European Media Partner

Voorpret: geniet van een relaxte vakantie in het westen van Oostenrijk

Naar buiten en in de natuur zijn. Iets wat we momenteel het liefste doen. Zeker nu we het reizen in ieder geval tot en met maart even moeten uitstellen. In de tussentijd kunnen we wel alvast uitgebreid genieten van de voorpret bij het kiezen van onze volgende reis.

“De mooiste belevenissen in de buitenlucht hoef je niet uitsluitend te beleven met uitgebreide sportactiviteiten”, vertelt Colette Verra, markt manager Nederland. “De frisse lucht, zonnestralen op het gezicht en een wandeling doen ook al wonderen. We hebben allemaal het afgelopen jaar ervaren dat goed voor onszelf zorgen middels gezonde voeding en voldoende beweging van belang is. En dat betekent niet dat we uitsluitend sportactiviteiten moeten ondernemen wanneer we buiten of op vakantie zijn. In tegendeel, het is juist goed om de sportieve activiteiten soms achterwege te laten en te kiezen voor een wandeling, waarbij genieten van de natuur en de mooie uitzichten centraal staat.”


En wanneer het weer kan, kan dat ook zeker in West-Oostenrijk, gaat Verra verder. “Waar de meesten een week of langer volop voor de sportactiviteiten als skiën, snowboarden of langlaufen gaan, kan je hier ook genieten van prachtige wandelroutes. Zelfs een korte wandeling kan ons al lichamelijk, maar ons ook op cognitief niveau sterker maken en nieuwe kracht geven. Iets wat we goed kunnen gebruiken na deze onzekere en stressvolle periode. De geur inademen van vers gevallen sneeuw, bij het uitademen in kristalheldere lucht de eigen adem zien, of de aanblik van de groene bomen en de zon op ons hoofd. Zo prikkelt de natuur onze zintuigen.”


In West-Oostenrijk zijn er vele plekken, van het zonnige Mieminger Plateau tot aan het zuidelijke middelgebergte, waar onder begeleiding van gecertificeerde gidsen verschillende wandelprogramma’s kunnen worden gedaan, aldus Verra. “Of je kan natuurlijk zelf op ontdekkingstocht gaan! Wandel over sprookjesachtige wandelroutes, die ook in de zomer kunnen worden bewandeld. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de ‘Drakenrots’ op de Bergisel en geniet van culinaire tussenstops bij een almentocht.”


Niet alleen genieten van de sneeuw, maar ook in de zomer van de zon en de diepgroene bossen kenmerkt het westen van Oostenrijk. “De innerlijke batterij kan volledig worden opgeladen door de zon, het frisse groene bos met een dak van beschermende takken, of een yogaklas. De regio kent een enthousiaste yogagemeenschap. Op de meest buitengewone plaatsen kan men de rust en focus vinden voor de mentale en lichamelijke workout. Van de yogamat boven op de berg, beneden in het bos of in een yogastudio, overal kunnen de zintuigen opnieuw worden verrast.”


Nog even geduld en dan kan er weer volop worden genoten van de bergen, de zon en de prachtige natuur in het westen van Oostenrijk, besluit Verra. “Een vakantie in de bergen hoeft niet altijd vol sportactiviteiten te zitten, maar kan ook bestaan uit rustig genieten van de natuur en de eigen zintuigen opnieuw triggeren. Om zo met hernieuwde energie en kracht terug te kunnen keren.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles