Onze favoriete Hoestdrank

Natterman Hoestdrank

Natterman Hoestdrank

De best geteste hoestdrank 2023 is Natterman Hoestdrank. Dit anti-hoestmiddel is als absolute winnaar uit de testen gekomen, mede omdat het geschikt is voor alle hoesten van volwassenen, droog en vastzittende hoesten. Het vermindert irritatie onmiddellijk en werkt snel en efficiënt. Tot slot is het veilig in gebruik en vrijwel overal te verkrijgen. De beste hoestdrank 2023: Natterman Hoestdrank voor alle hoesten. 

Ben je op zoek naar een hoestdrank, maar weet je niet welke hoestdrank het meest geschikt is voor jouw hoest, of voor die van je kleintje, en wil je alleen de best geteste hoestdrank? Lees dan snel verder. AnalyseNederland, het toonaangevende platform voor het vergelijken, testen en analyseren van producten en diensten, heeft de beste hoestdranken getest op werkzame stoffen, vermindering van luchtwegirritatie en eventuele waarschuwingen en bijwerkingen. 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Hoestdranken uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Hoestdranken

Natterman Hoestdrank

Beste Koop Hoestdrank
1. Natterman Hoestdrank

Bronchostop Direct Junior

Beste Hoestdrank Kind

2. Bronchostop Direct Junior

Healthypharm Noscapine Hoestdrank

Beste Noscapine Hoestdrank 
3. Healthypharm Noscapine Hoestdrank

Natterman Hoestdrank Nacht

Beste Hoestdrank Nacht
4. Natterman Hoestdrank Nacht

A. Vogel Hoestspray vastzittende hoest

Beste Hoestdrank Vastzittend slijm
5. A. Vogel Hoestspray vastzittende hoest

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste hoestdrank is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

23+ Hoestdranken vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Hoestdrank in 2023?

Alleen de allerbeste producten zijn meegenomen in deze top 5. We hebben meer dan twintig hoestdranken getest op de eigenschappen, werkzame stoffen en het resultaat van deze hoestdranken. Op basis van de uitkomsten hebben we een ultieme top 5 Hoestdranken samengesteld. In deze top 5 vind je alleen de allerbeste en meest efficiënte hoestdranken voor jou, je gezin en je omgeving.

1. Natterman Hoestdrank

Natterman Hoestdrank
 • Voor zowel droge als vastzittende hoest
 • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten
 • Direct verlichting van irritatie
 • Uitsluitend geschikt voor volwassenen

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Natterman Hoestdrank is de nummer één geteste hoestdrank en beste koop! Het is geschikt voor volwassen en voor zowel droge als vastzittende hoesten. Goed om altijd in huis te hebben. Door de unieke samenstelling van deze hoestdrank verlicht het de irritatie en hydrateert, beschermt en smeert het de bovenste luchtwegen.

De Natterman Hoestdrank is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waaronder plantextracten van de weegbree, kaasjeskruid, heemst en grindelia. Deze hoestdrank komt met een duidelijke bijsluiter en is efficiënt en doeltreffend. De prijs ten opzichte van de werkzame stoffen en het resultaat maakt dit de beste koop hoestdrank.

2. Bronchostop Direct Junior

Bronchostop Direct Junior
 • Voor kinderen vanaf één jaar en brengt directe verlichting
 • Voor alle soorten hoest 
 • Kan ook door volwassenen gebruikt worden 
 • Kan voor sommige kinderen lastig zijn om in te nemen, maar te verdunnen met water en te mengen met thee

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De beste hoestdrank voor kinderen is de Bronchostop Direct Junior. Deze zeer doeltreffende hoestdrank is veilig in gebruik voor kinderen vanaf één jaar. Het zorgt voor directe verlichting van elke hoest bij kinderen en kalmeert de hoestreflex bij kriebel-, vastzittende en prikkelhoest. Het ontstoken slijmvlies wordt als het ware met een balsem bedekt. Een van de ingrediënten is honing, dit in combinatie met de overige natuurlijke ingrediënten werkt zeer doeltreffend en snel.

Hoewel deze hoestdrank ontwikkeld is voor kinderen, kan deze ook door volwassenen gebruikt worden en dit met eenzelfde effect. Dit vanwege de effectieve werking, natuurlijke ingrediënten, omdat het te gebruiken is door iedereen in het gezin en een goede prijs heeft voor wat dit product biedt.

3. Healthypharm Noscapine Hoestdrank

Healthypharm Noscapine Hoestdrank
 • Direct effectief en verlichtend 
 • Minder nodig voor een snel resultaat ten opzichte van andere hoestdranken 
 • Beste hoestdrank voor kriebelhoest 
 • Uitsluitend voor droge en kriebelhoest

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Healthypharm Noscapine Hoestdrank is de best geteste noscapine hoestdrank en beste hoestdrank tegen kriebelhoest. Deze super efficiënte hoestdrank is uitsluitend geschikt voor volwassenen met een droge of kriebelhoest. Omdat de Healthypharm Noscapine Hoestdrank een medisch geneesmiddel is, dien je vooraf altijd de bijsluiter te raadplegen. Is een noscapine hoestdrank exact wat jij nodig hebt? Kies dan voor deze, want direct na start voel je enorme verlichting van de kriebel en droge hoest.

Je hoeft de Healthypharm Noscapine Hoestdrank niet lang te gebruiken, sterker nog, voor een perfect resultaat stop je direct als de klachten voorbij zijn. Is jouw hoest weg, maar denk je dat dit echt nog niet kan. Zo snel? Mis! Met de Healthypharm Noscapine Hoestdrank ben je in een mum van tijd van je droge en kriebelhoest af en stop dan direct met het innemen. Bewaar het op een juiste plek, wellicht loop jij of een van je gezinsleden snel weer een (droge) verkoudheid op!

4. Natterman Hoestdrank Nacht

Natterman Hoestdrank Nacht
 • Geschikt voor alle soorten hoesten
 • Zorgt voor verlichting van hoesten in de nacht en daarmee een betere nachtrust 
 • Voordeliger in prijs dan alle andere hoestdranken 
 • Niet geschikt voor gebruik gedurende hoesten op de dag 

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De beste hoestdrank voor de nacht is de Natterman Hoestdrank Nacht. Natterman komt uit alle testen ook als beste hoestdrank merk. Het is geschikt voor volwassenen die door hun hoest geen goede nachtrust hebben. Ook deze hoestdrank van Natterman is voor alle hoesten, zoals droge, kriebel en vastzittende hoesten. Het werkt verzachtend en vermindert het hoesten. Hiermee zorgt het voor een betere nachtrust.

Door de specifieke samenstelling van uitsluitend natuurlijke ingrediënten heeft het een smerend, hydrateren en beschermd effect op de slijmwegen van de bovenste luchtwegen. Door de toevoeging van kamille extract is het extra efficiënt en rustgevend in de nacht. Het is glutenvrij en vrijwel door iedere volwassenen te gebruiken. Het maakt overtollig slijm los en helpt snel en doeltreffend de hoest te laten verdwijnen. 

5. A. Vogel Hoestspray vastzittende hoest

A. Vogel Hoestspray vastzittende hoest
 • Natuurlijke ingrediënten die snel en effectief werken
 • Voor volwassen en kinderen vanaf 3 jaar 
 • Zeer eenvoudig in gebruik en om te doseren 
 • Relatief kleine inhoud per verpakking door meer efficiëntie per spray

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

In de vijfde en laatste categorie: Beste hoestdrank vastzittend slijm is als beste uit de test gekomen de A. Vogel Hoestspray vastzittende hoest. Deze spray is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en volwassenen die last hebben van een vastzittende hoest. Geef je de voorkeur aan een milder product met natuurlijke ingrediënten in plaats van noscapine? Of heb je moeite met het innemen van een authentieke hoestdrank? Dan is deze spray zeer efficiënt.

De spray is eenvoudig te gebruiken en doeltreffend. Het slijm bij vastzittende hoest is vaak taai en dik, waardoor het moeilijk op te hoesten is. Deze spray helpt je hierbij en zorgt voor een snelle verlichting van je vastzittende hoest. Zoals ook voor noscapine hoestdrank geldt, is de A. Vogel Hoestspray een medisch hulpmiddel en dien je de bijsluiter goed te lezen voor gebruik.


Top 10 Hoestdranken

Waar kun je het beste hoestdrank kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste hoestdrank van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte hoestdranken bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 hoestdranken!


Hoestdrank kopen? Hier moet je op letten!

AnalyseNederland heeft met veel plezier de allerbeste hoestdranken voor je getest en deze top 5 samengesteld. Vraag jij je af waar je op moet letten, bijvoorbeeld welk voordeel moet een hoestdrank bieden en wanneer mag je het wel of niet gebruiken? Let op de volgende eigenschappen, dan weet je welke hoestdrank geschikt is voor jou en je gezin en waar je medisch advies kunt vragen bij twijfel. 

Natuurlijke ingrediënten, gluten- en lactose-allergieën

Voel jij je prettiger bij het gebruik van alleen natuurlijke ingrediënten of heb je een gluten- of lactose-allergie? Dan zijn onder meer de producten van Natterman een uitstekende keuze. Hierin zitten uitsluitend natuurlijke ingrediënten en er is rekening gehouden met veel voorkomende allergieën. Voor iedereen is er een goede hoestdrank. Wil je advies? Vraag dan naar hoestdrank bij de apotheek. Je vindt hier dezelfde merken en krijgt advies op maat van een medisch specialist.

Een hoestdrank voor jou of het hele gezin

Zoek je een hoestdrank voor jezelf of wil je een hoestdrank in huis voor het hele gezin? Alle hoestdranken voor kinderen kunnen door volwassenen gebruikt worden, maar andersom geldt dit niet. Omdat geen hoest hetzelfde is, wordt daarom ook aangeraden een hoestdrank in huis te hebben die geschikt is voor alle typen hoesten. Zo heb je geen nood als er iemand in het gezin een vervelende hoest heeft!

Kies voor wetenschap 

Bij iedere hoestdrank vind je een bijsluiter. Hoestdrank is dan ook een medisch hulpmiddel, of deze nu mild of sterk is. Kies niet zomaar voor bijvoorbeeld een Kruidvat hoestdrank, maar lees goed de bijsluiter en kies een hoestdrank die medisch bewezen effectief is. 


Veelgestelde vragen

Hoe lang moet je hoestdrank gebruiken?

Het advies is om na een paar dagen geen hoestdrank meer te gebruiken. Als het goed is zijn de positieve effecten al zichtbaar. 

Wat moet je doen als je moet hoesten voor het slapen?

Je kan natuurlijk hoestdrank gebruiken, maar een andere goede manier is om met 2 kussens te slapen. Zo krijg je meer lucht naar binnen en daardoor hoest je minder

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>