European Media Partner

VR & AR hebben de toekomst

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) hebben een positief effect op de houding van klanten tegenover merken of producten, zo blijkt uit onderzoek. Ze vullen de gaten in de traditionele marketing op en bieden daardoor enorm veel potentieel voor retail en e-commerce. Volgens Gartner zullen volgend jaar zo’n honderd miljoen consumenten aankopen gaan doen met behulp van AR. Voor de consument maken deze technieken het een stuk makkelijker om te bepalen of een product voor hen naar wens zal zijn.

Het grote voordeel van deze technieken is dat ze de producten als het ware tot leven wekken. Denk bijvoorbeeld aan het promoten van een reis door middel van VR. Hierbij kan men een VR-bril opzetten en echt in de bestemming stappen. Men was hierdoor meer geneigd een vakantie naar de exotische bestemming te boeken. Ook kan VR de winkelomgeving verbeteren. Zo ondervonden proefpersonen in een druk winkelcentrum minder drukte met behulp van VR. Daardoor waren ze meer tevreden over het winkelcentrum en waren ze meer geneigd om nog een keer terug te komen.


Het grote voordeel van AR is dat je producten ook kunt passen of in je interieur kunt zien. Daarmee werk je om een van de grootste drempels bij online winkelen heen.


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles