European Media Partner

Wakker worden en blijven met koffie

De dag beginnen met een lekker kopje koffie is voor velen vaste prik. Maar hoe kies je het juiste koffiezetapparaat en de bijbehorende koffiebonen?

Volgens de website vivakoffie.nl staat de consument voor ontzettend veel keuzes. Allereerst het materiaal. Koffiemachines zijn gemaakt van glas of van thermisch materiaal. Ook zijn er machines die twee kannen koffie tegelijkertijd kunnen zetten. Daarnaast zijn er drie verschillende espressomachines, namelijk stoom, hand of een piston machine. Bovendien zijn er tegenwoordig ook nog opties als een ingebouwde koffiemolen of een tool die ervoor zorgt dat je koffie ’s ochtends klaarstaat.


De website koffierevolutie.nl geeft een handig stappenplan hoe het beste voor een koffiemachine te kiezen. Bepaal eerst welk soort koffie je het meest drinkt. Drink je bijvoorbeeld alleen maar zwarte koffie of je ga voor net zo’n lekkere cappuccino als bij je favoriete koffietentje? Stel je zelf vervolgens de vraag hoeveel tijd je zou willen besteden aan het maken van een kopje koffie. Wil je graag dat je koffie ’s ochtends voor je klaar staat of vind je het niet erg om hier veel tijd aan te besteden? 


Ten slotte, is het belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel je zou willen besteden aan een koffiemachine. Een filterhouder koop je voor vijf euro, maar een espressomachine voor ongeveer 2500 euro. Twee uitersten, die afhangen van je eigen voorkeuren. 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles