Onze favoriete Airco

Inventum AC901

Inventum AC901

De beste airco volgens ons is de Inventum AC901. Deze airco kan ruimtes tot 80 m2 probleemloos koelen. Bovendien kan het apparaat ook de lucht ontvochtigen of dienstdoen als ventilator. De airco is dus multifunctioneel en dat voor een hele schappelijke prijs (het apparaat is één van de goedkoopste uit onze test).

Ben jij die hete zomers ook zo zat? Dan kan een airco dé oplossing zijn! We hebben verschillende airco's getest op diverse criteria om zo voor jou de vijf beste apparaten te selecteren. Zo zie je in één oogopslag wat een goede airco, nee dé beste airco van 2023 is.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Airco's uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Airco's

Inventum AC901

Beste Koop Airco
1. Inventum AC901

Mobiele Airco Aironex

Beste Stille Airco

2. Mobiele Airco Aironex

AEG AXP34U338HW

Beste Multifunctionele Airco
3. AEG AXP34U338HW

Auronic Mobiele Airco

Beste Airco Afstandsbediening
4. Auronic Mobiele Airco

NIVADA Portable Mini Airco

Beste Kleine Airco
5. NIVADA Portable Mini Airco

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste airco is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

17+ Airco's vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Airco in 2023?

Wij, van AnalyseNederland.nl, hebben verschillende airco's getest aan aan de hand van deze test een ultieme top 5 gemaakt van de beste airco's van dit moment.

1. Inventum AC901

Inventum AC901
 • Beschikt over een timer
 • 3 verschillende standen
 • 5 jaar garantie
 • Kan redelijk luid zijn

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Dit is het beste airco merk uit onze test. Deze mobiele airco is vooral geschikt voor wie snel verkoeling zoekt in huis. Eventueel is dit apparaat ook in te zetten voor grotere ruimtes (maximaal 80 m3).

Een paar grote voordelen van deze airco zijn: dat dit apparaat voorzien is van een timer. Hierdoor kun je de airco aanzetten voordat je gaat slapen, zodat je slaapkamer heerlijk koel is. Hij schakelt dan vanzelf uit. Een ander groot voordeel is dat de airco 3 standen heeft: koelen, ontvochtigen en ventileren. Is je huis te vochtig, of je hebt liever een verkoelend briesje, dan kan dit apparaat dit ook voor je oplossen. Inventum geeft maar liefst 5 jaar garantie! Gaat het apparaat binnen 5 jaar stuk, dan kun je deze gewoon bij Inventum laten repareren.

Natuurlijk zijn er ook nadelen: de airco maakt 65 DB geluid. Sommige mensen zouden dit als storend kunnen ervaren. De afvoerslang is maar 1 meter lang, dat is aan de korte kant om echt lekker flexibel te zijn.

2. Mobiele Airco Aironex

Mobiele Airco Aironex
 • Kan ook verwarmen
 • Hij is eco vriendelijk
 • Beschikt over energielabel A
 • Aan de duurder kant

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ook dit is een goede mobiele airco voor in huis. Het apparaat koelt ruimtes tot zo'n 40 m3.
Een aantal voordelen: deze airco kan naast koelen ook verwarmen. Fijn dus als je in de winter een ruimte snel warm wilt hebben. Verder is deze airco ook goed voor het milieu: het koudemiddel R290 is eco-vriendelijk en hij heeft energielabel A.
Een aantal nadelen: de airco is behoorlijk aan de prijs, het scheelt ruim 200 euro met de winnaar uit de test. Het afdichtingssysteem is niet geschikt voor kiep- en kantelramen. Je zult dan een extra systeem moeten aanschaffen.

3. AEG AXP34U338HW

AEG AXP34U338HW
 • Multifunctioneel
 • Maakt gebruik van koelmiddel R290
 • Je hebt een lang snoer
 • Relatief groot

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Deze airco is ook juist geschikt voor een ieder die verkoeling zoekt in huis op hete dagen. Het apparaat kan, net zo als de nummer 2 van de lijst, ruimtes tot 40 m2 koelen.
Ook hier zitten diverse voordelen aan:
Deze airco kan naast koelen ook verwarmen en ontvochtigen, dus kun je hem ook in de winter gebruiken om je kamer snel warm te krijgen of het vocht uit je huis te trekken. Ook deze airco gebruikt het koelmiddel R290, wat 99,8% beter is dan het normale koelmiddel R410a. Het snoer van deze airco is ruim 1,80 meter, wat de verplaatsbaarheid van het apparaat ten goede komt.
Natuurlijk zijn er ook nadelen. Zo wordt de airco niet geleverd met een afdichtingskit voor het raam. Dat moet je apart aanschaffen of zelf iets in elkaar fröbelen. Een ander nadeel is dat de airco relatief groot (en daarmee onhandig en lastiger te verplaatsen) is.

4. Auronic Mobiele Airco

Auronic Mobiele Airco
 • 4 standen om je huis te verkoelen
 • Alles in te stellen via de afstandsbediening
 • Een lange snoer
 • Kan alleen verkoelen

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Een airco om je huis met warme zomerdagen te verkoelen (kan ruimtes van 5 tot 25 m2 aan).
Een aantal voordelen zijn: dat de airco maar liefst 4 standen heeft: koelen, ventileren, ontvochtigen en slaapstand (de temperatuur gaat met 1 graden per uur omhoog, dus geen enorme temperatuurschommelingen). Verder kun je de timer instellen op 1 tot 24 uur. Het apparaat doet zijn werk dus precies wanneer jij wilt. De airco heeft een snoer van 1,80 meter en is dus makkelijk te verplaatsen.
Natuurlijk zijn er ook nadelen te benoemen: er zit geen losse opvangbak voor het water, dat maakt dat het best wel geknoei is om de bak te legen. Verder kan het apparaat niet voor verwarmen gebruikt worden, al is deze functie natuurlijk een luxe.

5. NIVADA Portable Mini Airco

NIVADA Portable Mini Airco
 • Zeer energiezuinig
 • Een klein model
 • Maakt weinig geluid
 • Kan alleen kleine kamers verkoelen

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Voor iedereen die verkoeling zoekt in hus of onderweg, is deze draagbare airco een must. Hij is klein en licht en dus eenvoudig mee te nemen.
De voordelen: deze airco heeft qua energielabel A+, dit is verreweg de zuinigste airco uit de test. Het apparaat is goedkoop: nog geen 50 euro. Het geluid wat deze airco maakt is slecht 25 DB, dat is aanzienlijk zachter dan de andere airco's uit de test.
De nadelen: deze airco kan maar kleine ruimtes koelen (maximaal 25 m2), omdat het een draagbaar model is. Ook heeft deze airco geen (luxe) verwarmingsfunctie.


Top 10 Airco's

Waar kun je het beste airco kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste airco van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte airco's bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 airco's!


Airco kopen? Hier moet je op letten!

Wil je een mobiele airco kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten als je de beste airco wilt uitkiezen:

Budget

In deze dure tijden is het geld wat je te besteden hebt niet oneindig. Daarom is het goed om te kijken wat je uit wilt geven aan een airco. Een goed hulpmiddel hierbij kunnen vergelijkingstesten zijn.

Isolatie

Voordat je een airco koopt, kijk dan eerst even hoe goed de ruimte die je wilt koelen geïsoleerd is. Hoe beter de isolatie is, hoe minder hard de ruimte gekoeld hoeft te worden. Dan heb je dus ook een minder sterke (en goedkopere?) airco nodig.

Duurzaamheid

Een airco is over het algemeen een energieverslindend apparaat. Een laag energielabel is dus erg belangrijk. Verder is het goed om te checken met welk koudemiddel de airco koelt. Het middel R290 is stukken beter voor het milieu dan het middel R410a. Door op dit soort zaken te letten kan je de impact op het milieu flink beperken!


Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een airco per dag?

Hoeveel stroom een airco gebruikt licht natuurlijk eraan hoe groot en zuinig hij is. Maar je bent ongeveer 0,22 euro kwijt per uur als de airco aan staat.

Kan een airco het hele huis verkoelen?

De meeste airco's hebben niet de kwaliteit om het hele huis te verkoelen. Meestal kunnen ze een kamer heel goed verkoelen. Mocht je hele huis verkoeld moeten zijn dan heb je meerdere airco's nodig.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>