European Media Partner

Zo creëer jij jouw droomhuis

Een droomhuis ziet er voor iedereen anders uit. Waar de een droomt van een oude romantische boerderij op het platteland, heeft de ander een moderne villa met riant zwembad ergens op een tropische locatie in het buitenland in gedachten.

Dromen mag natuurlijk altijd! Vaak gaat dit alleen wel gepaard met surrealistische huizen die buiten handbereik liggen en waar we enkel van kunnen fantaseren.


Dat het creëren van je droomhuis werkelijkheid kan worden laten Jan en Jellina zien. Zij hebben hun droom waargemaakt in het Friese dorpje Kollum. Ze kochten een historisch pand dat ze voor een groot gedeelte eigenhandig hebben omgetoverd tot hun droomhuis. 

 


Het woongedeelte wordt gescheiden door zwarte stalen kozijnen. Deze afscheiding in het interieur is een echte eyecatcher en zien we in veel verschillende woonstijlen terugkomen. Een echte woontrend van de afgelopen jaren. De houten balken geven het huis karakter en sfeer. 


Het interieur is ingericht met een mix van woonstijlen waarbij de industriële woontrend centraal staat. Dat een droomhuis inrichten met veel geld gepaard gaat is een utopie. Vondsten van de kringloop kunnen tegenwoordig namelijk prima gecombineerd worden met design klassiekers.


Creëer je droominterieur

Genieten van je leefomgeving en je interieur is wat een huis tot een droomhuis maakt. Dit kan je zelf creëren, ook al heb je dat helderblauwe zwembad niet in de achtertuin en staat het huis niet op je droomlocatie. Belangrijk hierbij is dat je je woonwensen in kaart brengt. Doe inspiratie op bij woonboulevards, woonbeurzen of ga online op zoek naar stijlen die je aanspreken.


Laat je niet teveel beïnvloeden door de woontrends van het jaar. Deze zijn vaak van tijdelijke aard en binnen enkele jaren aan vervanging toe. Kies liever voor een stabiele basis als het gaat om meubelen en zorg ervoor dat die echt bij jouw passen. De woontrends van het jaar kan je eenvoudig toevoegen door middel van accessoires of een trendy kleur op de muur en weer makkelijk vervangen voor de volgende opkomende trend.


Neem de tijd om de juiste accessoires te vinden. Je raakt sneller uitgekeken op een impuls aankoop dan op dat ene net wat duurdere item waar je al een tijdje verliefd op bent. Je zult hier gegarandeerd langer plezier aan beleven.

 

Een persoonlijke noot in je interieur maakt het jouw huis. Dit kan je op verschillende manieren doen. Denk hierbij aan een meubelstuk dat je hebt geërfd, of die leuke foto die tijdens de vakantie is genomen. Een fotocollage in dezelfde tinten maakt het dat meerdere foto's door de jaren heen bij elkaar passen en een rustig beeld geven.


Fotografie: Hiske Ligtenberg


Delen

Journalist

Related articles