Wat is de beste Dweil?

Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo

Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo
Uit onze analyse is gebleken dat de Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo de beste koop optie van dit moment is. Deze dweil beschikt namelijk over een compleet systeem waarin alles zit dat jij nodig hebt. Daarnaast heeft hij wieltjes en een inhoud van wel 6 liter. 

Kortom, voor deze prijs een absolute aanrader. 

Wordt jij helemaal gek van de vieze vloer in jouw huis en ben jij op zoek naar een zeer goede dweil?

Dan zit je hier aan het goede adres. Dweilen zijn ontzettend handig om vloeren en andere oppervlakken gemakkelijk schoon- en vlekvrij te krijgen.

Omdat niet alle dweilen even goed zijn hebben wij van AnalyseNederland.nl een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij hebben wij tientallen dweilen onderworpen aan de ultieme test. In dit artikel ontdek je daarom de beste opties van dit moment.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste opties uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Dweilen van 2023

Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo
Beste Koop Dweil

1. Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo

Vileda Turbo 2in1 Mopset
Beste dweilsysteem

2. Vileda Turbo 2in1 Mopset

Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01
Beste dweil en stofzuiger

3. Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01

Nordic Stream Vloerwisser
Beste dweil voor pvc

4. Nordic Stream Vloerwisser

Spray mop - Schoonmaak dweilsysteem
Beste dweil houten vloer

5. Spray mop - Schoonmaak dweilsysteem

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste dweilen zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

23+ dweilen vergeleken

48+ ervaringen gecheckt

13+ uur onderzoek


Welke dweilen zijn het beste?

Wil je een goede dweil kopen, maar weet je niet waar je jouw zoektocht moet beginnen? Dan is onderstaande sectie voor jou!

Hieronder vind je een overzicht van onze top-5 favoriete dweilen van dit moment. Al deze dweilen hebben we getest, vergeleken en beoordeeld en wat ons betreft zijn dit de beste opties op dit moment. 

1. Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo

Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo
 • Beschikt over 360°-cardangewricht voor gemakkelijk zigzag
 • De trolly beschikt over Trolley met 360°-wielen voor gemakkelijk transport
 • Comfortabele draaggreep met steelhouder
 • Beschikt niet over sprayfunctie
 • Enkel ronde kop

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De dweil die het best uit onze test is gekomen, en die ook de beste dweil volgens de consumentenbond is, is de Clean Twist Disc Mop Ergo van het merk Leifheit.

Deze topkwaliteit dweil scoort met name erg hoog vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en zijn elegante design. De dweil is geschikt voor alle type vloeren en beschikt over diverse hulpstukken waardoor je voor elke situatie over het juiste materiaal beschikt.

De dweil ligt comfortabel in de hand en beschikt over een handige flexibele kop, waardoor je gemakkelijk elke lastig te bereiken plek kunt reinigen. 

2. Vileda Turbo 2in1 Mopset

Vileda Turbo 2in1 Mopset
 • Hoogwaardige microvezel doek
 • Antispatrand voor het voorkomen van knoeien
 • Zeer ergonomisch
 • De emmer bevat geen wieltjes
 • Geen sprayfunctie

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Turbo 2in1 Mopset van het merk Vileda komt uitstekend uit de beste dweil test en scoort goed op tal van kenmerken. De dweil onderscheidt zich van andere dweilen vanwege zijn hoge kwaliteit microvezel doek en handige antispatrand, waarmee je voorkomt dat er water buiten de emmer spat.

De dweil komt ook uitstekend uit de test vanwege zijn compacte en minimalistische design. De emmer kan gemakkelijk verplaatst worden en leeggegooid worden, zonder spetteren en lekkend water. De dweil is daarnaast zeer ergonomisch en is gemakkelijk te verstellen.

3. Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01

Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01
 • Zowel stofzuigen als dweilen mogelijk
 • Handige LED-verlichting voor optimaal zicht
 • Beschikt over AquaBoost-technologie voor het verwijderen van hardnekkige vlekken
 • Maakt redelijk veel lawaai

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een zeer geavanceerde optie? Dan is de SpeedPro Max Aqua FC6904/01 van Philips een goede keuze voor jou. De Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 is zowel een dweil als een stofzuiger, waardoor je met dit apparaat zorgt voor een zeer grondige reiniging.

Het apparaat wordt geleverd met diverse onderdelen, waardoor je gemakkelijk overal bij kunt. Ook beschikt de Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 over een kop met LED-verlichting, waardoor je gemakkelijker doelgericht te werk kunt gaan en je altijd zorgt voor een stralend resultaat.

4. Nordic Stream Vloerwisser - Microvezel dweil met steel

Nordic Stream Vloerwisser
 • Te gebruiken voor elk type opzetstuk
 • Handig Quick Click Systeem
 • Hoge kwaliteit microvezeldoek
 • Zonder emmer en opzetstukken

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Vloerwisser - Microvezel dweil met steel van het merk Nordic Stream is een echte krachtpatser onder de microvezel vloerwisser modellen en behoort dan ook zeker thuis in de lijst aan best geteste optiesvan dit moment.

De Nordic Stream Vloerwisser komt met name goed uit de dweil test vanwege het geavanceerde Quick Click System. Dankzij deze innovatie kun je gemakkelijk het uiteinde van de vloerwisser vervangen met een accessoire dat voor jouw situatie van pas kan komen.

Hierdoor is de Nordic Stream Vloerwisser zeer multifunctioneel en inzetbaar voor elke klus.

5. Aurora Spray mop - Schoonmaak dweilsysteem 

Spray mop - Schoonmaak dweilsysteem
 • Handige sprayfunctie
 • Zeer ergonomisch
 • Niet uitschuifbaar
 • Niet geschikt voor elk vloertype

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Met de innovatieve spray mop dweil van Aurora wordt het dweilen van je woning een stuk leuker en makkelijker. Deze optie van het merk Aurora is zeer comfortabel in gebruik en beschikt over tal van handige functies, waardoor het schoonmaken nog makkelijk wordt.

Zo hoef je met deze optie geen emmer met je mee te slepen en kun je dankzij de flexibele kop overal gemakkelijk bij. De dweil is daarnaast gemakkelijk bij te vullen met een schoonmaak product naar keuze en beschikt over een meegeleverde microvezel doek die je kunt uitwassen.


Top 10 Dweilen

Hieronder vind je de top 10 meest verkocht dweilen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 dweilen!


Waar moet je op letten bij het kopen van een dweil?

Veel consumenten vragen zich af ‘welke dweil past het beste bij mij’? Er zijn tal van verschillende dweil systemen, en elk type heeft zo zijn voor- en nadelen. Het kiezen van een goede dweil is dan ook vaak een lastige en vervelende opgave.

Voordat je kiest voor een bepaald product s het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Hiermee voorkom je dat je een model koopt dat niet goed bij jouw wensen aansluit. Houd bij het kopen van een dweil rekening met de onderstaande eigenschappen.

1. Uitwringsysteem

De verschillende dweilen verschillen onderling vaak in het type uitwringsysteem. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen die je met de hand moet uitwringen, of producten die beschikken over een emmer met uitwringssysteem, zoals middels een pedaal of via een spiraal systeem.

Ook zijn er producten met een droge doek die niet nat gemaakt hoeft te worden en daardoor ook niet uitgewrongen hoeft te worden, zoals een dweil met spray functie. Deze modellen kunnen droog gebruikt worden.

2. Accessoires

Bekijk voordat je een dweil koopt welke accessoires meegeleverd worden met de dweil. Bekijk bijvoorbeeld welk opzetkop het product heeft (een ronde of een rechthoekige) en of je deze eventueel kunt vervangen met een ander type kop.

Bekijk ook bij de aankoop goed of de doek van de dweil eventueel wordt meegeleverd en of er wellicht andere accessoires meegeleverd worden die voor jouw situatie van pas kunnen komen.

3. Gebruiksvriendelijkheid

Een belangrijke criteria in het aankoopproces van een dweil is uiteraard de gebruiksvriendelijkheid van het product. Bekijk of je de lengte van de dweil kunt verstellen naar jouw persoonlijke voorkeuren en bekijk of de dweil beschikt over een steel met goede grip.

Hoe comfortabeler de dweil, hoe eenvoudiger het dweilen wordt en hoe beter je resultaat. Bekijk daarnaast ook of het product gemakkelijk te vervoeren en op te bergen is.

Bekijk bijvoorbeeld of de emmer van de dweil beschikt over wieltjes, een handig handvat of over een eventueel anti-knoei systeem.

4. Formaat emmer

Bekijk voordat je een dweil koopt altijd goed hoe groot de inhoudt is van de emmer, indien de dweil beschikt over een emmer. Indien je beschikt over een grote woning is het altijd aan te raden om te kiezen voor een dweil en emmer met grote inhoudt. Voor kleinere woningen kun je gerust kiezen voor een kleiner en compacter exemplaar.

5.Design en budget

Uiteraard speelt het design en het budget van een dweil ook een belangrijke rol in het aankoopproces. De prijzen van dweilen zijn vaak erg uiteenlopend. Neem hierbij in acht dat een duur exemplaar niet altijd veel beter is. Kies daarom niet automatisch voor het meest dure exemplaar, maar kijk goed welke eigenschappen daadwerkelijk voor jou van belang zijn.


Veelgestelde vragen

Wat is beter mop of dweil?

Afhankelijk van wat jij voor vloer hebt is een dweil of juist een mop beter om te gebruiken. Wil jij dagelijks jouw vloer reinigen? Dan raden wij een microvezelmop aan in plaats van een katoenen mop. Dit komt doordat deze het vuil sneller opneemt en beter vasthoudt.

Wat is het beste om te dweilen?

Het antwoord op deze vraag is volledig persoonsgebonden. Zo geeft de ene persoon de voorkeur aan een dweil die ergonomisch verantwoord is terwijl de ander juist een dweil- stofzuigercombinatie wilt. In ons artikel ontdek je de verschillende opties en welke optie het beste bij jou past!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>