European Media Partner

Verbeter je thuiswerkplek

Toen we begin maart begonnen met thuiswerken namen we massaal onze positie in aan de keukentafel. We deden tussendoor een wasje, sportten of hielden de kinderen gezelschap. Inmiddels zijn we een flink aantal maanden verder en snakken we weer naar de kantooromgeving. Echter, deze lijkt nog ver weg te zijn.

De eerste glans is al een tijdje van het thuiswerken af. Met de laptop aan de keukentafel zorgde voor behoorlijk wat ergonomische klachten en de constante aanwezigheid van kinderen of andere huisgenoten leidt behoorlijk af van het werk. En dus gaan we op zoek naar manieren om die afleiding te verminderen.


Het kan allereerst goed zijn om een speciale werkplek in te richten in je woning. Laat die keukentafel dus zitten en richt als het mogelijk is een speciale werkkamer in. Als je de deur dicht kan doen scheelt dat al een hele hoop afleiding, omdat je je goed kan afscheiden van de rest van je huishouden. Zorg wel dat deze werkplek stimulerend is en ga dus niet in een donker hok zitten, zo stelt De Digitale Loopbaancoach. Te veel stilte kan juist leiden tot verveling en het gevoel dat de muren op je afkomen. Om ergonomische klachten te voorkomen is het vooral belangrijk dat je een goede bureaustoel, een geschikt bureau en de juiste accessoires voor je werkcomputer tot je beschikking hebt.


Om dit te regelen kan je het beste in gesprek gaan met je werkgever. Jouw werkgever heeft namelijk een zorgplicht en moet ervoor zorgen dat je zowel op kantoor als thuis veilig en gezond kunt werken. Een werkgever moet bijvoorbeeld zorgen voor een goede tafel en bureaustoel, een los toetsenbord en een muis voor bij je laptop, een laptophouder of extra beeldscherm en zelfs voor voldoende verlichting, zo meldt de FNV. Ook moet je werkgever je voorlichten over de risico’s van het thuiswerken, waarbij naast de ergonomische risico’s ook de werkdruk, de sociale steun van collega’s en leidinggevenden en zelfs te temperatuur en het lawaai. In je huis aan bod kunnen komen. De werkgever moet zoveel mogelijk schadelijke gevolgen wegnemen om jou zo een optimale werkplek te bieden.


Om dit te realiseren is de werkkostenregeling (WKR) in het leven geroepen. Via de werkkostenregeling kan de werkgever onbelaste vergoedingen aan werknemers geven waarmee bijvoorbeeld het inrichten van het thuiskantoor gefinancierd kunnen worden. Deze vergoedingen zijn onbelast, waardoor het voor de werkgever voordelig kan zijn om bijvoorbeeld de reiskostenvergoeding deels stop te zetten en deze om te zetten in een vergoeding onder de werkkostenregeling.


In 2020 is de vrije ruimte binnen deze werkkostenregeling verhoogd. Waar voorheen 1,2% van de totale loonsom onbelast uitgekeerd mocht worden als vergoeding, is dit nu 3% over de eerste 400.000 euro. Dit biedt werkgevers extra mogelijkheden om werknemers een gunstige thuiswerkplek te bieden, maar ook om hen af en toe te belonen met bijvoorbeeld een bloemetje.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles