European Media Partner

Vouwwand levert Jan des Bouvrie 2.0

Een open verbinding met buiten geeft je woonhuis ruimte. Veel glas maakt de grens tussen binnen en buiten immers diffuus. Het ruimtelijke dat binnenshuisarchitect Jan des Bouvrie altijd nastreefde is tegenwoordig nog gemakkelijker. Want glazen vouwwanden kun je gemakkelijk openschuiven en de glazen wanden eenvoudig aan de kant zetten. 

Hoogglans jaloezieën, hoekig, zwart-wit en veel open ruimte. Tijden zijn behoorlijk veranderd. Het is aan Jan des Bouvrie te danken dat we onze dagen niet meer hoeven slijten tussen knusse schrootjes, bloemetjesgordijnen en vrolijke linoleumvloeren. Een modern droomhuis is vooral ruimtelijk. Met veel licht en een uitkijk naar buiten. Liefst met een open verbinding met een veranda naar de tuin. Door die tuin bij de indeling te betrekken vergroot je de woonruimte.

 

Een woning omtoveren tot droomhuis wordt steeds gemakkelijker. Het gebruik van lichte kleuren spreekt tegenwoordig voor zich. Wit, gebroken wit of lichtbeige weerkaatsen het natuurlijke licht dat binnenkomt door de ramen waardoor de woonkamer veel ruimtelijker oogt. Kies een vloer in dezelfde kleur en de ruimte lijkt nog groter. Ook een mooie grote spiegel aan de wand, of zelfs een volledige spiegelwand maakt dat je verder van je af kunt kijken.

Optisch kun je zelfs de hoogte ruimer maken, door verticaal te werken. Met een smalle hoge kast of een smal, lang, wandtapijt bijvoorbeeld.

 

Maar echt licht en ruimte creëren doe je pas met grote ramen. Ook binnenshuis kan dat met glazen vouwwanden. En aan de buitenmuren scheppen deze wanden een mooie, letterlijk open verbinding met buiten. Vouwdelen zijn eenvoudig en geruisloos te verschuiven, zodat je de woning opent bij mooi weer en sluit wanneer het minder wordt. 

 

Een gesloten glazen wand behoudt de optische verbinding met buiten. Het geeft een gevoel van vrijheid met daglicht en een weids uitzicht op de tuin of de omgeving. Terwijl moderne vouwwanden toch de voordelen van een duurzame, geïsoleerde woning bieden.

 

Om optimaal van het uitzicht te genieten, kunnen wanden niet alleen aan de buitenzijde of rond een serre worden geplaatst, maar ook binnen. Als tussenwanden. Het kan functioneren als gevelelement in een woonhuis of appartement, maar ook als balkonbeglazing of als horeca-of winkelingang.

 

Architecturale details komen volledig tot hun recht met de keuze van het materiaal van de profielen. Dat kan volledig uit aluminium of uit hout bestaan, of zelfs uit een combinatie van die twee.

 

Vrezen dat een droomhuis tot een nachtmerrie zal worden hoeft niet meer. Geluid, inbraak en zelfs hoge kosten van de glazenwasser horen dankzij de moderne technologie tot het verleden. Er zijn immers volop geluidwerende beglazingsmogelijkheden. Glas dat bovendien inbraakwerend is en over een zelfreinigend vermogen beschikt. 

 

Met een modern schuifsysteem open je niet alleen de helft van de wand, zoals bij de bekende schuifwanden, maar je plaatst de volledige wand aan de kant. Een vijf meter brede wand vouw je gemakkelijk als een harmonica in een pakketje van 50 centimeter breed. En zo oogt het huis niet alleen veel ruimtelijker, je creëert ook daadwerkelijk veel meer ruimtelijk. Jan des Bouvrie 2.0 dus. 

Delen

Journalist

Related articles