European Media Partner

Werken aan duurzame doelen en plichten

Als ondernemer heeft u ongetwijfeld duurzame ambities en zelfs duurzame verplichtingen. De overheid verwacht dat u duurzaam denkt én doet. En daarnaast wordt er ook verwacht dat u dit aantoont met een verplicht energiebeheersysteem (EBS) voor utiliteitsgebouwen.

Om meer energiebewustzijn te creëren en meer te besparen, zijn data en slimme software van groot belang. Deze bieden namelijk de benodigde inzichten. En dat geldt niet alleen voor energieprestaties uit het verleden.


“Fudura verzamelt data, en deze kan in ons systeem realtime ingezien worden”, vertelt Faris Nizamic, CEO van Sustainable Buildings. “Dit betekent dat verspillende energieprestaties en inefficiënt energiegedrag direct gesignaleerd kunnen worden. De energieverantwoordelijke binnen de organisatie kan meteen sturen, bijsturen en daardoor energiekosten in de hand houden. Een EBS geeft je volledige controle over je energieverbruik en -prestaties.”


Toch denken veel ondernemers nog dat het opzetten van een EBS ingewikkeld en kostbaar is. Volgens Nizamic hoeft dit niet altijd het geval te zijn. “In de meeste gebouwen is de nodige hardware al aanwezig en verder is er weinig nodig. Ook grote aanpassingen aan het gebouw zijn niet nodig. Voldoen aan de EBS-verplichting die de overheid stelt hoeft dus geen uitdaging te zijn.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles