European Media Partner
Ingrid Wetser, projectleider Veilig Verkeer Nederland SENIOREN

Veilige mobiliteit: 3 tips!

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig mobiel blijven. Hoe doe je dat op een veilige manier?

Ken de verkeersregels
Soms komen er nieuwe verkeersregels bij of worden er regels aangepast. Het is dus belangrijk dat je verkeerskennis up-to-date blijft. Twijfel je over een verkeersregel of ben je de betekenis van een verkeersbord vergeten? Dan kan je hier op de website van Veilig Verkeer Nederland vragen over stellen! Hier staan alle verkeersregels, -borden en -tekens uitgelegd in begrijpelijke taal.

Verander mee
Het verkeer blijft veranderen. Elektrische fietsen bijvoorbeeld zijn een mooie ontwikkeling om langere afstanden af te kunnen leggen. Wel vragen ze om extra vaardigheden, zoals sneller anticiperen. Tijdens een opfriscursus kunnen senioren meer leren over het veranderende verkeersbeeld, en hoe daarmee kan worden omgegaan. Hiervoor worden in het hele land workshops gegeven.

 

Kies bewust

Vaak wordt uit gewoonte hetzelfde vervoermiddel gebruikt. Het zou goed zijn als we meer nadenken over hoe we veilig op onze bestemming kunnen komen: lopend of met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld het weer, het tijdstip, de afstand, parkeerkosten en mogelijk gebruik van geneesmiddelen of alcohol.

Delen

Journalist

Related articles