European Media Partner

‘Wij zijn geen trendvolgers’

Van grachtenpanden in Amsterdam, vakantiewoningen in de Alpen en een jacht in Italië, tot aan hotels, huizen, horeca en kantoren wereldwijd: Studio Piet Boon heeft een rijk portfolio aan hoogstaande ontwerpen. Het succes? Elk ontwerp is tijdloos, maakt gebruik van pure en authentieke materialen en biedt oplossingen die een blijvende impact creëren.

Piet Boon: “Voor ons is het belangrijk om ons te concentreren op onze kracht; het ontwerpen van tijdloze designs voor architectuur en interieur van huizen, hotels en horecagelegenheden. We gebruiken rijke materialen die met de tijd mooier worden, uitgebalanceerd zijn met verborgen hightech functies die daarmee comfort, gemak en een optie bieden om duurzamer te zijn. Waar mogelijk gebruiken we graag lokale en natuurlijke materialen.” Dat geldt ook voor het kleurgebruik in de ontwerpen: “Aardetinten zijn niet onderhevig aan trends en de kleurechtheid van het materiaal laten we juist zichtbaar en herkenbaar terugkomen in onze projecten. Het is een compliment om te zien dat onze opgeleverde projecten zelfs na twintig jaar nog steeds mooi zijn en de bewoners er nog erg van genieten.”
We zien dat mensen op zoek zijn naar een huis met een open ontwerp om lang in te leven en steeds meer waarde hechten aan de kwaliteit en de persoonlijke omgeving van het thuis zijn”, licht Boon toe. “In de afgelopen jaren heeft de technologie de scheidingslijn van separate ruimtes verder vervaagd. Door het hele huis heen zien we een verschuiving van de traditionele lay-out met scheidingen van ruimtes die functionaliteit en esthetische aspecten combineren. Dit ontwerp past bij onze eigentijdse manier van leven; zo wordt er gewerkt in de leefruimte, loungen vindt plaats in de eet- en keukenruimte en complete ontspanning overheerst in de badkamer. Hierbij sluiten ook meubels aan, zoals onze lounge sofa die verhoogd is en zo comfort biedt in de keuken, de hammam-ervaring met een royale douche in de badkamer en een hotelervaring in de slaapkamer die voorzien is van een minibar.”


Een hoge mate van comfort staat dan ook centraal in alle ontwerpen van de studio. Je kunt denken aan automatisch te openen kasten en vuilnisbakken in de keukens, een elektrische douchewand in de badkamer, welke met één druk op de knop van helder naar mat glas transformeert of spraak aangestuurde licht- en huissystemen en gordijnen. Tegelijkertijd bewaakt de studio de zichtbaarheid van techniek in hun ontwerpen: “Om te voorkomen dat het huis 'tech' aanvoelt, verbergen we de (high)tech functies die ons comfort en gemak bieden. Zoals televisies die we combineren met kunst of verbergen in spiegels.” Piet Boon, 

Meubel- en Interieurontwerper

Delen

Journalist

Esra Buke

Related articles