Onze favoriete 3D Printer

Creality Ender-3 PRO - 3D Printer

Creality Ender-3 PRO - 3D Printer
Wij van AnalyseNederland hebben onderzoek gedaan naar de beste 3D printers van 2023. Uit deze analyse is gebleken dat de Creality Ender-3 PRO - 3D Printer de beste optie van dit moment is.

De Creality Ender-3 PRO - 3D Printer beschikt namelijk over een uitstekende kwaliteit, heeft een groot bouwvolume en is zeer accuraat. Deze goede kenmerken en nog veel meer ontvang jij voor een relatief lage prijs.

Niet voor niets is de Creality Ender-3 PRO - 3D Printer uitgeroepen tot beste koop 3D printer van 2023. Meer weten? Klik dan op de onderstaande button!

Een 3printer is een apparaat dat drie dimensionale objecten kan maken door lagen materiaal op te bouwen. Het kan worden gebruikt om allerlei verschillende objecten te maken, van kleine 3D-gedrukte speelgoedfiguren tot ingewikkelde medische hulpmiddelen. 

Z'n 3D printer wordt aangestuurd door computerprogramma's waardoor je helemaal zelf kunt bepalen wat je wilt maken. 3D printers worden steeds populairder en daarom komen er ook steeds meer modellen op de markt. Dit maakt het aanschaffen van de beste optie een zeer lastige klus.

Wij van AnalyseNederland helpen jou daarom graag bij het maken van de beste keuze. Na tientallen 3D printers geanalyseerd te hebben, weten wij namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn. In dit artikel ontdek je de 5 beste opties van dit moment en waar je op moet letten bij aanschaf.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste 3D printers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste 3D Printers van 2023

Creality Ender-3 PRO - 3D Printer
Beste Koop 3D printer

1. Creality Ender-3 PRO - 3D Printer

Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer
Beste 3D printer voor beginners

2. Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer

Creality Ender 3 - 3D Printer - Grijs
Beste 3d printer onder 500 euro

3. Creality Ender 3 - 3D Printer - Grijs

Bresser 3D Printer - Raptor
Beste 3d printer voor modelbouw

4. Bresser 3D Printer - Raptor

3D&Print® 3D-Printer Starterspakket
Beste goedkope 3d printer

5. 3D&Print® 3D-Printer Starterspakket

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste 3D printers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

10+ 3D printers vergeleken

45+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat zijn de beste 3D printers?

Maar welke 3D printer is het beste? Deze vraag hebben wij vaak voorbij zien komen. Om die reden hebben wij van AnalyseNederland uitvoerig onderzoek gedaan naar wat de beste optie is. Hierbij zijn wij tot de conclusie gekomen dat er maar één echte winnaar is, maar ook zijn er winnaars wanneer er gekeken wordt naar bepaalde criteria.

Hieronder ontdek je daarom de 5 beste 3D printers van 2023. Hierbij maken wij onderscheidt tussen verschillende categorieën en prijsklassen. Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een geschikte optie tussen. Benieuwd welke 3D printer de beste optie voor jou is? Lees dan gauw verder!

1. Creality Ender-3 PRO - 3D Printer

Creality Ender-3 PRO - 3D Printer
 • Beschikt over een zeer groot bouwvolume
 • Stabiele en betrouwbare hardware
 • Zeer accuraat printvermogen
 • Handleiding is niet zeer uitgebreid
 • Kan ingewikkeld zijn voor beginners

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Na het analyseren van tientallen 3D printers kunnen wij concluderen dat de Creality Ender-3 PRO - 3D Printer de beste koop 3D printer van dit moment is. Deze 3D printer scoorde namelijk op meerdere criteria hoge scores en is daarom verkozen tot de beste overal 3D printer van dit moment.

Voordelen van de Creality Ender-3 PRO - 3D Printer zijn bijvoorbeeld het grootte bouwvolume waarover hij beschikt. Verder heeft hij een zeer accuraat printvermogen en voldoet hij aan de industriële kwaliteitsnormen. Het design is zeer eenvoudig en je kunt hem in één handomdraai monteren.

Verder heeft hij een zeer stabiele en betrouwbare hardware en is hij op meerdere gebieden verbetert ten opzichten van de klassieke Ender-3. Al deze voordelen ontvang jij tegen een redelijk schappelijke prijs voor z'n hoge kwaliteit 3D printer. Meer weten? Klik dan op de button hierboven!

2. Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer

Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer
 • Dankzij het slimme ontwerp is hij eenvoudig te monteren
 • Voorzien van een 32-bit Silent Motherboard
 • Dit model bevat een nieuwe XY-axis Tensioner
 • Handleiding is vrij onduidelijk

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een goede 3D printer voor beginners? Dan is de Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer de beste optie voor jou. Deze 3D printer scoorde namelijk zeer hoge scores in deze categorie. Dit komt onder andere door de uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding waarover beschikt.

Daarnaast beschikt de Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer over een middelgroot bouwoppervlakte en worden er bij dit model een accessoire kit, reserve nozzle en USB Stick meegeleverd. Dit model is geschikt om met PLA filament te printen.

De Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer is zeer eenvoudig te bedienen dankzij de draaiknop. Verder kan deze printer zijn werkzaamheden na stroomuitval gelijk weer hervatten. De bed leveling functie van dit model is verbeterd en kan handmatig bedient worden.

3. Creality Ender 3 - 3D Printer - Grijs

Creality Ender 3 - 3D Printer - Grijs
 • Inclusief handtas om hem mee te nemen
 • Beschikt over een 4K ultra HD dual camera
 • Wordt geleverd met een afstandsbediening
 • Handleiding is niet voor iedereen duidelijk

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Zoek jij een zeer goede 3D printer onder de 500 euro. Dan is de Creality Ender 3 - 3D Printer - Grijs een goede optie voor jou. Deze printer beschikt namelijk over zeer voor voordelen voor een relatief lage prijs. Deze 3D printer heeft namelijk een verwarmd printbed en is heel eenvoudig te monteren.

Hierdoor is de Creality Ender 3 - 3D Printer - Grijs ook geschikt voor de beginnende 3D printer gebruikers. Door de geavanceerde instellingen en mogelijkheden is de Creality Ender 3 - 3D Printer - Grijs ook geschikt voor gevorderden 3D printer gebruikers.

Dankzij de resume print-functie kan de 3D printer zijn werkzaamheden weer oppakken na bijvoorbeeld een stroomuitval. De 3D printer print zeer accuraat en is daarom zeer geliefd onder de beginnende- en ervaren 3D printer gebruikers.

4. Bresser 3D Printer - Raptor

Bresser 3D Printer - Raptor
 • Beschikt over een zeer groot printformaat
 • Heeft een ingebouwde WiFi functie
 • Ontzettend eenvoudig te installeren
 • Maakt relatief veel lawaai

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Zoek jij de beste 3D printer voor modelbouw? Dan is de Bresser 3D Printer - Raptor misschien wel iets voor jou. Deze 3D printer beschikt namelijk over een groot printformaat waardoor jij ook grotere objecten kunt printeren.

Verder heeft de Bresser 3D Printer - Raptor een ingebouwde WiFi functie en werkt hij door middel van plug & play. De Bresser 3D Printer - Raptor is dus ontzettend eenvoudig te gebruiken. Dankzij het compacte formaat kun jij deze 3D printer alsnog gemakkelijk opbergen en verplaatsen.

De Bresser 3D Printer - Raptor heeft een zeer accuraat printvermogen en print zeer snel. Het printformaat van deze 3D printer is 100 x 105 x 100 mm. Verder heeft hij een printsnelheid van 40mm/s en kan hij aangesloten worden door middel van een USB kabel, SD-kaart of WiFi verbinding.

5. 3D&Print® 3D-Printer Starterspakket

3D&Print® 3D-Printer Starterspakket
 • Ideaal voor kinderen en beginners
 • Ontzettend goedkoop
 • Beschikt over een zeer hoge pricisie
 • Kwaliteit is goed maar hij voelt vrij fragiel

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als laatste hebben wij de 3D&Print® 3D-Printer Starterspakket geplaatst in onze top 5. Deze 3D printer scoorde namelijk de hoogste score in onze 'beste goedkope 3D printer' categorie. Zo is dit ook gelijk de beste 3D printer onder 100 euro doordat hij zeer scherp geprijsd is.

Voor deze prijs ontvang je dan wel een zeer goede kwaliteit printer welke geschikt is voor zowel kinderen als beginners. Dit model is niet zo geavanceerd zoals de eerder benoemde modellen in onze top 5, maar beschikt wel over de kwaliteit die een beginner of kind verwacht van een goede 3D printer.

Zo is hij stil in gebruik, weegt hij slechts 2kg en beschikt hij over de one key printing functie. Ook is hij eenvoudig te installeren en beschikt hij over een bouwgrootte van 100 x 100 x 100 mm. Meer weten over deze goede 3D printer? Klik dan op de button hierboven!


Top 10 3D printers

Waar kun je het beste 3D printers kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste deurbellen van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte 3D printers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 video 3D printers!


3D printer kopen: hier moet je op letten!

Wil jij een 3D printer kopen, maar heb jij geen idee wat de belangrijkste aandachtspunten zijn? Maak je geen zorgen! Wij van AnalyseNederland helpen jou bij het maken van de beste keuze. Hieronder hebben wij namelijk de belangrijkste criteria voor het aanschaffen van een goede 3D printer voor je op een rijtje gezet.

Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze analyse. Ook zijn deze criteria uitvoerig getest in de beste 3D printer volgens de consumentenbond test. Neem dus zeker even de tijd om deze criteria goed door te lezen en voorkom hiermee een miskoop!

Kwaliteit van de printer

Het belangrijkste om op te letten bij het aanschaffen van een 3D printer is de kwaliteit van een printer. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de bouwkwaliteit van het model en de specificaties waarover hij beschikt. Is hij stevig genoeg, heeft hij draadloze opties etc.

Het is lastig om vooraf de kwaliteit van een 3D printer goed te kunnen beoordelen. Gelukkig beschikken de meeste wat populairdere 3D printers over genoeg beoordelingen om een goede inschatting te kunnen maken. Lees daarom altijd even de reviews.

Printkwaliteit

Ook de printkwaliteit is een zeer belangrijke criteria om rekening mee te houden. Je wilt namelijk wel een 3D printer die accuraat print, een goede resolutie print en verschillende materialen of kleuren kan gebruiken.

Je vindt deze belangrijke criteria vaak in de product omschrijving van een 3D printer. Lees daarom altijd goed de product omschrijving van een 3D printer door voordat je het model zomaar aanschaft.

Prijsklassen

Als derde kun je letten op de prijsklassen van de 3D printers. Hierbij kun je letten op de aanschafprijs van het model, maar ook op de kosten voor het materiaal die hij gebruikt. Niet alle 3D printers kunnen namelijk alle materialen gebruiken waardoor de printer uiteindelijk duurder kan zijn dan verwacht.

Ook moet je letten op de onderhoudskosten van een 3D printer. Zo kan een goedkope 3D printer een goede optie lijken, maar kunnen de onderhoudskosten hoog uitvallen wanneer het model niet van een goede kwaliteit is gemaakt.

Gebruiksgemak

Als laatste kun je rekening houden met het gebruiksgemak van een 3D printer. Er zijn namelijk 3D printers geschikt voor beginners en 3D printers voor gevorderden. De modellen voor beginners zijn vaak een stuk minder geavanceerd en een stuk makkelijker te bedienen.

Het gebruiksgemak van deze 3D printer is daarom vaak een stuk groter. Ben jij echter een gevorderden 3D printer gebruiker, dan kun je ook kiezen voor een geavanceerde optie die wat lastiger te begrijpen is. 


Veelgestelde vragen

Waarom is deze 3D printer test betrouwbaar?

Om te bepalen welke 3D printer het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende 3D printers op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij AnalyseNederland.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Hoeveel kost een 3D printer?

De prijzen van 3D printers kunnen heel erg verschillen maar ze zijn niet goedkoop. Zo kan je al gauw tegen 200 euro aankijken maar je hebt ook producten onder de 100 euro.

Kan een 3D printer een huis printen?

Er zijn een aantal 3D printers die een huis kunnen printen maar dat is zeker niet voor elk product weggelegd. Deze kosten namelijk ook heel erg veel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>