European Media Partner

Vier manieren om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren met IoT

Het tijdperk van IoT brengt een nieuwe dimensie binnen de bedrijfsontwikkeling en we beginnen nu te zien hoe het IoT gebruikt kan worden om de efficiëntie van het bedrijfsleven te verbeteren.

Er zijn twee belangrijke manieren om een bedrijf te ontwikkelen. Hetzij door het optimaliseren van middelen, hetzij door het creëren van nieuwe bedrijfsmodellen en diensten. Bedrijven kunnen hun efficiëntie nu verbeteren door het optimaliseren van hun return on investment of door het creëren van toegevoegde diensten met nieuwe technologie en kennis die voorheen niet bestonden.


In dit artikel worden vier manieren geïntroduceerd om de efficiëntie van bedrijven te verbeteren met het IoT: welzijn en productiviteit van werknemers, energie-efficiëntie, voorspellend onderhoud en materiaalefficiëntie.


1. Welzijn van de werknemers en productiviteit

Onderzoek heeft uitgewezen dat er een positieve correlatie bestaat tussen welzijn en productiviteit. Het toevoegen van slimme oplossingen aan kantoren kan het welzijn van de gebruikers verbeteren, waardoor ook de productiviteit omhoog zou gaan.

Slimme gebouwen kunnen worden opgetuigd met draadloze IoT-oplossingen. Deze oplossingen kunnen worden gebruikt om tijdverlies te minimaliseren bij het vinden van medewerkers, het zoeken naar beschikbare vergaderruimtes, het optimaliseren van de luchtkwaliteit en het volgen van bijvoorbeeld de temperatuur en de luchtvochtigheid.


Oplossingen zoals het empathische gebouw hebben bij veel klanten positieve resultaten opgeleverd voor het welzijn van de gebruikers. Deze oplossingen ondersteunen ook een veilige terugkeer naar het kantoor tijdens de COVID-19 pandemie: met behulp van IoT-sensoren kunnen bezettingswarmtekaarten worden gemaakt en sociale afstand en bezoekersaantallen worden bewaakt.


2. Energie-efficiëntie

De toename van de flexibiliteit en het vermogen om te kiezen waar en wanneer te werken creëert de behoefte aan een nieuwe aanpak en de noodzaak om bruikbare gegevens uit de omgeving te verzamelen. Met feitelijke informatie over de bezettingsgraad is het mogelijk om de kantoorruimte, de verlichting, de omgevingscondities en de ventilatie te optimaliseren. Meer concreet is het mogelijk om te weten hoe vaak een vergaderruimte geboekt is en hoe vol deze is. Deze gegevens kunnen de aanzet geven tot het verhogen van de ventilatie en het verlagen van de temperatuur van de airconditioning tijdens de piekuren. Ook is het mogelijk om de ventilatie en de verlichting alleen te activeren als er mensen in het gebouw zijn. De IoT-sensoren leveren de gegevens die nodig zijn voor de besluitvorming over hoe en waar werkruimten moeten worden geoptimaliseerd. Bijvoorbeeld op het gebied van grootte, de hoeveelheid ruimten, en het doel ervan. Deze initiatieven zullen leiden tot kostenbesparing op de huur- en energierekening en een verlaging van de onderhoudskosten.


3. Voorspellend onderhoud

Oplossingen vanuit het IoT kunnen facility managers een hoop hulp bieden. Het uitvoeren van predictive maintenance is goedkoper dan een storing die leidt tot downtime op een ongelegen moment. Draadloze IoT oplossingen kunnen de ventilatie, CO2-niveaus en installaties continu bewaken. Op basis van de historische en on-demand gegevens is het mogelijk om te voorspellen of een bepaald systeem moet worden gerepareerd of aangepast. Op die manier kunnen problemen worden opgelost voor ze zich voordoen of problemen veroorzaken voor de gebruikers. Indien ontworpen met end-to-end functies en mogelijkheden kunnen dezelfde draadloze IoT-apparaten worden gebruikt om het gebouw achteraf aan te passen zonder dat er extra downtime voor de installatie nodig is.


4. Materiaal efficiëntie

Mensen zijn zich steeds meer bewust van de materiële middelen. Er zullen nu minder fysieke evenementen plaatsvinden, in plaats daarvan gaan we virtueel. We realiseren ons nu dat ook virtuele evenementen waarde bieden, ook omdat je geen tijd en geld kwijt bent aan het bouwen van dure stands met een korte levensduur. Ook kunnen IoT-oplossingen worden gebruikt om het materiaalgebruik te optimaliseren: ze leveren gegevens om alleen echt noodzakelijke producten te maken. Als er inzicht is in de hoeveelheid handdoeken die in de sanitaire ruimte worden gebruikt, is het mogelijk om het gebruik beter te voorspellen en de inventarisatie en herindeling nauwkeurig te doen. Met de vulgraadsensoroplossing is het bijvoorbeeld mogelijk om te inventariseren hoeveel schone handdoeken er nog over zijn. Dan hoeft een handdoekrol die nog voor 80% schoon is niet gewassen te worden omdat het nou eenmaal wasdag is. Dit betekent minder reinigingscycli en minder vervuiling door wasmiddelen.


Het IoT biedt eindeloze mogelijkheden voor een betere bedrijfsefficiëntie. Van verbeterd welzijn en verbeterde efficiëntie van werknemers tot slimmer gebruik van materialen: het IoT biedt oplossingen om zaken efficiënter aan te pakken. Sommige bedrijven richten zich op de verbetering van één deelgebied, andere passen alles aan, maar één ding is duidelijk: de mogelijkheden van het IoT om de efficiëntie van het bedrijfsleven te verbeteren lijken eindeloos. Nieuwe oplossingen en succesverhalen blijven de kop op steken.


Verbeter uw bedrijfsefficiëntie met de Haltian IoT oplossing! Bekijk hier hoe.Delen

Journalist

Related articles