Onze favoriete Inbouw Vaatwasser

Bosch SMV4HAX40N

Bosch SMV4HAX40N

De Bosch SMV4HAX40N inbouw vaatwasser is de beste inbouw vaatwasser volgens de Consumentenbond, en dat is niet zonder reden. Het is een relatief goed geprijsde vaatwasser en ook nog eens van een hoogstaand merk dat behoorlijk innovatief en up-to-date is wat techniek betreft. 

De vaatwasser stelt zichzelf in en bepaalt de beste temperatuur en tijdsduur, zodat jij altijd een blinkende vaat hebt op een zo'n zuinig mogelijk manier. Ook prettig voor je portemonnee, naast dat het milieu je ook behoorlijk dankbaar zal zijn. Een betere inbouw vaatwasser dan deze zal je niet snel tegenkomen!

Veel mensen kennen het: een heerlijk avondje met smakelijke maaltijden en frisse glazen wijn, en dan nog om 1 uur 's nachts de vaat moeten doen. Dat is een ware domper na zo'n fijn avondje met je partner of met vrienden. Het is dan ook een klusje waar veel mensen een grote hekel aan hebben, en de vuile vaat stapelt zich op totdat de andere kant van de kamer niet meer zichtbaar is.

Gelukkig zorgt een inbouw vaatwasser ervoor dat dit verleden tijd is. Er zijn er alleen zoveel, welke moet je dan kiezen? Wij van AnalyseNederland.nl hebben een top 5 samengesteld met de beste inbouw vaatwassers van dit moment, door verschillende testen te doen. Uit deze testen kwamen deze vijf toppers van vaatwassers, dus als je een van onderstaande inbouw vaatwassers koopt, dan weet je zeker dat je goed zit!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Inbouw Vaatwassers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Inbouw Vaatwassers

Bosch SMV4HAX40N

Beste Koop Inbouw Vaatwasser
1. Bosch SMV4HAX40N

AEG FSB53607Z

Beste Stille Inbouw Vaatwasser

2. AEG FSB53607Z

Siemens SN63EX14AN

Beste Inbouw Vaatwasser App
3. Siemens SN63EX14AN

Inventum IVW6008A

Beste Kleine Inbouw Vaatwasser
4. Inventum IVW6008A

Miele G 7472 SC

Beste Zuinige Inbouw Vaatwasser
5. Miele G 7472 SC

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste inbouw vaatwasser is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

17+ Inbouw Vaatwassers vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Inbouw Vaatwasser in 2023?

De meeste mensen hebben maar één droom in hun leven: nooit meer hoeven afwassen. Dit huishoudelijke taakje staat bij veel stellen toch wel op nummer 1 met irritantste klussen voor in huis. Gelukkig kan daar nu een einde aan komen door een inbouw vaatwasser te laten installeren.

Wij van AnalyseNederland.nl hebben diverse inbouw vaatwassers getest om erachter te komen wat nou de beste inbouw vaatwasser uit 2023 precies is. Dit is nogal een label, dus het is belangrijk dat de top 5 vaatwassers uitvoerig zijn getest. Hieronder staat de top 5 inbouw vaatwassers die zorgvuldig voor jou is samengesteld.

Al deze inbouw vaatwassers behoren tot de beste soort van kwalitatief goede merken. Dus, ben je op zoek naar een goede inbouw vaatwasser, lees dan snel verder!

1. Bosch SMV4HAX40N

Bosch SMV4HAX40N
 • De vaatwasser heeft een automatisch programma en bepaalt zelf de juiste instellingen
 • Dankzij de Home Connect spraakbesturing is de bediening een fluitje van een cent
 • Dankzij de Tab Counter krijg je een melding wanneer de vaatwastabletten op zijn
 • Vaatwasser is niet muisstil

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Bosch SMV4HAX40N is een fijne vaatwasser voor mensen die niet al te veel te besteden hebben, maar wel een kwalitatief goede inbouw vaatwasser wilt aanschaffen. Volgens vele is Bosch het beste inbouw vaatwasser merk, en daar is de Consumentenbond het mee eens, dankzij de goede testuitslag. 

Je hoeft bijvoorbeeld zelf niet moeilijk te doen met het bepalen van de juiste instellingen, deze vaatwasser bepaalt zelf wat de beste temperatuur en tijdsduur voor de vaat is die je zojuist hebt ingeladen. Tevens hoef je niet moeilijk te doen met knopjes, en die handleiding kan gelijk het raam uit. Deze vaatwasser kan je ook gewoon met je stem besturen!

Ten slotte, dankzij de Tab Counter krijg jij een melding op je telefoon wanneer je vaatwastabletten bijna op zijn en zodat je weet wanneer je nieuwe moet gaan halen in de supermarkt. Ideaal, jij zit nooit meer zonder.

2. AEG FSB53607Z

AEG FSB53607Z
 • De Airdry technologie zorgt ervoor dat de vaatwasser automatisch opent als deze klaar is
 • Draag je steentje bij aan het milieu door deze energiezuinige vaatwasser
 • Geniet van de stilte dankzij deze muisstille vaatwasser
 • Handleiding is tamelijk ingewikkeld

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ben jij betrokken bij het milieu en dol op de natuur? Dan is de AEG FSB53607Z inbouw vaatwasser de vaatwasser voor jou. Deze energiezuinige en stille vaatwasser is niet storend voor het milieu en ook de natuur wordt niet gestoord door harde geluiden. 

Verder opent de deur van deze vaatwasser opent automatisch als deze klaar is wegens de Airdry technologie, dus jij weet gelijk wanneer je vaat schoon is en de vaatwasser staat bovendien niet onnodig lang aan. Ook is deze vaatwasser erg duurzaam en het milieu wordt niet beschadigd door het gebruik van deze vaatwasser.

Daarbij komt dat deze inbouw vaatwasser in vergelijking met andere modellen erg stil is. Dus als je niet dol bent op harde geluiden, dan is dit de vaatwasser waar je voor moet gaan!

3. Siemens SN63EX14AN

Siemens SN63EX14AN
 • Vrees niet voor lekkages dankzij de Aquastop
 • Verstel de laden op jouw ideale hoogte met de RackMatic
 • Een kind kan de was doen: installatie was nog nooit zo eenvoudig
 • Programma's duren wat aan de lange kant

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Een Siemens inbouw vaatwasser is altijd een goed idee, en zo ook deze Siemens SN63EX14AN! Deze inbouw vaatwasser is niet alleen handig in gebruik, maar ook prachtig om te zien. 

Dit stukje design wil je in huis halen. Dus ben je een echte gadgetfreak en dol op decoratie voor in huis? Deze inbouw vaatwasser is het exemplaar dat je in huis moet halen! Dankzij de Aquastop hoef je bijvoorbeeld nooit bang te zijn voor eventuele waterschade en lekkages. Handig als je vaak van huis bent.

Tevens zijn alle lades te verstellen dankzij een handig foefje, dus mocht je opeens een extra grote pan hebben, dan past deze gewoon in jouw vaatwasser. Alles spreekt gewoonweg voor zich bij deze vaatwasser, dus je hoeft niet bang te zijn dat je er niet mee uit de voeten kan.

4. Inventum IVW6008A

Inventum IVW6008A
 • Jouw portemonnee hoeft niet te lijden dankzij het zachte prijsje
 • Ruim al je bestek efficiënt in met de gratis bestekkorf
 • Ideaal voor een kleinere keuken
 • Flexibele rekjes zijn niet super stabiel

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Deze inbouw vaatwasser met besteklade van het merk Inventum is ideaal voor mensen met een kleine portemonnee. Als je wat meer op de kleintjes moet letten, maar geen zin hebt om elke avond de vaat met de hand te hoeven doen, dan is deze Inventum IVW6008A een geschikte vaatwasser voor jou! 

En, zoals eerder vermeld, is de Inventum IVW6008A een fijne vaatwasser voor mensen die zich geen grote uitgaven kunnen veroorloven. De vaatwasser heeft een zacht prijsje. Ook wordt de Inventum IVW6008A geleverd inclusief bestekkorf, zodat je het bestek efficiënt kan inruimen. Als het toch niet helemaal past, kan je de bovenkorf ook qua hoogte verstellen.

5. Miele G 7472 SC

Miele G 7472 SC
 • Extra stil exemplaar
 • Binnen 59 minuten stralende vaat dankzij QuickPowerWash
 • Heeft energielabel A
 • Prijziger dan andere vaatwassers

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Deze Miele inbouw vaatwasser is een pareltje, hij is supersonisch snel en de vaat is blinkend schoon als het programma is afgelopen. Je hoeft niet bang te zijn voor aangekoekte etensresten die zijn achtergebleven, bij deze Miele inbouw vaatwasser is dat nooit het geval. 

Voor mensen die een wat groter budget hebben, en het zichzelf zo gemakkelijk mogelijk willen maken. Want, de Miele inbouw vaatwasser hoor je niet. Hij maakt amper geluid en is heel stil, bijzonder prettig als je bijvoorbeeld overdag thuiswerkt en niet gestoord kan worden door harde geluiden.

De QuickPowerWash is ook een groot pluspunt. Dit speciale programma van Miele is ideaal als je weinig tijd hebt maar wel een schone vaat wil. Binnen 59 minuten is jouw vuile vaat weer brandschoon en kan je je boterham weer smeren met een blinkend mes.


Top 10 Inbouw Vaatwassers

Waar kun je het beste een inbouw vaatwasser kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste inbouw vaatwasser van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte inbouw vaatwassers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 inbouw vaatwassers!


Inbouw Vaatwasser kopen? Hier moet je op letten!

Het kopen van een inbouw vaatwasser is best een lastige taak. Je moet veel verschillende elementen in overweging nemen voordat je een goede keuze kan maken. De meeste mensen denken hier in eerste instantie niet aan, en dat is zonde, want een foute keuze ligt al snel op de loer.

Het is niet bepaald een kleine uitgave, dus wees ervan bewust dat je de vaatwassers goed moet observeren en onderzoeken voordat je overgaat tot de koop. Maar, op welke punten moet je dan precies je aandacht vestigen? Dat lees je hieronder! Vergeet deze criteria niet bij het kopen van de vaatwasser, want voor je het weet heb je spijt van je aankoop!

Duurzaamheid

Het is een onwijs belangrijk onderwerp in de maatschappij van vandaag: het klimaat en het milieu. Ook bij elektrische apparatuur zoals wasmachines en vaatwassers is het heel belangrijk om te kijken hoeveel stroom en elektriciteit het apparaat precies gebruikt. Sommige apparaten gebruiken immers een buitengewone hoeveelheid aan stroom, en dat is behoorlijk schadelijk voor het klimaat. Een duurzame vaatwasser is extra snel en zuinig dankzij een speciaal programma. Ideaal!

Aantal programma's 

Veel mensen denken bij een vaatwasser aan een klein apparaat dat slechts een programmaatje af kan draaien. Dat is al heel lang niet meer het geval, veel vaatwassers hebben nu een veelvoud aan programma's waar je uit kan kiezen, zodat je precies het programma kan draaien dat op dat moment gewenst wordt. Zo kan je kiezen voor een extra snel programma als je haast hebt, maar ook voor een extra grondig programma als je vaat bijzonder vuil is en onder de etensresten zit. Heel handig!

Geluid

De ene vaatwasser is de andere vaatwasser niet. Sommige inbouw vaatwassers maken enorm veel geluid, en dat kan storend zijn als je vaak begeeft rondom de vaatwasser en graag televisie kijkt wanneer de vaatwasser aanstaat. Een stille vaatwasser is bijzonder prettig als je stilte waardeert, maar als je de vaatwasser enkel 's nachts aan zet dan maakt het niet zoveel uit.

Gebruiksgemak

Sommige vaatwassers zijn zo complex dat je van tevoren even de handleiding moet lezen voordat je ermee aan de slag kan. Er zijn zo veel mogelijkheden, faciliteiten, programma's en knopjes, dat je het niet kan riskeren zomaar iets in te drukken. Voor je het weet heb je de gehele vaatwasser gesloopt! Als je graag een eenvoudige vaatwasser wil omdat je zelf niet zo technisch onderlegd bent, dan is dat ook zeker mogelijk.


Veelgestelde vragen

Wat kost het inbouwen van een vaatwasser?

De prijs hanteert natuurlijk van welk merk en model je neemt. Maar de prijs licht ongeveer tussen de 250 en 750 euro. Wij hebben gekeken naar een inbouw vaatwasser voor elke prijsklasse

Wat is de gemiddelde levensduur van een vaatwasser?

De levensduur van een vaatwasser hangt natuurlijk af hoe vaak je hem gebruikt en hoe goed ga je ermee om. Maar gemiddeld gaat een vaatwasser tussen de 3 en 10 jaar mee.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>