Onze favoriete Elektrische Scooter

IVA E-GO S4

IVA E-GO S4

Wat is de beste elektrische snorscooter en welke is de beste bromscooter? Na veel testen en analyseren is er voor beide versies één absolute winnaar. De titel beste elektrische scooter 2023 gaat naar de IVA E-GO S4. Deze scooter is voorzien van een krachtige motor, uitneembare accu en heeft nauwelijks onderhoud nodig. De beste koop en de hoogste kwaliteit tegen een aangename prijs! Zoek je een elektrische scooter, kijk dan direct naar de IVA E-GO S4!

Er is een groot aanbod aan elektrische scooters, maar hoe weet je welke scooter het beste bij jou past? AnalayseNederland, de toonaangevende specialist in het vergelijken en onderzoeken van diensten, product reviews en het maken van analyses, heeft uitgebreid voor je getest. We hebben onder meer de kenmerkende eigenschappen, prijzen en reviews van het aanbod in elektrische scooters vergeleken, onderzocht en voor je op een rij gezet.


In dit artikel gaan we verder in op de uitkomst van de testen en analyses. Lees over de onderscheidende kenmerken, de voor- en nadelen van deze elektrische scooters en wat de beste keuze voor jou is.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Elektrische Scooters uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Elektrische Scooters

IVA E-GO S4

Beste Koop Elektrische Scooter
1. IVA E-GO S4

IVA E-GO S4 SPECIAL

Beste Elektrische Scooter met Windscherm

2. IVA E-GO S4 SPECIAL

IVA E-GO S3 SPECIAL

Beste Brede Elektrische Scooter
3. IVA E-GO S3 SPECIAL

SENZO BALANCE

Beste Budget Elektrische Scooter
4. SENZO BALANCE

IVA E-GO S5 WIT DELIVERY

Beste Bezorg Elektrische Scooter
5. IVA E-GO S5 WIT DELIVERY

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste elektrische scooter is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

14+ Elektrische Scooters vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Elektrische Scooter in 2023?

We hebben meer dan honderd elektrische scooters voor je getest en geanalyseerd om een ultieme top 5 samen te kunnen stellen. Alleen de allerbeste elektrische scooters en merken staan in deze top 5. De elektrische scooters in deze ultieme toplijst hebben een of meerdere unieke eigenschappen, waardoor ze de beste van hun categorie zijn!

1. IVA E-GO S4

IVA E-GO S4
 • Zeer krachtige en betrouwbare Bosch motor
 • Uitneembare accu voor comfort, gemaakt van lithium waardoor duurzaam en snel opgeladen
 • Alarm en Wireless key systeem 
 • Wordt geleverd in de basis zonder windscherm, maar kan als optie toegevoegd worden

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De IVA E-Go S4 is de beste koop elektrische scooter 2023 en dit zowel in de categorie beste elektrische scooter 45 km/h als 25 km/h titel. Deze scooter is perfect voor dagelijks gebruik, woon-werk- en schoolverkeer. De krachtige Bosch motor is uiterst betrouwbaar en met een uitneembare lithium accu kan je overal opladen. Je hebt geen gedoe met sleutels, want de IVA E-Go komt met een wireless key. 

Met een actieradius van 80 kilometer voor het 25 km/h model en 60 kilometer voor het 45 km/h model geeft de IVA E-Go S4 een zeer goed bereik. Deze elektrische scooter is wendbaar en licht, voorzien van EBS (electronic brake system), een sterke titanium swingarm voor extra stabiliteit en ook uitstekend geschikt voor twee personen.

2. IVA E-GO S4 SPECIAL

IVA E-GO S4 SPECIAL
 • Heeft alle voordelen van de Beste koop elektrische scooter en extra een windscherm en stijlvol luxe zadel 
 • Beste elektrische scooter volgens de ANWB 
 • Extra veilig op de weg met EBS (electronic brake system) 
 • Met 57 kilogram iets zwaarder dan de IVA E-GO S4, maar nog steeds moeiteloos manoeuvreren

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De IVA E-GO S4 Special is getest als beste windscherm elektrische scooter en heeft nog een titel: Beste elektrische scooter voor 2 personen. Deze scooter is perfect voor de dagelijkse gebruiker, waaronder woon-werkverkeer. Door zijn gedetailleerde, strakke, luxe en stijlvolle uitstraling is deze elektrische scooter ook zeer geschikt voor zakelijk gebruik en klantbezoeken. Het is een echte blikvanger. 

Qua veiligheid is het een topper door het EBS remsysteem, de comfortabele rugsteun voor de bijrijder en het duidelijke LCD scherm. Het stijlvol ontworpen windscherm houdt je uitstekend vrij van wind en regen. Kortom, naast alle voordelen van kleine broertje de IVA E-GO S4 krijg je bij deze S4 Special ook waar voor je geld. Een prachtig design, krachtige motor, grote actieradius en veilige elektrische scooter uitgeroepen tot beste elektrische scooter door de ANWB!

3. IVA E-GO S3 SPECIAL

IVA E-GO S3 SPECIAL
 • Betrouwbaar en voorzien van extra krachtige Bosch motor van 2.000 watt 
 • Valbeugels ter bescherming
 • Grote actieradius en uitneembare lithium snellaad batterij (binnen 2-4 uur volledig opgeladen) 
 • Het stijlvolle windscherm is iets hoger dan die van de IVA E-GO S4 Special 

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De beste brede elektrische scooter is de IVA E-GO S3 Special. De IVA E-GO is zonder meer dan ook als beste elektrische scooter merk uit de testen gekomen. Het is voorganger van de S4 Special en heeft hetzelfde luxueuze en comfortabele zadel en stijlvol windscherm, maar de motor is krachtiger. Met 2.000 watt trek je behoorlijk fel op! 

Deze scooter is perfect voor dagelijks gebruik en vraagt om een avontuurlijke rijder. Daarnaast onderscheidt dit model zich door de valbeugels, wat het een brede elektrische scooter maakt. De actieradius is uitstekend en gelijk aan de S4 modellen. Ook de S3 Special van het beste elektrische scooter merk is een uitstekende koop door zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid. 

4. SENZO BALANCE

SENZO BALANCE
 • Onderhoudsvrije koolborstelloze elektromotor en prima actieradius
 • Inclusief topkoffer voor meer opbergruimte
 • Dubbele achtervering 
 • Iets lager motorvermogen van 500 watt, waardoor de Senzo Balance iets rustiger optrekt

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De beste budget elektrische scooter van 2023 is de Senzo Balance. Aan deze terechte nummer 4 in de lijst heb je een goede elektrische scooter tegen een voordelige prijs. Het is een goede keuze voor jou die graag in de vrije tijd, naar werk of naar school alle gemakken van een elektrische scooter wil hebben, maar geen super snelheid verwacht. 

Met de onderhoudsvrije 500 watt motor kom je overal, maar het optrekken gaat rustig. De actieradius is goed met een bereik van 60 kilometer voor de snorfiets (25 km/u) en 50 kilometer voor de bromfiets (45 km/h). De Senzo Balance komt met het Wireless key systeem, LED verlichting voor en achter en een standaard topkoffer voor meer opbergruimte. Absoluut de beste koop als je op zoek bent met een iets kleinere portefeuille.

5. IVA E-GO S5 WIT DELIVERY

IVA E-GO S5 WIT DELIVERY
 • Super krachtige en betrouwbare Bosch motor van 3.000 watt 
 • Alle voordelen van de S3, S4 én titanium achterbrug voor optimale wegligging 
 • Dynamisch en stijlvol windscherm 
 • Alleen beschikbaar als bromscooter (45 km/u) 

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Last, but not least! Op het gebied van echte werkpaarden is als beste bezorg elektrische scooter de IVA E-GO S5 Delivery uit de test gekomen. Met een prijzenswaardig vermogen van 3.000 watt is dit een zeer krachtige scooter. De Bosch motor is net als bij de andere modellen erg betrouwbaar en onderhoudsvrij. 

Dit stille en snelle werkpaard brengt jou en jouw producten in een mum van tijd overal. Het is een intensieve werkscooter met een actieradius van ongeveer 60 kilometer en de Samsung lithium-ion accu is binnen 4-6 uur volledig opgeladen. Tot slot heeft deze elektrische bezorgscooter een stevige titanium achterbrug voor een optimale wegligging.


Top 10 Elektrische Scooters

Waar kun je het beste een elektrische scooter kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste elektrische scooter van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte elektrische scooters bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 elektrische scooters!


Elektrische Scooter kopen? Hier moet je op letten!

Het is geen toeval dat vier van de vijf best geteste elektrische scooters uit deze ultieme lijst van het merk IVA E-GO zijn. De kenmerken en eigenschappen van dit merk zijn van de allerbeste kwaliteit en dit tegen de beste prijs. Let daarom goed op de volgende kenmerken als jij kiest voor de elektrische scooter die perfect past bij jou!

Voor woon-werkverkeer of voor het bedrijf

Gebruik je de scooter om dagelijks op je bestemming te komen of wil je dat de scooter ook een visitekaartje is? Het verschil in prijs tussen een goed uitziende scooter en een stijlvolle blikvanger is relatief laag. Denk hier bij aanschaf dus goed over na, zodat je later geen spijt krijgt.

Comfort voor een of twee personenen

Wil je een scooter alleen voor jezelf of rijdt er ook weleens iemand mee? De veiligste en meest comfortabele scooters voor twee personen bieden een rugsteun voor je passagier. Let hier dus op bij aanschaf, want later installeren kost vaak meer dan bij aankoop voor een luxere variant gaan.

Welke snelheid en actieradius

Wil je een scooter waarbij een helm verplicht is of wil je dit niet? Of is het voor jou belangrijk een groter bereik in kilometers te hebben in plaats van de snelheid? Dan zijn dit de voornaamste aandachtspunten bij het kiezen van de beste elektrische scooter 25 km/h of de 45 km/h voor jou. Kies sowieso voor een duurzame en betrouwbare motor en een snel op te laden accu. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, ongeacht de snelheid van je scooter!


Veelgestelde vragen

Hoe ver kun je rijden met een elektrische scooter?

Hoe ver je kunt rijden met een elektrische scooter ligt aan welk model je hebt. Over het algemeen tussen de 35 en 70 kilometer. Daarna moet hij opgeladen worden.

Is een Elektrische Scooter goedkoper?

Op dit moment is een elektrische scooter duurder dan een benzine scooter. Alleen zijn de brandstof kosten een stuk lager. Waardoor hij op de lange termijn goedkoper is.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>