European Media Partner

Waarom je een advocaat nodig hebt!

In mijn praktijk zie ik het dagelijks: Men schakelt een advocaat pas als geen andere optie meer voorhanden is. Vaak wordt naar de advocatuur gekeken als vervelend en duur dus vraagt men niet snel om advies. 

De trend nu is om problemen en vraagstukken waar ondernemers mee te maken krijgen eerst zelf op te lossen en als dat niet lukt en het huis in vuur en vlam staat dan pas een advocaat in te schakelen om het vuur te blussen. De ene keer valt er nog wat te redden, maar het komt ook wel eens voor dat de hulp te laat wordt gevraagd. Advocaten kunnen dan geen oplossing uit een hoge hoed toveren.

Zoals voor iedereen, zo geldt het ook voor de ondernemers: wees er vroeg bij! Voorkomen is – ook met betrekking tot het ondernemen – beter dan genezen. Vaak is in de beginfase een snelle en simpele oplossing te vinden, hetgeen ook door de andere specialisten, die een bijdrage voor deze uitgave hebben geleverd, beaamd zal worden. En dat hoeft niet veel te kosten. Tijdig, korte en gerichte adviezen inwinnen, zorgt niet alleen voor simpele oplossing, maar ook voor minder druk en stress voor de ondernemer. 

De ondernemers hebben nou eenmaal veel te regelen en zitten met allerlei vragen, maar durven niet (te vroeg) om ondersteuning te vragen omdat ze denken dat ze het zelf wel kunnen oplossen of de kosten willen drukken. Dat zie ik dagelijks in mijn praktijk ook. Cliënten proberen allerlei (juridische) vraagstukken zelf op te lossen en bellen pas als het water tot de lippen komt. Dan is een simpele oplossing niet meer de redding en volgt vaak een procedure. Terwijl een tijdig telefoontje deze procedure, een dure aangelegenheid bovendien, had kunnen voorkomen. 

Als ik u 1 tip mag geven dan is het: bij twijfel, vragen! Om een tegeltjeswijsheid te gebruiken: “Domme vragen bestaan niet; het is pas dom, als je niets vraagt”. Als ondernemer moet je al zo veel regelen en als je het even niet (zeker) weet, vraag hulp. Schakel op tijd een specialist in, dat kan veel ellende achteraf voorkomen. 

Laat uw voornemen voor het nieuwe jaar een simpele zijn: bel en vraag “mag ik vrijblijvend iets vragen” want vragen betekent niet dat je als ondernemer hebt gefaald, integendeel, ondernemers die op tijd actie ondernemen behoeden hun onderneming voor (juridische) problemen achteraf. 

Ik voel mij bijzonder vereerd het voorwoord voor deze bijzondere uitgave te mogen schrijven. Een uitgave waar veel ingewikkelde vraagstukken aan bod komen die op vele vragen antwoorden zullen bieden. En onthoud, als u geen antwoord hierin vindt, vraag uw specialist.

Veel leesplezier!


Edith Nordman

Managing Partner van ACG International

Delen

Journalist

Related articles