European Media Partner

Zakelijk rijden wordt flexibel

Op dit moment tellen we zo’n 50.000 elektrische personenauto’s in Nederland en het kabinet streeft ernaar dat we er in 2030 twee à drie miljoen hebben. Dat betekent dat tegen die tijd álle nieuwe auto’s in de showrooms bij dealers elektrisch zouden moeten zijn. BOVAG becijferde al dat zulke aantallen alleen met zeer sterke overheidsstimulering realistisch zijn. In het meest gangbare scenario zal namelijk hooguit driekwart van alle nieuwe personenauto’s in 2030 elektrisch zijn, dus zonder onverantwoorde, torenhoge subsidies.

Die elektrische auto komt heus, en het zal ook niet meer lang duren voordat er voldoende keus -met voldoende actieradius- is, maar de realiteit is nu eenmaal dat benzine- en dieselauto’s nog vele jaren dominant zullen zijn. Die worden overigens ook steeds schoner en zuiniger, en zijn keihard nodig om de komende jaren de gemiddelde CO2-uitstoot verder omlaag te krijgen. Om ook de particulier aan de elektrische auto te krijgen, broedt het kabinet op meer ondersteuning voor de tweedehands markt. De fiscale voordelen voor de zakelijke automobilist met een elektrische auto zullen dus langzaamaan afgebouwd gaan worden.

 

De meeste zakelijke rijders zijn echter niet zozeer met het milieu en het klimaat bezig. De financiën, oftewel de vermaarde bijtelling, zijn vaak gewoon het allerbelangrijkste. Zodra er een voordeeltje te halen is, zijn de leaserijders en ondernemers er als de kippen bij en vliegen de auto’s met stekkers, elektrische aandrijving en lage uitstoot over de toonbank. Maar er is nog één ander aspect heel erg belangrijk voor de zakelijke automobilist, en dat is tijd. Tijd is immers ook geld en niemand wil werktijd verkwisten. Niet in de file en niet met het zoeken naar een parkeerplaats. En men wil daardoor al helemáál niet gefrustreerd raken.

 

De filedruk neemt de laatste jaren echter fors toe in ons land, de (parkeer)ruimte wordt alsmaar schaarser en de parkeertarieven alsmaar hoger. Dan gaat dus ook de zakelijke rijder op zoek naar alternatieven en komen de scooter, een motorfiets, de e-bike en zelfs het OV nadrukkelijk in beeld. Steeds meer leasemaatschappijen en andere mobiliteitsaanbieders bieden dan ook totaalpakketten aan met optimale keuzevrijheid. Per dag kan de forens -afhankelijk van zijn bestemming, de verkeersdrukte en het weer- zelf bepalen of hij zijn NS Businesscard uit de broekzak haalt, op de tweewieler stapt of met z’n elektrische leaseauto wegzoeft. Welkom, flexforens!

 

Bertho Eckhardt, Algemeen voorzitter BOVAG

Delen

Journalist

Related articles