flexibele keukenplanning, want er is geen nis in het keukenblok nodig. Dit duurzame fornuis is geschikt voor iedereen die kookt, van de snelle koker tot de hobbychef. Het heeft vier kookzones die ook samen als flexzones gebruikt kunnen worden. Alle zones zijn voorzien van een booster.

De heteluchtoven heeft een draaiend spit en is voorzien van katalytische reiniging waardoor het schoonmaken van je fornuis door een programma uitgevoerd wordt. Het Amica ACIS2115S Inductie fornuis is geschikt voor een een-, twee- en drie-fasen aansluiting. 

5. Karstein Victoria 5 Flex inductiekookplaat

Karstein Victoria 5 Flex inductiekookplaat
 • Vijf kookzones met VarioHeating voor gebruik van flexzones
 • Integreerd uitstekend in iedere (stijl) keuken
 • Duurzaam en zeer onderhoudsvriendelijk
 • Geen ingebouwde oven

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Karstein Victoria 5 Flex inductiekookplaat staat als enige kookplaat in de ultieme top 5! Het is daarmee de beste inductie kookplaat 90 cm 2023 en staat voor flexibeler koken. Het fornuis heeft vijf kookzones met een totaal vermogen van 7.400 watt. Met behulp van VarioHeating kunnen er twee kookzones samengevoegd worden, waardoor je efficiënter kan koken. Het is een glaskeramische kookplaat en is geschikt voor intensief gebruik. 

De inductiekookplaat wordt met touchscreen bediend en heeft een digitaal display, waardoor het geen enkel bedieningspaneel aan het oppervlak heeft. Hierdoor past de kookplaat perfect in iedere stijl keuken. De Karstein Victoria 5 Flex is een onderhoudsvriendelijke inductiekookplaat.


Top 10 Inductie Fornuizen 90 cm

Waar kun je het beste een inductie fornuis 90 cm kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons het beste inductie fornuis 90 cm van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte inductie fornuizen 90 cm bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 inductie fornuizen 90 cm!


Inductie Fornuis 90 cm kopen? Hier moet je op letten!

Je hebt alle voor- en nadelen van de ultieme top 5 in inductie fornuizen 90 cm 2023 kunnen lezen, maar waar moet je nu echt op letten voordat je overgaat tot aankoop van jouw nieuwe fornuis?

Gebruiksgemak

Het is een hele investering, een nieuw inductie fornuis, kijk daarom goed naar de ruimte die je nodig hebt aan kookzones en of je vaak grote pannen gebruikt, want dan zijn flexzones onmisbaar. Alle fornuizen in de top 5 hebben boosters, dit verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk, check hier daarom goed op!

Wie is de chef?

Wie kookt er bij jou in huis? Ben je een gezin of ben je een semi-professionele chef? Het maakt namelijk toch een verschil. Want gebruik je het fornuis zeer intensief, dan wil je een onderhoudsvriendelijke versie met zo min mogelijk knoppen en dergelijke aan het oppervlak. Voor de semi-prof chefs zijn er fornuizen inclusief meerdere ovens en fornuizen die esthetisch meer indruk maken bij gasten.

Garantie

Normaal voor een fornuis geldt een fabrieksgarantie van twee jaar. Zie je dat deze lager is, kijk dan naar reviews, want dan kan het zijn dat dit fornuis erg slecht in duurzaamheid is. Krijg je een garantie voor een langere periode aangeboden, dan weet je direct dat ook de fabrikant een groots vertrouwen in dit inductie fornuis heeft!


Veelgestelde vragen

Is koken op gas duurder dan op stroom?

Het koken op gas is een stuk duurder dan koken op stroom. Jaarlijks gebruik je ongeveer 37 m3 aan gas tijdens het koken terwijl je je 175 kWh stroom gebruikt. Dit is een stuk goedkoper.

Hoe lang gaat een inductie kookplaat mee?

Een inductie kookplaat gaat ongeveer tussen de 10 en 15 jaar mee. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken hoe je ermee omgaat en hoe vaak.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>