European Media Partner

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel, cranberry’s en vegan nuggets

Op zoek naar een lekker, makkelijk én vegan recept? Probeer deze lichtzoet-zure zuurkoolstamppot. De combinatie van zuurkool met zoete aardappel en cranberry's smaakt speciaal en is een echte aanrader als je van stamppotjes houdt. Gebruik vegan nuggets voor de hartigheid en bite.

Dit heb je nodig (voor 4 personen): 
2 grote zoete aardappelen (+/- 1 kilo)
1 pak zuurkool naturel (500 gram)
2 handjes gedroogde cranberry’s (+/- 100 gram)

1 pakje Vegafit Nuggets

Optioneel: 

Zout en peper

Vegan mayonaise



Zo maak je het:

1. Schil de zoete aardappelen, kook ze in 12-15 minuten gaar en giet ze af. 

2. Stamp de zoete aardappelen fijn tot een puree en meng de zuurkool en de cranberry’s erdoor, breng eventueel op smaak met zout en peper.

3. Bak de nuggets volgens de bereidingswijze op de verpakking in de oven, pan of airfryer en snijd ze in reepjes. 

4. Verdeel de stamppot over de borden en leg de reepjes nuggets erop. Tip: de stamppot smaakt erg lekker met een klodder vegan mayo. 



Mitu’s Meatless Food  

Delen

Journalist

Related articles