European Media Partner

Zwangere vrouwen ervaren permanente lichaamsveranderingen

De meeste veranderingen aan het lichaam van een zwangere vrouw zijn tijdelijk, maar sommigen ook permanent. De meest voorkomende permanente veranderingen zijn aan de buik, borsten, heupen en voeten. De buik rekt op en de huid en spieren gaan mee. Dit is uiteraard nodig tijdens de zwangerschap, maar betekent wel dat het moeilijker wordt een strakke buik te krijgen na de zwangerschap. De borsten worden ook groter en de tepels donkerder en er bestaat een kans dat na de zwangerschap de borsten weer kleiner worden dan voor de zwangerschap. Sommige vrouwen ervaren ook dat hun heupen en voeten groter zijn geworden. 

Zwanger zijn gaat dus gepaard met veel veranderingen aan het lichaam, maar vrouwen moeten vooral niet het gevoel hebben dat hun lichaam niet meer mooi is. Het helpt om te accepteren dat een ander lichaam nu eenmaal bij het baren van een kind hoort.   


Zwangerschapsstriemen worden uiteindelijk lichter, maar verdwijnen niet. Je kunt ze wel verbleken door wat crèmes gebruiken. Daarnaast kun je na de zwangerschap afvallen en je spieren trainen om je lichaam weer meer in vorm te krijgen. Ook zijn er verschillende ingrepen mogelijk via een zogeheten ‘mommy make-over’ die de huid en vorm herstellen.

Delen

Journalist

Related articles