European Media Partner

Wagenparkbeheer: alleen nog de sleutel omdraaien

Bestickeren van de auto? Doen we. Inbouwen van een fleetmanagementsysteem? Geen probleem. Hulp bij pech? Uiteraard.

“We kennen elkaar door en door. Door aan te geven wat wij nodig hebben, helpen wij hen met de ontwikkeling van hun dienstverlening.”

De wagenparkbeheerder van Record Automatische Deuren neemt hen alle zorgen uit handen. Directeur Hans Wijnstekers is tevreden. “Van A tot en met Z beheersen ze alle aspecten die met de bedrijfsauto te maken hebben.”


Of het nu de schuifdeuren van een grote supermarktketen of de securitydeuren van een vliegveld in Nederland zijn; elke dag loopt een gemiddelde Nederlander minimaal vijf tot zes keer door een deur van Record Automatische Deuren. 


Het bedrijf is kortom alom aanwezig in Nederland en het wagenpark is er ook naar. Het bedrijf bezit 210 auto’s, waarvan 135 service- en installatiebussen. In eigendom dus, want leasen daar houdt Record niet van. “Ze noemen het een leasebak, en zo wordt er helaas ook vaak mee omgegaan.”


Toen Record Automatische Deuren twintig jaar geleden nog maar negen auto’s op de weg had, deed Wijnstekers het beheer daarvan nog zelf. “In het begin is dat nog leuk om zelf te doen, maar op een gegeven moment moet je niet de fout maken de dingen te blijven doen die niet bij de corebusiness horen.”


Dus besteedde Wijnstekers al snel de inbouw van autotelefoons uit aan een ander bedrijf. Later zorgde die onderneming voor een systeem om alle auto’s onderweg te kunnen volgen. Toen het bedrijf vanaf 2000 ook wagenparkbeheer aanbod, maakte Wijnstekers daar direct gebruik van. “We waren hun eerste klant.”


Nu is het beheer volledig uitbesteed. Wijnstekers: “Dat bestaat niet alleen uit onderhoud en garantie. De auto’s worden bestickerd, een fleetmanagementsysteem wordt ingeïnstalleerd, ze monteren zelfs het kastensysteem in de busjes. De auto’s worden turn-key afgeleverd.” En natuurlijk staat de beheerder klaar bij storingen of pech onderweg.


Zo is Record Automatische Deuren met de wagenparkbeheerder meegegroeid. Van een kleine onderneming met slechts enkele auto’s en een ingebouwde telefoon tot een marktleider met een vloot aan volledig uitgeruste auto’s en busjes. “We werken al zo lang samen, we kennen elkaar door en door”, zegt Wijnstekers over de samenwerking. “Door aan te geven wat wij nodig hebben, helpen wij hen met de ontwikkeling van hun dienstverlening. Die rollen ze uit bij ons en later ook bij andere klanten.”


Wijnstekers geeft een concreet voorbeeld. Zijn servicemedewerkers staan 24/7 klaar om bij calamiteiten te helpen. Steeds meer gemeenten willen echter dat bedrijfswagens overdag buiten de binnenstad blijven – en dat botst. “We zijn nu met onze wagenparkbeheerder bezig hoe dat op te lossen; elektrische fiets met aanhanger, een opvouwscooter, of helemaal elektrisch rijden? Er komt zoveel bij kijken. Op dit moment heeft nog niemand een adequate en commercieel verantwoorde oplossing. Wij hebben wél een idee, maar dat ga ik nu nog niet zeggen. Haha.”


Maar goed, duidelijk is dat Wijnstekers in zijn nopjes is. “Expertise, partnerschap, meedenken, dienstverlening die ons ook iets oplevert; van A tot en met Z beheersen ze alle aspecten die met de bedrijfsauto te maken hebben. Ik ken geen andere bedrijven die het totaalplaatje kunnen doen.”


Feit

Record Automatische Deuren is een volledig autonoom opererend onderdeel van de Zwitserse Record Group. Het bedrijf levert automatische deuren; van securitydeuren op vliegvelden tot draaideuren, brandwerende, hermisch sluitende en inbraakwerende deuren, en alles wat daar tussen zit. Het bedrijf telt in Nederland 230 medewerkers, waarvan er 135 op de weg zitten. Het beheer, onderhoud en inrichting van alle auto’s is volledig uitbesteed aan een derde partij.

Delen

Journalist

Mark van der Heijden

Related articles